roser

dyrke roser som en stueplante og skære blomst ordentligt

Rose som potteplante

Symbolsk står for kærlighed er den Rose især på helligdage meget populære. Som ingen anden plante er dronningen af ​​blomster til dyb hengivenhed og meddeles Rose receivere forskellige budskaber: Afgørende er den rigtige blomst farve - her ved hjælp af den nyeste avl et bredt udvalg at vælge imellem.

Så sætter pris botanikere, at der er omkring 100 til 250 forskellige typer af roser nu, som er karakteriseret ved forskellige egenskaber. Så du kan også købe thornless eller stauder foruden forskellige vækst- typer. Særligt populære er diminutive roser til en spand holdning indendørs eller på altanen. Planterne er flere år og producerer talrige blomster.

Læs videre for at lære mere om den rette pleje af roser som stueplanter og afskårne blomster.

Indhold om roser

 • Forskellige former Rose
 • Beliggenhed værelse roser
 • Vand roser som potteplante korrekt
 • overvintrende roser som Room blomst
 • Repot roser efter dvale
 • formere roser
 • skære Rose
 • 5 tips til roser som afskårne blomster
 • Rose sygdomme

Forskellige former Rose

Ikke alle typer af rose er egnet til indendørs eller begrænset altan. På grund af deres naturlige højde bør Klatring roser og busk roser annonceret, som begge kan vokse op til 4 meter høj, foretrækkes for en Beetpflanzung. Kun her, udvikle de prydplanter optimalt og kan nyde den hobby gartner med mange blomster over mange år. Bred miniplanter er undtagelsen her: De kan også være i puljen med.

Floribunda roser hingenen kun omkring 60 cm høj og blomstrer hele sommeren med op til 12 blomster per plante - den brede farvespektrum giver her et farverigt balkon design. Også begehert er vilde roser. De er blandt de mest populære haven rosensorter, er imidlertid også velegnet som særlig avl for at holde spande.

Roser som dyrkes potteplanter er ofte ikke højere end 30 cm, med undtagelse af de høje belastninger, der er begrænset i deres højde vækst. Desuden kan forskellige rosenblade vende enkle eller fyldte pigge er ofte ikke længere til stede, og skuddene er bløde woody.

Vores rådgivning på det rigtige valg Rose: Tag robuste og sygdomsresistente nye sorter, som er karakteriseret ved en reduceret højde. En miniature former både klatreroser, buskede planter og phylum i butikkerne, der skal erhverves.

Beliggenhed værelse roser

roserRoser har brug for masser af sollys, men viger tilbage fra den brændende middagssolen.

Roser foretrækker en lys placering i nærheden af ​​et vindue. Du bør vælge en linie øst eller vest vinduer for at undgå direkte sollys ved middagstid. Alternativt bør du oprette en ekstra solbeskyttelse, donere som lysgitre eller højere planter, at skygge. Dette kan også være stedsegrønne træer eller buske uden for vinduet - er vigtigt, at den fine Rose ikke brænder.

samtidig varm og tør opvarmet luft steg også kun får dårlige. Luftfugtere giver første afhjælpe. Desuden bør et site altid vælges, når opvarmningen ikke virker hele dagen på højeste niveau.

I den varme sommer, skal rosen også gå videre til altan. Her skal anlægget naturligvis ikke stå i brændende sol, men hun nyder den friske luft og lokker med sin duft af blomster, mange gavnlige insekter til altan. Hertil kommer, at her er en ekstra forrude til at betale for at undgå uventede.

opmærksomhed: I svagt lys steder roser form for få eller ingen blomster. Derfor støtter Blühfreudigkeit din ornamentale er allerede med det rigtige valg af placering.

Vand roser som potteplante korrekt

regndråbeVåde blomster og blade bør undgås - de gør Rose modtagelige for svampesygdomme.

Roser er særligt robust på grund af deres skarpe pigge, men reagerer på langvarig fugtighed eller lange perioder med tørke med talrige sygdomme. Det er derfor vigtigt at overrisle de ornamentale blomster regelmæssigt standard. Rodklumpen skal være godt fugtet - ikke våd - være. Hvis den øverste jorden er tør igen, kan den næste vand overførsel finde sted.

Sørg for, at du altid vande kun planten substrat og ikke bladene eller endda blomster. Selv indendørs blomster kan brænde eller sollys bliver angrebet af flyvende svampesporer, der kommer ind gennem åbne vinduer eller altandøre i opholdsrummet. Våde blade gøre det perfekte angreb overflade her.

For en naturlig vandafledning i urtepotte et yderligere drænlag af ekspanderet ler, grus eller små stykker af keramik fabrikater. Desuden bør en urtepotte med drænhul vælges altid, der er placeret på en underkop. Så overskydende vand kan løbe efter støbning og blive kastet uden problemer efter maksimalt ti minutter. Hvis du bruger en coaster, kan du plante blot pour over dette - ikke fanget vand bortskaffes derefter igen.

Når Rose pleje generelt gælder: Undgå rod farligt vandmætning og usund bold tørhed. En moderat, men konstant vand overførsel direkte på planten substrat fremmer den generelle plantesundhed.

overvintrende roser som Room blomst

rød RoseRoses i Planters er nem at bære i deres vinterkvarter. Hvileperioden fremmer blomstring.

