Produkt test laser afstandsmålere Vector 80 Sola

Laserafstandsmåler Sola Vector 80

Afstandsmålere der er mange og ofte spørgsmålet kommer op efter den store prisforskel. Den første forskel skyldes de forskellige målemetoder allerede. Ultralyds afstandsmålere er ofte billigere, men spredt ud deres signal, så ingen nøjagtige punkt måling.

Mere specifikt da selv laserafstandsmåler. Disse sigter på et præcist tidspunkt, som gør det muligt at måle forskellige afstande ved siden af ​​hinanden og selv små stykker.

Andre forskelle er kendetegnet ved den nøjagtighed og den maksimale afstand.

Vector 80 Sola er en laserafstandsmåler og med mellem 80 m og en afvigelse på 1,5 mm til 10 m, den spiller i den øvre prisinterval. Med sin omfattende ekstra udstyr den stiger i pris, men ikke fra andre enheder på.

Indhold: laserafstandsmåler Vector 80 Sola

 • Egenskaber
 • Emballering og levering
 • Er en brugsanvisning på CD mening?
 • Vector 80 - laserafstandsmåler med omfattende faciliteter
 • Det første indtryk ser kompliceret
 • Laser målinger er sjovt
 • Konklusion: En laser afstandsmåler uden fejl og spørgsmål

Egenskaber

(Manufacturer)

 • Måling området 0,2 - 80 m
 • Måleenhed: Meter, inches, fødder
 • Kapslingsklasse: IP 54
 • Batteri: 2 x AAA 1.5V
 • Driftstemperatur 0 - 40 ° C
 • Opbevaringstemperatur: -10 - 60 ° C
 • Dimensioner: 115 x 52 x 32 mm
 • Vægt med batterier: 140 g
 • Driftstid: op til 5.000 målinger
 • Auto-off enhed / laser: 180 s / 30 s
 • Laser klasse / type laser: 2/635 nm, < 1 mW
 • Nøjagtighed: ± 1,5 mm til 10 m / 10 m - 0,1 mm per meter

Emballering og levering

Vector 80 kommer i en lille, diskret, men meget stabil og tydeligt designet kasse i lyse rødt på emballagen alle markeringerne anvendes og ryggen giver ikke kun alle de vigtige data og sammenligningen til lillebror -. Vector 40th

Vektor emballage Sola 80Vektor emballage Sola 80

Indholdet svarer til en mobil pakning konstrueret i den umiddelbart smiler en enhed. der er de ekstra tilbehør, som også forårsagede et lille smil under det øverste pap insert. Alle har sikkert allerede brugt batteridrevne enheder med en boltet batterirum og ledt efter en passende skruetrækker ved udskiftning af batteriet. Ikke med Sola og Vector 80: Efter mange værktøjer, børns legetøj og digitale kameraer, vi aldrig har oplevet det, at den rette skruetrækker er inkluderet. Yderligere højtydende batterier fra Duracell, som har en bestemt periode frem til 2022, afrunde indtrykket af en professionel enhed. Nogle gange er det bare de små detaljer, der kendetegner et redskab for andre modeller og skiller sig ud.

En anden tilbehør er en håndledsrem, en bæretaske, er en Quick Start Guide "Quick Start" og brugsanvisningen på cd medfølger. En håndbog på CD? Er det i online alder en tilbagevenden eller noget særligt?

Nyttige tilbehør med betjeningsvejledning på CDNyttige tilbehør med betjeningsvejledning på CDPraktisk bæltetaske til sikker transportPraktisk bæltetaske til sikker transport

Er en brugsanvisning på CD mening?

Mange moderne værktøjer og elektronisk udstyr indeholder en hurtig start guide og et link til den fulde version eller tykke bøger på flere sprog. En CD med inkluderet manual er ikke opfyldt i nogen tid. Uden at tænke over det, er cd'en i drevet, PDF åbner i tysk og 26 sider, beslutningen er ikke svært at sende filen til printeren - et stykke papir er stadig et stykke papir og læser behageligt ,

quot Klar udskrift af manualen og den hurtig start & quot;? gKlar udskrift af vejledningen og "Quick Start"

Det er svært at sige, hvad den trykte vejledning fra andre, men det lyder bare fint og et ark er automatisk læse alt. Alt - selv sikkerhedsforskrifterne! Det er almindeligt at flyve over meget af indholdet, mens kun de betjeningsfunktioner virkelig overholdes. Måske er det de klare sorte bogstaver på hvid printer papir, stavemåden eller mindre ændring fra side til side uden en bundet udgave vil hoppe til sin oprindelige form og slukker automatisk siderne igen - betjeningsvejledningen Vector 80 læser stor, indeholder alle vigtige erklæringer og er let at forstå. For os, den trykte manual CD er en ny og god oplevelse. Denne form er naturligvis kun ikke så omfattende instruktioner.

