Rhododendron anlæg og pleje

Rhododendron som frühblühender Zierstrauch

rhododendron

Rhododendron danner en slægt, hvortil mere end 1.000 rhododendron arter tæller. For at dyrke haven hobby hybrider er særligt velegnet som er afledt af de asiatiske og nordamerikanske arter.

I mellemtiden, rhododendron er en af ​​de mest populære prydbuske. Med sine mange farverige blomster er han tilbage i april for iøjnefaldende og tiltrækker de første insekter til haven.

Men den busk tager også en kreativ funktion: Om plantet som en ensom plante, gruppe eller hæk, rhododendron er store og små haver struktur, og efter et par år står til at se naturlige beskyttelse.

Rhododendrons belønning gartnere med lav vedligeholdelse med en lang blomstring. Find ud af her, hvad du skal kigge efter en sund plantevækst.

plantning af indhold på Rhododendron og vedligeholde

  • Sorter af rhododendron
  • Krav og selektiv vedligeholdelse af Rhododendron
  • Så plantning rhododendron
  • Fra jordbearbejdning til plantning
  • Skæring foranstaltninger på Rhododendron
  • Sygdomme og skadedyr

Sorter af rhododendron

Rhododendron kommer i mange størrelser og blomsterfarver, der blomstrer arter specielt fra april til juni. deler botaniker rhododendron i syv grupper, så den ideelle ornamentale busk kan findes for ethvert sted i hjemmet haven.

Den kompakte voksende Yakushimanum hybrider er ideelle til hjemmet haver med deres naturlige runde form. I de første par år, staten af ​​prydbuske bære talrige blomster og tolereret brændende sol uden problemer.

Storblomstrede hybrider har brug for, til en højde på op til fire meter er tilstrækkelig afstand i blomsterbed, så de ikke uforvarende at skygge mindre anlæg. Mange fugle bygger deres reder så nesting sæson i beskyttende buske.

japanske azalea blandt de stedsegrønne rhododendron og smide deres blade dermed på indtil det følgende forår. Med sine intense blomsterfarver giver de store haver kontur. I modsætning er de løvfældende azalea med sine duftende blomster. Disse azalea udvikle en tiltalende farverige efterårsblade.

Krav og selektiv vedligeholdelse af Rhododendron

rhododendronDe rhododendron blomstre i mange forskellige farver fra hvid til lilla.

De fleste rhododendron trives ideelle i lyse Penumbra dog nogle arter foretrækker solrige steder. Informere derfor, før de køber af tilsvarende fordele for at finde den rigtige anlæg til den valgte placering.

Hertil kommer, at mange Rhododendron arter gennem årene er ekspansiv og høj. Hvis pladsen er temmelig begrænset fejler i din have, skal du vælge kleinwüchsigere sorter som repens hybrider. De imponerer med lyse røde blomster og en kompakt vane.

Rhododendron stiller høje krav til jordens tekstur: Underlaget skal være humus og har en pH-værdi mellem 4,5 og 5,5. En sur jord, hvilket sikrer en ideel plantevækst.

rhododendronRhododendron producerer talrige blomster under optimale betingelser.

Hvis pH-værdi på jorden over disse værdier, anbefaler eksperter at plante nye sorter af INKARHO-rododendron. Efter en afsluttende på kalk-tolerante ansøgning, Ziersträuche vi tolereret lidt sur jord godt.

antydning: Plant rhododendron ikke i umiddelbar nærhed træ, her roden trykket er for stor.

Rhododendron fryse yderst sjældent om vinteren, fordi mange arter er hårdføre. Hvis buske har lidt i løbet af vinteren, men det var også tør for dem at fortsætte. Mange rododendroner er stedsegrønne, så fordamper, selv om vinteren. Mangel på vand, de tør op. Hæld derfor jævnligt rhododendron i vedvarende tørre perioder om vinteren.

antydningOm sommeren kun jorden vandes regelmæssigt under bushen for at undgå at brænde blomsterne.

Så plantning rhododendron

rhododendronRhododendron er et aktiv for enhver have og tiltrække bier og mange andre insekter.

Rhododendron kræver humus jord, da de kan findes i Oldenburg regionen. Der er de ofte dyrkes på rene tørvemoser.

Ikke desto mindre kan de gartnere plante dem i andre regioner i Tyskland smukke prydbuske i sin have, da han lagde mærke til visse grundlæggende regler, når plantning. De afgørende faktorer er den rigtige placering og optimale jordbundsforhold, den målrettede jordbearbejdning spiller en vigtig rolle for en sund plantevækst.

En fagmand kan bestemme pH-værdien af ​​jorden. Hvis det er nødvendigt, hjælper en særlig rhododendron gødning til jordbehandling.

Fra jordbearbejdning til plantning

rhododendronDen lukkede knop allerede lover talrige blomster.rhododendronDen opløbet åbner og viser deres farve-strålende kronblade.

