Product Review - steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Contorion, de online winkel van ambachtelijke en industriële benodigdheden, heeft ons uitgenodigd om een ​​product testen en een draadloze reciprozaag PSA 18 LI van Bosch ter beschikking gesteld voor dit doel.

Snoerloze gereedschappen zijn in de mode en steeds krachtiger LI accu's uit te breiden het bereik van bruikbare gereedschappen. het gebruik van meer beperkte eerder accuboormachine, evenals krachtigere apparaten kunnen worden bediend met batterij en onafhankelijk gebruikt van een bestaande stroombron vandaag. Vooral in de tuin of op het bouwterrein een enorme aanwinst. De draadloze steekzaagmachine PSA 18 LI van Bosch past in dit concept komt in de eerste plaats in de tuin of op de bouwplaats gebruik en is een van de macht beluste gereedschap. Onze test zal blijken of een accutoestel dat aan deze eisen voldoet.

Inhoud: Product Test - steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

 • Technische gegevens van Bosch PSA 18 LI
 • Power4All - de trend in draadloos elektrisch gereedschap
 • Verpakken van de Bosch PSA 18 LI
 • Manual is meertalig beschikbaar
 • De eerste indruk is sterk
 • Een praktijktest met veel power
 • Conclusie voor steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Technische gegevens van Bosch PSA 18 LI

Product Informatie:

 • Accuspanning: 18 V lithiumion
 • Slaglengte 22 mm
 • Nullastsnelheid: 0 tot 2800 min-1
 • Bodemplaat: Steel
 • Gewicht: 2,3 kg
 • maximale diepte van de snede in hout: 100 mm
 • maximale snijdiepte staal: 20 mm
 • Zaagbladenbox: Bosch SDS

Power4All - de trend in draadloos elektrisch gereedschap

Power4All is een eigennaam van Bosch, die een familie van instrumenten, die zijn uitgerust met een enkele batterij systeem aangeeft. Dit betekent dat elk van deze tools kan worden bediend met dezelfde accu en theoretisch slechts een batterij en een oplader voor een steeds groeiend aanbod van snoerloze gereedschappen nodig zijn. Dit bespaart de collectie van talloze laders en vermindert de kosten. Benodigde gereedschappen kunnen worden gekocht, maar met batterij en lader ook goedkoper dan de basiseenheid zonder batterij. Als er andere instrumenten gekocht met de batterij, kan de accu's echter verwisseld. In plaats van twee gereedschappen met een batterij, een verrijkt nu elk gereedschap met een vervangbare batterij. is een geavanceerd systeem, dat ook het heen en weer zag PSA is een van de 18 LI en daarom dragen de Power4All logo.

Verpakken van de Bosch PSA 18 LI

Verpakken van de Bosch PSA 18 LIVerpakken van de Bosch PSA 18 LI

Zoals reeds vermeld in de verklaring over Power4All systeem genoemd, kunnen batterijen en laders worden vervangen. Aangezien wij zijn al beschikbaar batterij, hebben we besloten om het basismodel zonder batterij en lader. Echter, de raad van bestuur heeft genoeg ruimte om een ​​acculader en batterij tegemoet te komen.

Toch missen we een koffer voor een heen en weer zag. De zaag is niet bij het dagelijks gebruik van gereedschap en wordt vaak vervoerd wanneer dat nodig is. Een koffer zou meer dan alleen praktisch in dit geval.

omdat we "alleen" het basismodel hebben verworven verworven, natuurlijk, houdt de accessoire binnen de perken. Echter, een eerste mes voor hout en metaal en is het eerste werk is dus mogelijk. Passende zaagbladen zijn overal verkrijgbaar en beginnen bij ongeveer € 10.

Manual is meertalig beschikbaar

Zaag PSA 18 LI kan worden ingeschakeld, heeft een "turbo circuit" en het zaagblad kan worden veranderd of gedraaid. Al met al vrij eenvoudig en een handleiding is alleen voorwaardelijk vereist. Zeggen dat alle informatie past op acht pagina's. Niettemin de gebruiksaanwijzing totaal 80 bladzijden en is verlengd met een band met bijna 100 bladzijden. Terwijl een Europese scheepvaart, maar verspilt ook middelen en die wil om de handleiding te annuleren moet meer dan nodig op te slaan.

Content, is er niets te merken in de handleiding. Het schrijven is vrij klein en zo fit op zes pagina's tekst veel informatie over de veiligheid en het gebruik. Twee kanten zinvolle graphics geven de afzonderlijke onderdelen en toepassingen. Voor de nummering van de onderdelen, is het noodzakelijk dat kan worden geschoven op de instructies en de tekeningen, waarin niet meer zichtbaar. Of je schuift nu op en neer of neem de tweede probleem bij de hand kan worden gevonden in de dezelfde beelden.

Bij de Bosch zou graag een beetje langer te werken.

De eerste indruk is sterk

Steekzaagmachine Bosch PSA 18 LISteekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Batterij instrumenten zoals draadloze boor of decoupeerzaag zijn veel voorkomende. Nu hebben we een decoupeerzaag met een totale lengte van 43 cm (zonder mes!) In de hand. Dat is een opmerkelijke kaliber van het gereedschap en kan de prestaties van de batterij te twijfelen. Met een dergelijk groot apparaat, kan het werken met accu effectief? We zullen het te testen.

Over het algemeen, de PSA-18 LI maakt een gebruikelijke solide indruk. De achterste handgreep gedeeltelijk rubberen, de voorzijde volledig. De zaag is dus vast in de hand en kan heel goed met één hand vast te houden, zelfs ondanks hun omvang. Zoals bij alle zagen er de gebruikelijke veiligheid om onbedoeld inschakelen te voorkomen, en een turbo switch. Men zou kunnen vermoeden dat het zaagblad zo sneller loopt, maar dat is niet zo. De handleiding maakt duidelijk dat het een schakelbare slinger. Wat hij doet, zullen we het praktische gedeelte te zien.

