planlagt ferie? Så din have er smuk, indtil du kommer tilbage!

Tips om havearbejde og plante vanding i feriesæsonen

sommerlig blomsterbed

Vi har alle brug for ham til at slappe af og koble fra hverdagens stress - ferien. Men gartnere nødt til at sørge for, at haven er præsentabel i den tid af deres fravær.

Ideen om, at efter vender tilbage fra ferie blomsterne hænger ned vores hoveder og talrige haveplanter tørres op, bidrager ikke rigtig i ferien forventning.

Problemet: De fleste af en længere ferie falder i de varme sommermåneder, når haveplanter er særligt afhængig af en tilstrækkelig kunstvanding. Nogle blomster og planter, ikke kun den mængde vand spørgsmål, men også det rigtige tidspunkt af kunstvanding.

Indhold på haven vedligeholdelse og anlæg vanding i feriesæsonen

 • Hvornår er det rigtige tidspunkt til vanding?
 • Hvem vandes haven under din ferie?
 • Tips og tricks til at gøre haven uden hjælp forbliver frisk
 • Badekar som en billig vandingssystem til potteplanter
 • Forsyningen gennem vandingssystemer
 • Kunstvanding løbet keramisk konus eller pumper

Nem pleje, men er stolt af mange haveejere - græsplænen. En ekstra kunstvanding er kun nødvendig, når det ikke har regnet i en lang periode. Efter et regnskyl, plænen vil altid nøjagtigt væske den har brug for at vokse.

Blomster i blomsterbed eller vegetabilske planter i køkkenhaven, men ikke har evnen til at fastholde vand. De er afhængige af en konstant og tilstrækkelig vandforsyning. Noget mindre krævende er frugttræer og buske. Denne haveplanter kommer med betydeligt mindre vand om sommeren.

Hvornår er det rigtige tidspunkt til vanding?

Flower i solnedgangenPlanter vandes om aftenen, så for ikke at brænde.

Afgørende for tilstanden af ​​de haveplanter er ikke kun den mængde vand, men også timingen af ​​kunstvanding. Hvis du vand dine planter i løbet af dagen, vanddråber klamrer sig til bladene. Solen skinner, der er den såkaldte bevægelse effekt.

De vanddråber kan fungere som et forstørrelsesglas og solens stråler brænder mørke huller i planternes blade. Det ser ikke kun grimme, men snarere skade planten. Anlægget kan ikke længere optimalt nærer og kan i sidste ende dø.

Desuden fordamper meget af væsken som du hælder dagen. Solen og varmen i dag er ansvarlig for at sikre, at de haveplanter ikke kan optage alt vandet. En anden årsag til den reducerede vandabsorption at mange planter næsten helt justere metabolisme i sollys.

Som et resultat, er det bedst at vande planterne om natten og forklare din "midlertidig gartner" hvorfor støbningen spiller en vigtig rolle i plantesundhed.

Hvem vandes haven under din ferie?

Man vandede havenSpørg dine naboer om hjælp. Korte afstande lette den daglige havearbejde.

Du ønsker at gå ind i velfortjent sommerferie, men ikke har nogen idé om, hvem vil overtage vanding dine planter? For at sikre at din have vokser og trives selv i dit fravær, skal du give opgaven med kunstvanding i de forkerte hænder.

Naboen overtager kunstvanding

De får sammen godt med dine naboer? Et godt forhold er ideel, hvis du betror nogen at tage sig af din have. Den tid holder ham i skak, fordi naboen har at tage nogen brede Kørselsvejledning i at købe.

Forklare de særlige karakteristika ved visse planter og foretage de nødvendige haveredskaber til rådighed, hvis funktion kan du stadig pege. Lav en plan sammen, hvor meget vand der er behov for, og hvordan det ser ud med Gießhäufigkeit på de forskellige haveplanter.

Modne og umodne tomaterTilbyder du dine medarbejdere til at gøre brug af under dit fravær på køkkenhaven eller bær busk.

Lær din nabo som tak en souvenir fra ferie med eller - hvis du bygger frugt eller grøntsager - De takker i naturalier fra haven. Eller du kan arrangere med den midlertidige gartner, som han kan bruge under dit fravær til frugt og grøntsager planter.

Fordelen: Når du tillader naboerne for at høste grøntsager, vil han være endnu mere intens og omhyggelig pleje af din have. så de også forhindre risikoen for tomater, bær eller andre havearbejde produkter er forfaldne på tidspunktet for dit fravær og rådne.

Tilbagebetale dig så hurtigt som muligt af sig selv overtage ferien udskiftning. Eller downloade naboerne efter ferien til at tage en afslappende grill i haven.