De fleste rhododendron leveres som containervarer i den disponible pot. Disse buske kan gepfanzt over i åben hele året, men en fjeder plantning er blevet bevist i de lavvandede rødder rhododendron.

Løft planten fra beholderen og kontroller, at rodklumpen er fugtig. Dette er ikke tilfældet, er det rodklumpen grundigt vandes. Dette formål indstilles planten så længe i en beholder med vand, indtil rodklumpen at stige ikke flere bobler. Hvis ballen er ikke så stærk komprimeret, kan det også sættes i vandet nemt sammen med containere.

Efter den ideelle placering er bestemt, en plantning hul gravet, der to gange bredden og dybden af ​​roden balle. Derefter udfylde plantehullet til en tredje med fugtig tørv og organisk rhododendron gødning til optimal vækst.

Nu kører en målrettet dyb løsning af: Udgravning omkring plantehullet, så tørv og gødning blandes godt med undergulvet. trives i løs jord og derefter vokse de fine rødder meget godt.

I et næste trin, give yderligere tørv til væggene i plantehullet, således at rodklumpen af ​​Rhododendron er helt omgivet af indtræden af ​​tørv. Det er vigtigt, at tørven er godt fugtet.

Fyld resterende huller med udgravningen eller særlige rhododendron jord og vand kraftigt, så plante og jord obligation godt.

Skæring foranstaltninger på Rhododendron

rhododendronRhododendron danner straks efter blomstringen nye knopper og bør ikke skæres.

Den Ziersträuche kan være ekspansiv og forvirrende størrelse med årene. Uerfarne gartnere adgang hurtigt at havesaks og skære skuddene. Sådanne foranstaltninger, men den gennemsnitlige Rhododendron modstå ekstremt dårlig på grund af den ornamentale busk umiddelbart efter blomstringen allerede danne nye knopper for det følgende år.

Cutting foranstaltninger på Rhododendron derfor ikke anbefales som en regel.

Raffineret sorter er blevet stillet ringere ved at skære handlinger, cuttling formeret sorter er langt mere tolerante. Skulle alligevel en topiary skal udføres, skal du vælge det tidlige forår, når det ikke længere fører til alvorlige frost om natten. De blomsterknopper er, men derefter afskåret og der er mulighed for, at dit ornamental busk endnu to år vil bære ingen blomster.

antydning: Efter blomstring visne blomster er afskåret. Pas på ikke at beskadige nye knopper.

Køb Rhododendron online

Sygdomme og skadedyr

skadedyrDen graphocephala fennahi inficerer ornamental busk med en svamp.

den graphocephala fennahi er en frygtet skadedyr på prydplanter busk. De flyvende insekter er op til 1 cm i størrelse og er iøjnefaldende farvet grøn-rød.

I sensommeren, hunnerne lægger deres æg under opløbet skalaer af blomsterknopper, så de forårsager små nedskæringer på planten. Disse danner en indgangsport for svampen "Pycnostysanus azaleae"Hvilket fører til en Knospenabsterben og skader Bush sigt.

Bestem brune misfarvede knopper, bør du abknispen disse og bortskaffe husholdningsaffald, fordi på den kompost, kunne de svampepatogener spredes. Akut cikade angrebets De kæmper med gule paneler blive, hvor hænge insektet og dø. Normalt en fælde pr Rhododendron plante er tilstrækkelig.

antydning: Vil slutningen af ​​august kæmpede cikaderne igen, kan risikoen for en efterfølgende episode af infektion reduceres.

selv billen især gerne angreb rhododendron. Hvordan til at identificere et angreb og distribuere billen miljøvenlige, lære kamp i vores artikel om emnet billen.

Rhododendron Welke - skovdød i Rhodondendron

Skade Rhododendron WelkeRhododendron Welke vist ved brun, krøllede blade.

en skovdød kan lejlighedsvis iagttages på rhododendron. Dette skyldes et angreb med Phytophthora visnesyge (Phytophthora spp.). Først, individuelle skud visner, og senere hele planten kan dø.

Svampen infektion kan forekomme på to måder: på skudspidserne eller rødder. Hvis jorden er tæt sammenpresset og der er varig fugt, er rødderne svækkes og er et ideelt mål for de svampesporer.

Den skovdød kan ikke bekæmpes direkte. Hvis infektionen på skudspidserne og ikke via rødderne er påvirket plantedele skæres tilbage i det sunde interval. Svampene bør allerede spredt mere i jorden og rødderne har angrebet planten vil dø mest sandsynlige. Her er det tilrådeligt at fjerne planten helt og bortskaffes sammen med husholdningsaffald, da svampene kunne overleve i komposten ved hjælp af deres sporer selv længe. Jorden på stedet skal udskiftes, inden en ny beplantning og forberedt med kompost.

Køb Rhododendron online