Schakelbare turbo gearSchakelbare turbo gearVeiligheidsschakelaar ongewenst schakelen te voorkomenVeiligheidsschakelaar ongewenst schakelen te voorkomen

Een taaklicht 18 LI is gevallen met de PSA, kunnen we volledig meevoelen met en wat we niet te missen. Voor zuiver zagen dat goede verlichting nodig heeft, is een heen en weer gaande zaag niet de bedoeling. Wat we missen zijn LED's voor de status van de batterij display. De sabel zaag is een krachtig hulpmiddel honger en jullie zitten alleen aan de boom, is een lege batterij meer dan vervelend.

Een praktijktest met veel power

De eerste indruk in het praktische examen, kan worden omschreven in één woord - Power! Om de PSA 18 LI hebben zeker wat is snel duidelijk bij het snijden. Alleen met veel gevoel kan ze precies beginnen op een schrijver.

Snelspanner op de PSA-18 LISnelspanner op de PSA-18 LIEen beetje krap wanneer de lijn wordt geplaatst aan de achterkantEen beetje krap wanneer de lijn wordt geplaatst aan de achterkant

Maar voordat de eerste hout kan worden gesneden uiteraard de mes moet worden vastgeklemd. Hiervoor moet een kleine rode hendel op de quick release naar voren worden geschoven en het zaagblad alleen worden geplaatst. Veerkracht en een extra stylus houdt het volkomen veilig en ook de verandering werkt goed. Alleen wanneer de slag in de rug zitten en geen blad wordt geklemd, het is een beetje krap om een ​​vinger achter de hendel te krijgen. De hub kan ook handmatig verplaatsen en het blad verandering niets in de weg staat.

Zoals eerder geschreven, het heen en weer gaande zaag heeft veel kracht en loopt dienovereenkomstig gaan drijven. Zelfs zonder slinger Turbo 60 x 80 mm bar in 19 seconden los. De slinger brengt extra tijd een besparing van drie seconden. Zeggen dat het nauwelijks mogelijk is om nauwkeurig zagen langs de aftekenlijn. Degenen die een schone eerste snede wilt, moet werken met veel gevoel.

Snijden met Zaag Bosch PSA 18 LISnijden met Zaag Bosch PSA 18 LIOnderdompeling in 18 mm LeimholzOnderdompeling in 18 mm Leimholz

Ook emotionele en onderdompeling in 18 mm gelamineerd hout kan worden gedaan. Met veel gebral en zelden zeer nauwkeurig, maar het is mogelijk. Echter, de tijd besteed aan onderdompeling of herwerken door een onnauwkeurige bloeden het telt één, is het waarschijnlijk effectiever hun toevlucht nemen tot een andere tool. Wat is in dit geval echter, de functie en is niet op de tester.

Verlies aan de macht kan worden gevoeld in any way. Misschien zelfs een beetje te ruw, de sabel vecht door om het even wat. De opgegeven maximale snijdiepte van 100 mm in hout is als richtlijn te beschouwen. In ons experiment werden twee houten balken gesneden met een totale dikte van 120 mm gemakkelijk en het maximum was niet merkbaar te presenteren. De geteste metalen profiel werd snel en zonder zichtbare sporen op het blad gescheiden. Echter, de poort moet worden weer met veel gevoel uitgevoerd. De standaard vel combinatie is vrij grof en in het bijzonder met de metalen PSA springt 18 LI macht over het materiaal.

20 mm lager is dan de maximale diepte van de snede20 mm lager is dan de maximale diepte van de snedeEen beetje hobbelig maar snel staal wordt afgescheidenEen beetje hobbelig maar snel staal wordt afgescheiden

Ook vers hout, kan de PSA-18 LI niet imponeren. Sterke ze worstelt door elke tak en maakt het netjes chips. Met of zonder een slinger beroerte, moeite ze weet nauwelijks. Gelegen in de sectie, maar dan is de batterij en afscheid hadden genomen te worden veranderd. Ten laatste op dit punt hebben we weer misten de toestand van de batterij, een eenvoudige LED-display. Met een nieuwe batterij ging het op en de enorme kracht werd al snel vergeet de dropouts.

Conclusie voor steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Testseal steekzaagmachine Bosch PSA 18 LI

Wow! In eerste instantie waren we een beetje sceptisch dat een heen en weer zag om te functioneren met de batterij en in het bijzonder kan genoeg kracht opbrengen. Nu kunnen we bevestigen dat de Bosch PSA 18 LI meer dan genoeg vermogen. Op dit punt, zou zij ontvangen een volle vijf sterren van ons. Ze hebben voldaan aan hun taak om 100%, worstelt door middel van een materiaal en vertoont geen zwakke punten. Met batterij, het is flexibel en altijd bij de hand. Als extra voordeel moet worden opgemerkt dat de decoupeerzaag behoort tot Power4All familie van Bosch en zo de accu is verwisselbaar met andere hulpmiddelen.

Er moet echter een paar trade-offs worden gemaakt op het comfort in onze schatting. In een geval hebben we te doen zonder spijt en ook het gebrek aan batterijstatus display maakt een vervangende batterij is essentieel. De batterijen kunnen in zo'n krachtige toestel wordt natuurlijk niet oneindig, maar verrast met een aanvaardbare duurzaamheid.

Ten slotte kunnen we geven 18 LI van Bosch onze Buy aanbeveling voor het heen en weer zag PSA en dank Contorion.de die ons deze test gemaakt.

Best Buy: Reciprozaagblad PSA 18 LI bij Contorion.de