Rose ziekten

Schimmelziekten in Rozenkrans

Rose ziekten

Rozen zijn de meest populaire tuin planten, omdat ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en stijlen. Helaas, rozen zijn talrijk schimmelziekten getroffen.

ze worden aangevallen door echte meeldauw, steeg roest en appelschurft vooral veel voor. Dan is de rozen zijn bedekt met een witachtige schimmel-achtige schimmel bekleding en krijg grijs-zwart of roestkleurig vlekken.

Om het genot van de rozentuin te verlengen en niet naar een schimmel vrezen, we u vertellen hoe u de drie meest voorkomende schimmelziekten rozen, hoe effectief te behandelen Rose ziekten en wat u kunt doen om te voorkomen dat te identificeren.

Inhoud: Rose ziekten

 • Podosphaera pannosa (Podosphaera pannosa)
 • Echte meeldauw
 • valse meeldauw
 • Spot (sterroetdauw, waaronder: Marssonina rosea)
 • Rose roest (Phragmidium mucronatum)
 • Controle van schimmelziekten in rozen

Podosphaera pannosa (Podosphaera pannosa)

Rosentaupilz bij White RoseEerste tekenen van Rosentaupilzes zijn witachtige coating op de stengels.

Aantasting door echte Rosentaupilz getoond door een witte bloem-achtige schimmel coating op het bladoppervlak, scheuttoppen en knoppen, die gemakkelijk kan worden weggeveegd eerst.

Echter, als men niet snel iets doet zwaar aangetaste bladeren oprollen, verkleurd bruin en uiteindelijk sterven als gevolg van uitdroging van. Dit komt omdat de schimmel de plant alle vitale stoffen uit de cellen verwijderd.

Niet alleen rozen zijn gevoelig voor deze zeer ernstige en zeer besmettelijke schimmelziekte. ook asters, flox, ridderspoor, Monarda en lupinen wordt vaak beïnvloed als vaste plant meeldauw schimmels. Mildews altijd gespecialiseerd in slechts bepaalde plantensoorten.

Daarom kunnen diverse groenten, zoals komkommers, wortelen en zwarte wortels of fruitbomen zoals aardbei, kruisbes, bessen, appel en perzik worden bekleed met een wit-grijze paddestoel topping.

Echte meeldauw

Rose ziektenPoedervormige meeldauw op een vel Amelanchier (Amelanchier)

meeldauwsoorten komen vooral voor in droge warme weer met veel zonlicht en nachtelijke dauw. Verhoogde luchtvochtigheid is voorstander van de ontwikkeling van schimmels in toevoeging.

In tegenstelling tot veel andere schadelijke schimmels meeldauw is niet verplicht om de lopende bladnatperiode volgens de instructies regenachtig weer. Derhalve wordt het poedervormige meeldauw schimmel ook bekend als Mooi weer schimmel aangeduid die optreedt in de eerste plaats in het voorjaar en de late zomer.

In de late herfst van de filamenteuze schimmel Winter vruchtlichamen in de vorm van zwarte kralen vormt overwinteren om tips of Knopsen of in de gevallen bladeren te schieten. Zodra beginnen in het voorjaar van de planten ontkiemen, verspreid opnieuw op de sporen van de schimmel en infecteren nieuwe autreibende bladeren en vruchten.

valse meeldauw

Rose ziektenValse meeldauw op komkommer (typisch mozaïek patroon op het bovenste bladoppervlak)

Valse meeldauw verspreidt zich als echte meeldauw sporen. Echter, deze bevindt zich meestal aan de onderkant van de bladeren en niet graag droog en warm weer, want het kost veel vocht en een matig warm om weer af te koelen.

Dankzij de waterfilm op natte verlaat de oömyceet kan diep in de plant en te groeien in het blad. Van daaruit gaan ze door kleine huidmondjes om bladvoet en het maken van hun aanwezigheid gevoeld door een grijs-witte schimmel gazon. Daarnaast kan de bladeren op het bladoppervlak bruin, geel of paars te zetten.