Roser er på en to måneders hvile på et køligt sted i løbet af vinteren til kraftigt at køre ud igen næste år. I løbet af denne tid de prydplanter stoppe voksende og derfor vandes sparsomt og ikke befrugtet. Desuden skal til at være 5 til 7 ° C, således at anlægget fordamper meget mindre vand rumtemperaturen.

Indstil Rose, for eksempel fra november i et køligt rum med et stort vindue - så kan du forvente fra januar med en ny vækst Spurt og første blomster i begyndelsen af ​​sommeren. Men eksperter anbefaler hvile til at bevæge sig ind i marts, så roserne spire kun ved varme temperaturer. Til denne variant indstille Rose indtil efter jul i et lyst, men køligt sted - såsom frostfri garage eller kælder. planten begynder endelig uddrive det er vandes igen og gødet med kalireichem flydende gødning.

Hvis du ikke har et køligt rum med lys nok, er specielle plante lys sat op med lysdioder. Disse er langt mere energieffektive end lysstofrør og optimalt understøtte planterne.

opmærksomhed: I opvarmede opholdsstuer roser kan ikke dvale. Det er ikke nok at sætte kun kunstvanding. De to-måneders hvileperiode i kolde, frostfrie områder er afgørende for plantesundhed og Blühfreudigkeit.

Repot roser efter dvale

Efter de to måneder hviletidsbestemmelserne roser overføres til frisk plantning medium. Ryst den gamle jord forsigtigt ud af rødderne og fjerne eventuelle syge eller døde plantedele - levende rødder er trimmet med et par centimeter. Sæt rosen på humus jord, der er blevet blandet med nogle sand og kompost. Alternativt kan du købe specielle jord til roser eller stueplanter.

Efter ompotning bør du beskytte planten stadig omkring to uger fra stærkt sollys, da den usædvanligt stærke ultraviolette stråling kunne brænde spæde blade. Derfor, for denne tilpasningsperiode, først vælge en delvis skygge plads.

formere roser

roseEfter tre måneders stiklinger er forankret og kan omdannes til en større beholder.

For spirende start i foråret roser kan formeres gennem stiklinger hoved. Gør dette, skære et 10 til 15 cm lange stiklinger under et blad node og fjerne alle nederste blade. Efterfølgende stiklingerne er i et substrat fremstillet af tørv og sand (1: 1) er indstillet og omgivet med en specifik væksthastighed film. Alternativt kan du også bruge en opvarmet kasse spredning.

Nu sat lidt våd stiklingerne i en lys, men ikke solrigt sted og holde pottemuld - ikke våd! Her truede rodbrand på grund af vandmætning. På milde dage, bør den plastark eller kassens låg proliferation løftes for at tillade ilt udveksling og for at forebygge svampesygdomme.

Efter tre måneder har mange rødder tilstrækkeligt dannet, og stiklingerne kan omdannes til et større såmaskinen.

skære Rose

visneVisne blomster klippes regelmæssigt.

En årlig beskæring fremmer skuddannelse og Blühfreudigkeit den stueplante. Skær skuddene efter hvileperiode - før starten af ​​Neuaustriebs - med en halv. Snittet er lavet direkte via en ny skyde knop, der skal pege udad for at opnå en god vane. Desuden er Rose sjældent angrebet af sygdomme, når de Busch kabinelyset vokser - bladene kan derefter tørre hurtigere.

I løbet af vækstsæsonen kun visne blade og blomster er fjernet. Vær opmærksom på, at mindst 5 cm lang stilk tilbage.

genereltIkke træagtige skud kan let skæres med en skarp kniv, mens med woody skyder kun en robust beskærersaks hjælp. Skærende værktøj skal altid ren, ideelt selv desinficeret og være skarpe for at forebygge sygdom transmission, eller blå mærker af plantevævet.

5 tips til roser som afskårne blomster

roseRoser skæres skråt for at optimere absorptionen af ​​vand.

En god rose sig først og fremmest afhænger af den korrekte timing af høsten, som bør finde sted, hvis en masse vand gemt i plantecellerne. Der er også at se de enkelte trin i omsorgen for fortsat nydelse af de afskårne blomster:

 1. skære stilkene i en vinkel, således at anlægget kan absorbere så meget vand. Det ville være ideelt, hvis anlægget er skåret under rindende vand for at forhindre luft i stænglerne.
 2. Unødvendige blade og pigge fjernes, da disse fører til at rådne og ødelægge afskårne blomster meget kraft.
 3. Rose oprindeligt indført i varmt vand, og derefter sat i en ren vase med lunkent vand. Vandet bør ikke være mere end 4 cm høje for at undgå en for tidlig forrådnelse af stilken.
 4. skifte vand hver anden dag og skyl vasen kraftigt for at befri dem for eventuelle bakterier.
 5. De skrå snit er også fornyet hver anden dag.

Rose sygdomme

Rose sygdomme

Bred roser for at holde spande er ofte resistente, men det kan også blive angrebet af Rose sygdomme. Vi har sammenfattet de mest typiske sygdomme og almindelige metoder til behandling for dig. Rose sygdomme

Køb dværg roser på Amazon