Mad på grillEfter ferien, kan du invitere de travle bier til en fælles grill.

leje venner eller familie med kunstvanding

Spørg venner eller familie om hjælp, hvis du ikke forstår så godt med naboerne eller dette i sig selv er bare på ferie. Ideelt set disse hjælpemidler gartnere bor i nærheden, fordi du er nødt til at huske på, at nogle planter hver aften skal vandes i tørre forhold.

Derfor holder Kørselsvejledning så korte som muligt.

Også forklare den slægtning eller ven, præcis hvordan de vandpumpe værker, som har behov for pleje af de enkelte haveplanter og hvor de kan finde nogle haveredskaber.

En souvenir fra ferie, en invitation til middag eller grill eller at gøre gengæld ved næste lejlighed løftet, er måder at takke de pålidelige hjælpere.

Tips og tricks til at gøre haven uden hjælp forbliver frisk

GißekanneDen kunstvanding mængde kan reduceres før starten af ​​ferien.

De har ingen naboer til at tage sig af din have? Din familie og dine venner bor for langt væk? I dette tilfælde gør et vandingssystem forstand. Sædvanligvis sådant system med relativt høje omkostninger forbundet.

Men der er alternativer, der sikrer overlevelse dine haveplanter.

afstå fra gødskning og vanding stærk

Afstå sørge for at gøde planterne foran ferien. Der er en god grund til: Den gødning stimulerer cirkulationen af ​​anlægget og ved denne øgede stofskifte også brug for mere vand.

Hvis du går på ferie, og ingen bekymrer sig om vanding, såkaldte gødning salte ophobes i bladene. Resultatet: "brænde" planten. Fortsæt vanding beløb tilbage et par dage før ferien. Således planterne vænne sig til mindre mængder vand, og de haveplanter vise sig mere modstandsdygtige over for tørre perioder.

Plæneklipperen på græsplænenGræsplænen er ikke mejet før en lang ferie.

ikke slå græsset før ferien

Mange gartnere begår den fejl, at de særligt skarpt klippe plænen før ferien, så den grønne er ikke tilgroet overdrevent.

Bedre: Klip plænen, men du lade det blive ved en gennemsnitlig højde. En radikal afkortning kan ikke anbefales, fordi ofte gøre skaldede pletter på genvækst.

Tag planter fra solen

Før du tager din ferie, gør de potteplanter i et skyggefuldt sted. Enten placere mindre haveplanter under en busk eller bruge en markise til at give planterne et skyggefuldt sted. Således er de optimalt beskyttet mod direkte sollys.

Grave potteplanter direkte til puljen i jorden. antydning: Placer en vand opbevaring mat i puljen, før plantning. I små potter, er det tilstrækkeligt, hvis du dyppe den, inden de forlader i vand. Den lerkrukke og jorden så har mulighed for at blive mættet med vand, hvoraf planten kan trække under dit fravær.

mælkebøtteFjern ukrudt som muligt, inden en lang rejse.

Verblühtes og fjerne beskadigede

Tag, inden de forlader en rundtur i din have. Undersøg blomsterbede og plante buske særligt grundigt og fjern eventuelle beskadigede dele af planter og visne blomster. Ved at skære ned planterne, falder efterspørgslen vand.

Bare rolig, du er ikke forhindret af denne foranstaltning, at planterne snart blomstre igen i din have. Tværtimod, haveplanter vil hurtigt igen, og du kan se frem til en ny blomstrer efter din ferie.

Og en anden ting: Harvest moden frugt og grøntsager før ankomst og fjerne generende ukrudt. Efter hjemkomsten, du nødt til at fjerne kun lidt fordøjet frugt og også udbredelsen af ​​ukrudt, hvilket faktisk gør brug af næringsstoffer i jorden, holder den kendsgerning i skak.

Badekar som en billig vandingssystem til potteplanter

kunstvandingSom et alternativ til at bade individuelle skåle komme til en indirekte kunstvanding pågældende.

En billig alternativ til et dyrt vandingssystem er badekarret. Fyld dette op til en højde på seks centimeter med vand og sæt den til de krævende potteplanter inde.

Check før afrejse, hvis lukningen er et hundrede procent bevis, så vandet forbliver i badekarret. For at overleve, planterne da kun brug for sollys. Hvis du ikke har nogen vindue i badeværelset, holde døren åben for at tillade noget lys fra andre værelser kom ind i rummet.

Men ikke alle planter reagerer, det samme på den konstant forsyning af vand i badekarret. Informere dig selv på en platform som http://pflanzen.org/pflanzen/index.htm på behovene i de enkelte planter, der er opført i alfabetisk orden her.