Vooral radijs en koolplanten worden geïnfecteerd door meeldauw. Maar spinazie, komkommers, sla en erwten, evenals wijnstokken en kruiden kunnen worden beïnvloed.

bestrijden schimmel en voorkomen

In beginnende aanval moet de zieke bladeren worden verwijderd en getroffen shoot tips worden bezuinigd. In extreme gevallen, moet je helaas verwijderen van de hele plant. Echter, men moet niet verspillen de planten gewoon opgeven van de compost, omdat de sporen via de lucht verspreiden. Het is beter om de bladeren te verbranden of weggegooid met het huishoudelijk afval.

Men kan bovendien goedgekeurd fungiciden gebruik maken van de tuin retailer. Vanwege de beperkte werkingsduur van het middel, is het raadzaam om de behandeling meerdere malen een afstand van 8 tot 14 dagen herhaald.

aan pesticiden zelfs mengen

U kunt ook een dergelijk middel zelf te maken, omdat veel van de benodigde ingrediënten rond thuis zijn geweest. Vijf liter van deze sproeimengsel Je moet drie zakken bakpoeder, 50 milliliter van koolzaadolie en een paar druppels afwasmiddel.

Met deze mix kunt u elke twee tot drie dagen, bijvoorbeeld uw rozen en vaste planten en de bestrijding van meeldauw spuiten.

Andere beproefd middel Melk of wei. Verse melk moet in de verhouding 1: 8 verdund, kan de wei gemakkelijk worden versproeid.

Het maken van bouillon uit heermoes

Rode struikrozenOnderhoud uw rozen voor een gezonde groei van planten met natuurlijke en milieuvriendelijke meststoffen.

Als u niet wilt dat uw rozen of andere planten worden beïnvloed door meeldauw, kunt u hun planten te zien met een bouillon van paardestaart herhaald sterk. Hiervoor worden 300 gram verse of 30 gram gedroogde horsetail geweekt gedurende 24 uur in 10 liter water. Vervolgens wordt het geheel gedurende 15 minuten sudderen en, na afkoeling, in de verhouding 1: 5 gemengd met water.

Terwijl je de planten moeten spuiten tegen meeldauw te voorkomen, heb je rond giet de bouillon net om de planten te beschermen tegen valse meeldauw. Preventieve en bevochtigbare zwavel preparaten kunnen worden.

Koop robuuste rassen. Heeft u geplant delicate rozensoorten, is het het beste om ze te planten in voedselrijke, vochtige grond in ieder geval. Een zonnige en luchtige ruimte kan ook nuttig zijn, omdat zo de bladeren kan snel na de regen droog en bieden de schimmel schimmel minimaliseren attack surface.

Koop Rose brandvertragers bij Westfalia

Spot (sterroetdauw, waaronder: Marssonina rosea)

Rose ziekten

De agressieve schimmelziekte rozen is de Blackspot, die komt vooral voor in jaren met koele, vochtige weer. Zelfs koud, zware, ondoordringbare bodems met een laag gehalte aan organische stoffen bevoordelen deze schimmelziekte in rozen.

onregelmatige violetzwarte, stervormige bladvlekken zijn gevormd met een rafelige rand, die eerst verschijnen aan de onderzijde, nabij de bodem bladeren van de rozenplant bij het optreden van de schimmel.

Zonder controle wordt de Rosenblatt meestal verkleurd of geel-rood naar de vlekken rond en valt van gewoon snel. Door de schimmelziekte rozen zijn aanzienlijk verzwakt, omdat de bladeren zijn een belangrijke voorwaarde voor de bloei en groei van planten.

combat Blackspot op rozen

Reeds bij de eerste tekenen van een schimmelinfectie moet u haar rozen te behandelen met een geschikt fungicide en verwijder het getroffen gebied van de rozen. Omdat de schimmel kan overwinteren op bladeren op de grond, is het essentieel om alle aangetaste bladeren en plantendelen verwijder voorzichtig uit het bed. Anders wordt een hernieuwde risico van infectie kan afkomstig zijn van hen na de winter periode.

