planten en de zorg voor Vroege bloeiende vaste planten in de tuin

kleurrijke accenten met de lente bloeiende planten

Bloemen van een paarse anemoon

Aan het begin van de lente, de tuinen zien er nog zeer somber en kaal. Een van de eerste planten te maken in maart en april van kleur in de tuin, met inbegrip van de vroegbloeiende vaste planten. In combinatie met donker hout kunnen ze spelen om hun sterke punten heel goed, want zij niet alleen dienen als een groene bodembedekker, maar bloeien in het vroege voorjaar en in diverse kleuren.

Populaire vroegbloeiende vaste planten omvatten, bijvoorbeeld, de elfen bloem anemoon, die ook onder de naam bosanemoon bekend staat, en als specialist in schaduwrijke plaatsen de Solomon's zegel. 

Leer waardevolle informatie over de teelt en de verzorging van de drie vroege-bloeiende vaste planten hier en krijgen verder advies over het optimale plantcombinaties voor een bloeiende tuin in het voorjaar.

Inhoud: Vroege bloeiende vaste planten voor de tuin

 • Landscaping met vaste planten
 • Elfenblume (Epimedium)
 • Populaire rassen van elfenblume voor verwildering
 • Claims en ideale ligging van het elfenblume
 • overwinteren elfenblume
 • Busch anemoon (Anemone nemorosa)
 • Ideale locatie en optimale bodem voor de Anemone
 • handhaven Buschwindröschen goed
 • Salomonszegel (Polygonatum)
 • Solomon's Seal fabriek
 • Zorgen Solomon afdichting

Landscaping met vaste planten

Vaste planten zijn de populairste tuinplanten omdat ze vaak met decoratieve bloemen meerjarige gekleurde accenten en vormen een groene deken in de ijzige tuin met zijn bladeren. Dus vaste planten vergroening in het voorjaar de eigen tuin, voorbode van de komst van de lente.

Bovendien, vaste planten zijn in optimale omstandigheden en een matige zorg met de leeftijd mooier en vrijdragend. Idealiter combineert u uw vaste plant grens met vroegtijdige en late-bloeiende planten, zodat je wordt beloond vanaf de late herfst tot ver in de zomer met heldere bloemen.

Als je betaalt in aanvulling op een harmonieuze kleuren concept contrasten met gerichte of opzettelijk gewälten bloemkleuren uit een kleur familie, uw tuin het hele jaar door voor eye-catcher.

Elfenblume (Epimedium)

Bloesems van elfenblumeDe elfen bloem bloeit in verschillende tinten.

The Horny Goat Weed (Epimedien) behoren tot de stille sterren onder de vaste planten: uw naam zij hun kwetsbare zoek te danken, "elfachtig" Pluimen die een beetje vergelijkbaar met de bloemen van de orchideeën. De bloemkleur varieert van roze en paars over wit naar geel. Zelfs multi-gekleurde bloemen zijn beschikbaar dankzij diverse nieuwe rassen in de winkels.

De Epimedien worden vooral gewaardeerd als bodembedekker vanwege hun prachtige begroeiing, voor hun bloemen zijn vrij klein, afhankelijk van het ras: u slechts een diameter van 0,5 tot 2 cm. Daarom moet je nog nader ingaan op de Horny Goat Weed om haar schoonheid te ontdekken.

Maar de inspanning is de moeite waard. Gewoon op een iets grotere, wild grasmat elfen bloemen zijn bijzonder onderscheidend vermogen in hun zachtheid. Daarnaast is de Epimedie is zeer robuust en daarom was de federale Duitse vaste plant (IMS) tot "Perennial van het Jaar 2014" gekührt.

Populaire rassen van elfenblume voor verwildering

elfenblumeDe elfenblume wordt vaak geplant als bodembedekker.

Er zijn een aantal interessante dit seizoen variëteiten, zoals de variëteit Epimedium pinnatum "zwarte Zee" met hun geel-oranje gestreepte bloemen. In de winter is hun bladeren gekleurd opvallend rood-blauw. Reeds in april toont ze haar bloemen.

