Regal zelf bouwen

Regal zelf bouwen

bouwen van een plank zelf is niet hoog kunst, maar vereist een beetje planning en technische vaardigheden, evenals een aantal tools.

Het voordeel is een perfect afgestemd op hun eigen behoeften plank. zelf bouwen is om een ​​individueel plan voor de lokale omstandigheden en eisen te maken in dit geval voor nu.

In ons geval is een verrijdbare stelling, omdat het een zekeringkast geconfronteerd. Onze plank is stabiel, zodat we het met alle boeken en materialen waarvoor wij niet over de juiste plek kan laden.

Hoogte en diepte van onze plank komt overeen met de plank die er bestaat en is verkeerd. Zodat we het goed, ondanks het gewicht kan bewegen, zullen we onze DIY plank te voorzien van twee grote comfortabele handgrepen.

Inhoud: build shelf zelf

 • Gereedschapslijst en materiële eisen
 • Stap 1: Plan
 • Stap 2: Maak een lijst van materialen en kan bezuinigen
 • Stap 3: gaten voor houtdeuvels
 • Stap 4: Monteer shelf lichaam
 • Stap 5: Installeer onderverdeling
 • Stap 6: Making behandelt zichzelf
 • bouwen shelf zelf: Final Step

Gereedschapslijst en materiële eisen

Tool lijst:

 • boor
 • Scroll of decoupeerzaag
 • hamer
 • schroevedraaier

We maken een schets op basis van zijn we van plan de juiste lay-out en de afmetingen stap voor stap en te berekenen. de materiaaldikte van de planken vergeet niet computing. Wij bouwen het lichaam van 18 mm en de interne werking van 12 mm dik MDF plaat. We nemen ook een witte hardboard met een dikte van 5 mm. Daarna worden de opgegeven afmetingen zijn afgestemd.

materiaal nummer massa aankoop in euro
MDF-plaat 18 mm 2 x 37 x 100 cm
MDF-plaat 18 mm 2 x 37 x 190,5 cm
MDF-plaat 18 mm 2 x 20 x 35 cm
MDF-plaat 12 mm 5 x 35 x35 cm
MDF-plaat 12 mm 8 x 35 x 96,4 cm
MDF-plaat 12 mm 4 x 35 x 10 cm
MDF-plaat 12 mm 2 x  34 x 35 cm
Hardboard wit 5 mm 193,1 x 100 cm ijzerhandel ongeveer 88 €
houtdeuvels  50 x 6 x 30 mm Amazone 1.45
schuurpapier Amazone 5.00
houtlijm Amazone 4.75
transportwielen Set van 4 (2 geremd) Amazone 14.83
Schroef kegelvormige kop met noten 16 x 8 x 25 mm Baumark 2.50
Universal Holzdübelset Amazone  16.25
round zaagbladen Amazone 5.60
plank support 32 x Amazone  2.40
ongeveer 140 €

Stap 1: Plan

de algehele buitenste en de afmetingen van de dingen die daar gehouden zijn van cruciaal belang voor de planning. Heavy komt er op neer, oplichten, zodat de focus zal laag blijven en het risico op kantelen laag. We moeten (prentenboeken) en / of LP's en dergelijke hoge, smalle proefpersonen met veel verticale divisies voor grotere boeken. Dit verstoort niets als we halen afzonderlijke volumes. Deze onderwerpen zijn, omwille van de hoge gewicht, aan de onderkant van de plank.

Een vloer boven plannen wij platte zakken met een afstand van 10 cm vierkant te liggen worden opgeslagen materialen zoals speciaal papier, folie en dergelijke. In de volgende paragraaf, zie acrylics, spuiten en andere houders in vier 34 cm hoog laden ruimte. krijgen bovenlicht en volume-rijke dingen twee grote compartimenten met een hoogte van 34 cm ook zonder verticale onderverdeling. De herhalingen bij de afstanden harmonisch en verschaft prima.

Meubilair wielen voor een schuifladeMeubilair wielen voor een schuifladehechten ver mogelijk te rollenhechten ver mogelijk te rollen

Stap 2: Maak een lijst van materialen en kan bezuinigen

Met een precieze lijst van materialen gaan we naar de bouwmarkt en laat ons de MDF-platen en de achterwand pasvorm. Tip: denk te kunnen om de lading goed beveiligd voor het vervoer eerder op plafonds en riemen voor bevestiging te vervoeren. Vooral met de kleine onderdelen, onze goed onderzoek de moeite waard.