De horsetail installatie, die ook helpt preventief tegen meeldauw, is ook geschikt voor de behandeling van Blackspot. Aan het begin van het blad kiemen deze wordt herhaaldelijk om de twee weken geïnjecteerd voor de bladeren. Ook bouillon van knoflook of smeerwortel zijn nuttig. Daarentegen is een stikstofeutrofiëring schadelijk.

Rose roest (Phragmidium mucronatum)

Rose ziekten

The Rose roest veroorzaakt geel-oranje gekleurde vlekken op het bovenste bladoppervlak, terwijl het ontwikkelen van op de onderkant van de bladeren op het eerste in de zomer oranje, dan bruin, zwart puisten in de herfst. Deze sporen kampen ontsnappen slechts geel, daarna donker sporen door de wind verspreid naar andere bladeren uitgevoerd.

Rose roest vooral verspreidt vanaf het moment dat de rozenstruiken zijn te dicht en kan niet uitdrogen van de bladeren, het vocht hoopt zich op de grond (wateroverlast) en het weer is koel in de zomer. Zwaar zieke bladeren vallen als de infectie met appelschurft te vroeg en dus een verzwakking van de plant. Infestation meerdere jaren achter elkaar kan zelfs betekenen de dood van de plant.

Rose roest gevecht van rozen

Aangetaste bladeren moeten onmiddellijk worden verwijderd, zodat kan worden gedaan over de winter sporen geen nieuwe infectie het volgende jaar. Dus snijd de scheuten en bladeren, het verzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. Net als bij de zwarte vlek of meeldauw, de duim is om de Rozenkrans luchtig en moeten dun regelmatig. De rozen moeten elkaar lastig vallen onder geen enkele omstandigheid of neem het licht.

Natuurlijk kunt u de bestrijdingsmiddelen in de handel aangeboden te gebruiken. Maar je moet zeker vasthouden aan het principe: zoveel als nodig, zo weinig mogelijk. De natuurlijke home remedies opgeroepen voor de bestrijding als paardestaart, varens en vermouth bouillon zijn ook om zich te ontdoen van de roos roest. kan bevruchten Kalibetont ook nuttig zijn.

Controle van schimmelziekten in rozen

 1. Om de verspreiding van schimmelziekten te voorkomen, is het eerste bruikbare pluk ziek nam bladeren vroeg en ze vernietigen. In een schimmel zieke scheuttoppen moet uiteindelijk iets worden bezuinigd.
 2. Een evenwichtige voeding voedingsstoffen en voldoende water in droge perioden zijn ook belangrijk. Bovendien herhaalde fungicide toepassing helpen bij het voorkomen schimmelaantasting of op zijn minst stoeprand.
 3. Optimaal is een zonnige, luchtige ruimte in de tuin met een losse, humusrijke grond. De rozen moet worden beplant met voldoende afstand van elkaar, zodat ziekten en plagen niet gemakkelijk opnieuw verspreiden naar naburige planten en drogen snel de planten na een regenbui.
 4. Daarom moet de amateur tuinders ook een Vermijd beregening, de lopende bladnatperiode het voorkomen van schimmelziekten, met name appelschurft, duidelijk voor.
 5. rechts Spring snoeien voorziet in een adequate ventilatie van het bed. Bovendien, kijk goed verzorgd en gesnoeid rozenstruiken gewoon mooier.
 6. Gardener Tip: Dus tuinders hebben plezier in de weelderige rozen zonder regelmatig gewasbescherming, de Vereniging van Duitse Boomkwekerijen steeg fokker-test samen met het Federaal Bureau nieuwe rassen op hun weerstand. De rozen die de Rose TÜV zijn verstreken, zijn zeer zeer zeer goed bestand tegen schimmelziekten gepubliceerd en worden regelmatig op de websites van ADR onder www.adr-rose.de.

Koop Rose vertrager op Amazon