De bladverliezende soorten Epimedium grandiflorum "Lilafee" schitterend in paars violet bloemkleuren van april tot mei en is tot 20 cm hoog. Het groeit het best in de halfschaduw de bosrand.

De petite rassen Linum perenne "nanum diamant" heeft grote, witte bloemen en hun bladeren hebben in de kiem door een opvallende rode rand. Deze vaste plant bloeit van juni tot augustus en is tot 30 cm hoog.

de verscheidenheid Epimedium x warleyense "oranje Queen" is een veelbelovende, goed groeit en groenblijvende nieuwe variëteit met heldere, oranje bloem. Deze robuuste vaste plant is ideaal voor beginners en zeer veeleisend.

elfenblumeEpimedium gedijen in de halfschaduw met humusrijke grond optimaal.

Claims en ideale ligging van het elfenblume

Horny Goat Weed kan worden gevonden in een tuincentrum of zelfs in vaste plant kwekerijen in uw omgeving. Alle rassen zijn hier beschikbaar veeleisend bodembedekker die ook korte periodes van droogte te weerstaan.

Epimedium de voorkeur aan een plaats beschermd tegen tocht in de halfschaduw, bijvoorbeeld, ze gedijen onder loofbomen. Zij hebben behoefte aan een rijpe mogelijk, humus- en losgemaakte grond.

wenkIn potten, kunt u, bijvoorbeeld, plaats de elfenblume aantrekkelijke onder een stam. De bak moet dan niet in de brandende zon.


elfenblume veldBladeren en takjes bescherming van de wortels van de elfen bloem in de winter.

overwinteren elfenblume

Epimedium vormen fijne wortels onder het aardoppervlak en vereisen daarom een ​​gerichte winter bescherming. Ideaal is de gevallen bladeren van de bomen: Het dient de vaste planten als een extra laag van bescherming tegen kou en vorst.

Daarnaast is de Epimedium gebruik maken van de verrotte bladeren als natuurlijke meststof.

In de lente van de vaste planten terug onafhankelijk van de bladeren produceerde, waardoor ze zeer gemakkelijk schoon te maken, omdat een lastige bladeren niet meer te verzamelen in de val. Als alternatief kan de schors of takken dienen als een natuurlijke winter bescherming.

Busch anemoon (Anemone nemorosa)

WindflowerDe Windflower gedijt in het bos.

Het hout anemoon, vaak gewoon anemoon of Anemone, behoort tot de plantenfamilie van de boterbloem familie en is een voorzorgsmaatregel groene vaste plant die zich in het voorjaar met hun heldere bloemen.

Vooral vaak vindt men de anemoon soorten in het bos onder loofbomen en -gehölzen. Hier de eeuwige gedijt, omdat het gebruik maakt van het invallende licht in het voorjaar voor hun plantengroei, zolang de bomen zijn nog kaal. Uiteindelijk vormen de loofbomen hun dichte gebladerte, de anemoon profiteert van een beschermde locatie in de halfschaduw. In de zomer, de Anemone middelen terug te bladeren en overwinteren in de bodem tot de volgende lente. Alle voedingsstoffen die nodig zijn voor deze periode slaat de plant in de ondergrondse wortelstok.

Ideale locatie en optimale bodem voor de Anemone

Bloem van WindröschensDe Windflower vormt een enkele heldere bloem per plant.

De frühlblühende Anemone verkiest een beschutte plek onder struiken, heggen of loofbomen. Hier de 1,5-4 cm grote bloemen in het voorjaar tegen overmatige blootstelling aan de zon worden beschermd, maar de plant voldoende licht krijgt voor een gezonde groei. Hier, de Buschwindröschen tot 25 cm hoog en vormt een heldere bloem van per plant.

De bloemen ster bestaat uit zes tot acht bloemblaadjes en zijn voorzien van een opvallende gele meeldraden. De bloei loopt van maart tot mei Aangezien de plant, maar constant voor lopers, meer en meer bloemen te bewonderen met toenemende stand leeftijd.

Ideaal groeit de plant in voedselrijke humus rijke leem en hoe het kan worden gevonden in bossen en verwerkt met compost bloembedden.

handhaven Buschwindröschen goed

WindflowerHet hout anemoon groeit goed, zelfs zonder verdere verzorging maatregelen.