Fire ekstra tips til at holde din have er stadig smukt at se på, selv når du vender tilbage:

 1. Foretag små potteplante i en stor gryde med vådt sand.
 2. Brug blomsterkasser med et praktisk dobbelt gulv.
 3. Forsinkelse høsten af ​​udbruddet af blomsterne (nyttigt for grøntsager som tomat, agurk eller squash).
 4. Undersøg dine planter før afrejse på skadedyr og bekæmpe dem om nødvendigt, så de ikke spredes.

Forsyningen gennem vandingssystemer

vandingsanlægDe vandingssystemer fra landbruget kommer i mindre versioner til hjemmet haven.

Vandingssystemer er altid en bekvem løsning, hvis du har store planter i din have, og disse planter er fast forankret i jorden. Til professionelle systemer i havecentre og byggemarkeder.

den fordelDet vandingssystem sikrer, at dine planter forsynes med vand, uden at skulle søge naboer, venner eller familiemedlemmer. Et sådant system skal én gang for at erhverve en regel.

ulempenInvesteringen i vanding af din have er forbundet med høje omkostninger.

Såkaldte Vanding eller vanding systemer bliver stadig mere populære. En af grundene til dette er, at teknologien er blevet bedre, og systemerne bliver mere pålidelig er. Disse vandingssystemer arbejde meget effektivt, fordi at vandet løber direkte til anlægget. På den måde sparer du penge, fordi vandforbruget er meget lavere. Konventionelle støbemetoder betyde, at fordamper en masse vand. De målrettede vanding af planter optager det livgivende våd med det samme.

Kunstvanding løbet keramisk konus eller pumper

stueplanterIndstil alle potteplanter til et sted, der letter kunstvanding.

Så forskellige som behovene hos de forskellige haveplanter og de typer af vandingssystemer. Den nemmeste kunstvanding mulighed er via en dropkanyle opløsning. Moderne tid, tage en computerstyret vand distributionssystemer.

For hvad type system du vælger, afhænger først og fremmest på den tid, du ikke kan tage sig af haven. Hvis du ønsker at rejse i en uge til maksimalt 14 dage, en billig model er tilstrækkelig. Dyre systemer kræver en kompleks installation - en udgift, der ikke ville være det værd for den korte bro periode.

Der er to fælles vandingssystemer. Systemet arbejder med et Tonkegeln medens den anden variant er baseret på vandpumper.

Vanding på ler kegle

Denne vanding metode bruger hule keramiske kegle, der er presset ind i et substrat. Under anvendelse af et slangesystem at indstille indvendige hulrum under vand. Hvad er den mængde vand, vil mislykkes, afhænger af de særlige krav. Det vigtige er blot, at niveauet af vandreservoiret svigter så høj, at vandet faktisk når planterne.

En særlig betydning i dette tilfælde Tonmembran, der giver en afmålt vanding. Fordelen er, at du får brug for denne kunstvanding metode ingen elektricitet og det intelligente system fungerer helt selvstændigt.

Ulempen er, at man ikke kan regulere vandgennemstrømningen. I områder med meget hårdt vand er der fare for, at Tonmembran tilstoppet og skal udskiftes. Men du har brug for et pålideligt system til at bygge bro kort tid, den hule keramiske kegle er ideelle.

haveslangeMed haveslange, der når op pumpet grundvand, i plasteret.

Vanding via pumper

Kunstvanding metode på grundlag af pumpen giver planterne med en konstant og forudbestemt mængde vand.

Fordelen i forhold til metoden med den hule Tonkegeln består primært i, at du kan justere mængden af ​​vand til de behov, som haveplanter. Hårdt vand er for systemet er ikke et problem, og pumpesystemet anses særligt langsigtet stabilitet.

Ulempen: For at betjene pumpen, du har brug for elektricitet. De følgende fem punkter kan være nyttige:

 1. Opret et flow volumen, så planterne ikke er i vandet.
 2. Overvej vandstanden, du garantere en konstant vanding.
 3. Brug en timer, så planterne vandes kun en gang om dagen.
 4. Test systemet før ferien.
 5. Beregne den optimale mængde vand.

Uanset hvilken type vanding, du vælger under din ferie fravær. Der er flere måder at levere den nødvendige mængde vand din have, så du har aromatiske grøntsager og smukke blomster selv efter hjemkomst glæde af saftig frugt.

vandingsanlæg

Moderne vandingssystem

Om sommeren, blomster, buske og afgrøder har brug for en masse opmærksomhed og omhu for at forhindre en mangel på vand eller dehydrering. Læs mere information om udformningen af ​​et effektivt vandingssystem her.

Florian Dargatz skriver som redaktør for magasinet af ferien Ferienwohnungen.com GmbH.

vandingssystemer online