Quick Start "Quick Start" vises ved første øjekast forvirrende og vanskelig at forstå. men hvem der kun forventer at vil tildele billederne agebildeten et afløb. Efter nærmere undersøgelse viser, at et billede fortæller en funktion. Billedet viser klart de angivne målefunktion og vise symboler over aktivere tastesekvens. Naturligvis plausibelt og "hurtig".

Vector 80 - laserafstandsmåler med omfattende faciliteter

En afstandsmåler måler afstande - kan man sige. Men det er moderne udstyr og også Vector 80 Sola ikke indhold. Vores oversigt er at vise, hvad der er i Vector 80th

 • Den måling kant indstilling giver målinger af for- og bagkant, og som har en fold-out udvidelse, målinger fra brønde.
 • den "Min-Max"Funktion bestemt ved flere målinger gennemsnitsværdien af ​​et område.
 • Med evnen til at måle længden og bredden af ​​en overflade, kan omkredsen og overfladearealet udsendes.
 • Længde, bredde og højde være af volumenet af rummet og målt ved de to første målinger, overfladen.
 • funktionen "Lægge sammen og trække" gør det muligt at oplade målte værdier og til at måle sektioner.
 • Den indirekte måling frem enten to eller tre datapunkter letter højdemåling af et objekt.

Laser afstandsmåler Vector 80Laser afstandsmåler Vector 80

Det første indtryk ser kompliceret

Vector 80 Sola tilbyder flere funktioner, men har kun otte nøgler, der er markeret med forskellige symboler. Det efterlader en kompliceret indtryk, men hurtigt sætter så snart man tager et nærmere kig med driften i første visning. Ud over de taster til baggrundsbelysningen, målesystemet, bestemmelse af Maßkante eller hukommelse, som regel kun to nøgler er nødvendige for de grundlæggende målinger: Funktionstasten målingen mode (enkelt måling område, indirekte måling, etc.) er valgt, og måleprocessen med måling centrale bekræfter. Udgangen er på et veloplyst og let at læse grafisk display med op til fire linjer.

Formen af ​​vektoren 80 er retvinklet, men indretningen skyldes den lille størrelse af 115 x 52 x 32 mm brønd i hånden. Gummibelagt overflade giver optimalt greb og laserafstandsmåleren skulle falde på dette, han er reddet fra et fald, takket være den hånd rem. Den røde farve er faktisk helt afhængig i dette tilfælde, men letter søgningen, bare i tilfælde forkert bæltepung blev brugt.

For dem, der kan lide at holde Displayschutzfolien længe på skærmen for at spare dette, lad mig sige, at filmen passer perfekt og kan trygt forblive der i lang tid.

Laser målinger er sjovt

Enhver, der betragter det første gang en laser afstandsmåler i hånden er, så prøv direkte, laser punkt er, hvor langt synlig. Selvfølgelig har vi ikke tage fra dem: I dagslys er det dog vanskeligt at gøre den lille laser-punk på målrettede område beliggende, men det er tættere på fastsættelsen af ​​punktet. Hvis det konstateres, kan det ses langt selv i hellen Licht. I solskin var vi i stand til at finde ham på en Hvide Hus mur i 12 m afstand og spore til omkring 20 m. I skumringen lyspletten er nemmere at se og let at finde på en fjern husmur i 60 m. I mørke, blev han selv (anslået) på en 200 m klart synlige fjerntliggende elmaster, men det overstiger måleområdet langt. Inden lukkede rum, der er ingen begrænsninger: Højt og tydeligt, kan målepunktet ses.

Præcise resultater på en meget kort afstandPræcise resultater på en meget kort afstand

De første prøver blev fremstillet i en meget kort afstand på arbejdsbordet for at bestemme den mindste måleområde og afvigelser. I vores eksperiment, den korteste målelige afstand til forkanten 4,5 cm var (angivet 20 cm). Med udlægning af referencen kant på bagsiden af ​​Vector 80, rydningen af ​​huset med 11,5 cm forekommer. Den korteste måling af feltet er således 16 cm, hvilket stadig betydeligt mindre end fabrikantens specifikation.