Het hout anemoon is een uiterst robuust anemonen en heel bescheiden. Zal ze aan zichzelf overgelaten, gedijt problemen die zich kunnen voortplanten door de Rhizomwurzeln verdelen snel door de tuin.

wenk: Wilt u de groei van planten te controleren, kunt u de scheuten inkorten direct onder het oppervlak met een spade. Voor een selectieve vermenigvuldiging kunt u wortelstekken planten in de winter in de tuin en dek af met takjes of bladeren voor wat extra winter bescherming.

Omdat de bosanemoon niet wordt blootgesteld aan de zon, moet het slechts matig worden bewaterd. Vaak genoeg natuurlijke regenval in het voorjaar voor een gezonde plantengroei. Hebben beschermd bomen al een dikke mulch gevormd, moet u uw Anemone Naast water, omdat de bladeren fungeren als een natuurlijke parasol en krijgt geen regenwater naar de wortels van vaste planten.

Salomonszegel (Polygonatum)

Salomon spiegelDe Salomon spiegel vormen witte bloem klokken op een overhangende stengels.

De salomonszegel, vaak gewoon genaamd White Wurz, behoort tot de plantenfamilie van Asparagaceae en gemiddeld bereikt een hoogte van ongeveer 50 centimeter, in een aantal prachtige plekken, maar ook een hoogte van 100 centimeter is realistisch.

De gladde stengels groeiende elegant gebogen aan hem hangen de geurige witte, groene gewijzigd bloemen die de vormen van kleine belletjes echo's. Ze verschijnen van mei tot juni als een ketting op de groene schieten. Ten slotte is het bos eeuwige ontwikkelt donkere bessen en geel in de herfst en dient dus het hele jaar door een kleurrijke bodembedekker.

AttentieAlle plantendelen van Solomon verbinding, met name de bessen zijn zeer giftig. In het algemeen komt het met het eten van lichte Vergifungssymptomen zoals misselijkheid en braken. Niettemin mag deze plant niet worden geplant in de tuin, waar kinderen of huisdieren verblijven.

Solomon's Seal fabriek

SalomonszegelDe bladeren van de Salomon zegel van de delicate bloemen te beschermen als kleine parasols.

De Solomon's zegel is een schaduw liefdevolle meerjarig en groeit het best op doorlatend en matig vochtige grond. Wateroverlast, is het ook in dit vroege bloei Staudenart worden vermeden, omdat dit schadelijk is voor de delicate wortels. Voor een optimale installatie raden groei experts een rijke mulch voor het planten.

Ideaal planttijd is het vroege voorjaar. Plaats elke plant ongeveer 25 cm uit elkaar losse grond. Prevail goede bodemgesteldheid, de wortelstokken verspreid op hun eigen, zodat uiteindelijk grote gebieden vallen onder het zegel van de Solomon's.

wenk: Overeenkomstig de naburige planten, hosta's, lelies en rododendrons zijn succesvol gebleken.

Zorgen Solomon afdichting

SalomonszegelCaterpillar besmetting: de larven van Solomon afdichting bladwesp toe de eeuwige te veel schade.

Reeds tijdens de aanplant en niet later opnieuw om de knop in het voorjaar van de Salomonszegel meststof is overhandigde het irrigatiewater. Deze meststof plantengroei bevordert tijdens de bloei, zijn meer Düngmaßnahmen niet vereist.

Wanneer irrigatie is belangrijk, vooral voor jonge planten die het substraat nooit helemaal uitdroogt, giet je het zegel daarom regelmatig.

Na de bloei, de zomer-groene stengels van de plant blijven. Het was pas in de late herfst, de plant wordt bezuinigen dicht bij de grond.

Als u een besmetting Larven van Solomon verbinding sawfly opmerkt, moet je alle rupsen zo snel Absammeln mogelijk en te vernietigen. Injecteren uw vaste plant met extra milieuvriendelijke en goedgekeurd voor gebruik tuin insecticiden. De larven voeden zich met de tere blaadjes en kan een snelle ontbladering veroorzaken.

Koop Vroege bloeiende vaste planten online