Stap 3: gaten voor houtdeuvels

Als we onze afzonderlijke onderdelen te combineren met houten deuvels en lijm, maken we gebruik van een universele stekker set waarmee we gemakkelijk en nauwkeurig uit te voeren de gaten voor de houten pluggen.

Een dergelijk instrument is onze absolute aanrader voor iedereen, niet eenmalig bouwen van een plank zelf, maar vaker ambachten.

We boren eerste gaten in onze plank en breng ze naar beneden in de zijwanden dan. Omgekeerd, wij doen hetzelfde voor de afdekplaat van onze plank. Eén van de middelste planken hechten wij bovendien met 6 mm houten deuvels in de zijwanden (de andere get plank ondersteuning houder).

Tip: Wij beschikken over in de zijwanden welke kant naar boven en naar beneden en om ze te onderscheiden van de vloer en het deksel. Wanneer markering en het meten van nauwkeurige werkzaamheden nodig.

doorgegeven deuvelgaten preciesdoorgegeven deuvelgaten preciesDeuvelboringen met een plug HelpDeuvelboringen met een plug Helpgebruikte pluggengebruikte pluggen

Stap 4: Monteer shelf lichaam

Om het lichaam te monteren hebben we de beste 2 - 3 personen. We zetten een van de zijwanden op een deken op de vloer met de binnenkant naar boven. Dan voeren we lijm op de rand van de valse bodem en zet het op de 6 mm houten pluggen.

De volgende stap is om een ​​extra 6 mm pluggen lijm aan de andere kant van de valse vloer en de tweede zijwand daarvan. verlijmd rondom deze liggen "H" en we deuvel bodem en deksel. We draaien de plank component op een manier, dat de rug toont nu aan en draai de hardboard op de 1,2 cm kleine schroeven.

We verbinden de tussenliggende bodem met een aantal kleine schroeven aan de achterwand. Dit draagt ​​bij aan de stabiliteit.

Breng lijm op het gehele contactoppervlakBreng lijm op het gehele contactoppervlakExtra lijm in de deuvelgatenExtra lijm in de deuvelgatenStukken hout als ondersteuning hulpmiddel bij het uitlijnenStukken hout als ondersteuning hulpmiddel bij het uitlijnen

Stap 5: Installeer onderverdeling

We bouwen aan de verdeeldheid in onze plank. Daartoe beginnen we aan de onderzijde op de grond, waarop wij 35 cm verdeelt de plano's 35 x vijf gelijkmatig over de opbouw verticaal. Dat doen we als voorheen met houten deuvels en lijm. Elk van de vijf planken staat op en neer twee houten pluggen. Daarom, boren we de daarvoor bestemde gaten in de bodemplaat en de plank komt tot de onderverdelingen met de houten pluggen.

Voor de komende vier planken, nemen we leggerdragers en gecentreerd 10 cm hoog, verticale onderverdelingen dat we veilig met houten stokjes op de planken. Dan bouwen we twee planken met een 34 cm hoog centrale onderverdeling op hetzelfde principe. Tenslotte brengen wij plank houder op de laatste plank, waarbij geen verticale onderverdeling heeft.

Bevestig de achterwand met boutenBevestig de achterwand met boutenVerticale planken deuvel aan de boven- en onderkantVerticale planken deuvel aan de boven- en onderkantplaats onderverdelingplaats onderverdeling

Stap 6: Making behandelt zichzelf

Aan de rand waar we willen de handgrepen op de plank te monteren, boren we gaten in de voorkant van de houten pluggen en bijpassende tot 99 cm in de hoogte aan de buitenrand van onze plank. Een organische vorm staat de resterende twee stukken hout.

We boor een gat in het midden ons gesneden vanaf het laatste deel van de binnenste en de buitencontour. We maal de handgrepen totdat ze lekker in de hand. We lijmen de handgrepen met de stekkers op onze plank.

overgebracht aanvallen op houtovergebracht aanvallen op houtZagen en grondig GrindZagen en grondig Grind

bouwen shelf zelf: Final Step

Handvatten slaat gelijmd en klaar!

Regal zelf bouwen

kopen wielen online