I flere forsøg måle og sammenligne med en regel stål / tommestok til maksimumtolerancer 1 mm resulterede. Det lyder i første omgang en masse og ville også have begrænset anvendelse i møbelfremstilling. Men selv hvis vektoren er i stand til 80 for at måle meget korte afstande, ligger ikke i den forstand en laser afstandsmåler. Her håndtaget til stål regel, rullende målebånd eller tommestok bare giver mening. Hvis afstanden, der skal måles, imidlertid større end længden af ​​de eksisterende måleorganer bør dette undertiden toppede op flere gange, hvilket medfører en enorm mængde tid og især en masse målefejl med det. Her laserafstandsmåler finder sin anvendelse, udgangene på en knap på søgte måle og er tilfreds med en meget lille afvigelse.

perfekt gentagelsesnøjagtighedperfekt gentagelsesnøjagtighed

for en Test gentagelsesnøjagtighed, Vi har faste en vinkel på arbejdsbordet, Vector 80 anbragt deri og afstanden til et fast punkt målt. Vi fjernede derefter laser afstandsmåler igen omplaceres målt, fjernes, flyttes, målt osv Selv efter flere forsøg var altid nøjagtigt samme udgangsniveau. Intern målefejl gør ikke Vector 80 det.

den indirekte måling imidlertid opnås ikke sådanne eksakte værdier, men dette er på grund af formen af ​​måleprocessen og især til nogle praksis. Til dette formål, være målrettet at bestemme højden af ​​en genstand, to eller tre målepunkter, hvor man skal være i nøjagtig vinkelret på det målte objekt. Uden yderligere hjælpemidler sådanne målinger er næppe nøjagtig til millimeter, hvor vi kunne måle med en 1,95 m og en 8,5 m høj hus med omkring 8,2 m en rejst tommestok alligevel. Vi befandt os kun 1,5 m foran gavlen væg.

Vigtigt for en sådan måling er den præcise håndtering og håndstilling: Her fordi to eller tre målepunkter skal oplades, er det vigtigt, at de starter fra samme udgangspunkt. Det må kun drejes måleren lodret i stilling, således at målrette målepunkterne. Hvis hele armen holdes i måleretningen, kan måleresultatet ikke beregnes nøjagtigt. Efter nogle praksis og overholdelse af håndtering vores måletests var signifikant mere nøjagtige og en dør kunne måles med næsten nøjagtigt 2 m. Den målte gavlvæg var 8,52 m under disse betingelser. Selv digitale målere kan ikke udelukke anvendelsen af ​​betjeningsfejl.

Indirekte måling af en dørIndirekte måling af en dørHvordan den indirekte målingHvordan den indirekte måling

Også yderligere måletests, såsom målingen af ​​testen workshop, som i øvrigt har en base af (kun) 19,481 kvm og en omkreds på 17,882 m, gik uden problemer eller målefejl. Håndteringen var hurtig i praksis lidt og uden en anden tanke, udførtes længdemål, bestemt ansigter og spillede med gennemsnit. Den, der mister overblik, kan hente de sidste 20 målinger fra hukommelsen.

På dette tidspunkt kommer vi til det eneste punkt med et lille ønske: Evnen til at gemme aflæsninger målrettet. Dette vil øge indekset for de 20 lagrede værdier.

Konklusion: En laser afstandsmåler uden fejl og spørgsmål

Testresultat Sola afstandsmåler Vector 80

Vector 80 Sola er en laser afstandsmåler opskalere og kan prale omfattende funktioner. Allerede det første indtryk efterlader takket være en god grundlæggende udstyr med en bæltetaske, hånd rem og endda en skruetrækker til batterirummet et godt indtryk.

Med en høj kvalitet finish og gummieret greb område, det sidder godt i hånden og giver perfekt måleresultater i målingen længden eller bestemmelse af basisarealer og volumen. Dette er laserpunktet - såvel som den tillader omgivende belysning - meget synlige og det ønskede måleområdet kan let stræbe efter. Vector 80 fremstillet i test ingen gentagne fejl og endda tilladt målinger udenfor det specificerede måleområde.

Efter flere forsøg og mange målinger i vores test værksted var vi i stand til at identificere eventuelle mangler, hvorved Vector 80 modtager vores absolutte sælge anbefaling. Med en online salgspris på omkring 125 € (RRP € 169,50) Sola laserafstandsmåler er tilføjet i den overkommelige ramme og dækker kravene i den private og kommercielle sektor.

Køb laser afstandsmåler online