Rustig PC: Casemodding voor de oren

Rustig PC: Casemodding voor de oren

Moderne pc's zijn kleine energiecentrales - ook met betrekking tot de geluidsniveaus. De steeds meer krachtige componenten in high-end pc's te zetten tot 30 procent van de elektrische energie om warmte geleverd.

Dit is niet alleen inefficiënt, maar ook zeer luid: Met elektrische ventilator in de behuizing, de warme lucht naar buiten worden getransporteerd. Echter, harde schijven, cd- en dvd-drives en stroomvoorziening hulp van de computer naar de din.

Wij laten u dan hoe u uw PC stiller in dit artikel te maken: Special koelsystemen, isolatie en installatie modes zal het geluidsniveau te verlagen. Enkele tips worden hier gepresenteerd.

Rustig PC: The Overzicht

  • Rustig PC: Casemodding voor de oren
  • Rustig PC: The Overzicht
  • PC Isolatie: Tips en trucs
  • stille ventilator
  • Processor Koeling: Het heeft geen lucht
  • Rustig voedingen

Rustig PC: Casemodding voor de orenKlik op de afbeelding voor meer informatie over Amazon

PC Isolatie: Tips en trucs

Een PC heeft meestal een metalen behuizing die werkt in de tijd met de vibratie van harde schijven en ventilatoren als resonantiekamer. Een groot deel van de operationele lawaai dus alleen komen van het geluid versterkende effect van de behuizing.

Waar kun je met zogenaamde "silencing matten" tegenwerken bitumen papers verkrijgbaar in elke bouwmarkt, zijn ze eigenlijk bedoeld voor de auto-behoeften, maar kan worden aangepast zonder problemen met de warmte kanon en cutter mes om ingewikkelde installatie posities. 


// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/278909' 17861, '');

Rustig PC: Casemodding voor de oren

Rustig PC: Casemodding voor de orenHDD anti-vibe

Met behulp van een Festplattenentkopplers kan worden verminderd meer geluid: harde schijven werken met snelheden dan 10.000 omw / min en trillen tijdens het scannen. Deze worden uitgezonden met vaste installatiemethode chassis. Met een HDD anti-sfeer directe verbinding tussen de behuizing en harde schijf wordt onderbroken door rubber - nu niets sterk in opkomst. 

stille ventilator

Hoewel goede onderdelen voor de rekencapaciteit worden gebruikt in vele kant en klare pc's elektronica discount, te Fans en huisvesting, maar wordt gered. Heel veel lawaai kan nu al worden bereikt door het vervangen van het chassis ventilator en de voeding alleen. 

kwaliteit geluid-geoptimaliseerde behuizingsventilatoren automatisch de snelheid van de binnentemperatuur en laden van de PC passen. De eenvoudigere versie, het aanpassen van de snelheid via een schakelaar de ventilator, brengt verlichting: de optimale instelling wordt bereikt wanneer de temperatuur binnenin de behuizing niet toeneemt in de stapsgewijze verhoging van de snelheid.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/278909' 16464, '');

Rustig PC: Casemodding voor de oren

Processor Koeling: Het heeft geen lucht

Rustig PC: Casemodding voor de oreneenvoudige CPU koeler

De vergelijking met de auto-shows: koeling met blowers lucht, hoewel eenvoudig en zeer effectief, maar ook zeer luid. Als een moderne middelgrote auto is veel stiller dan een VW Kever van economische wonder dagen.

de koelen processor, krachtige pc's ook Het afkoelen van de grafische verwerkingseenheid (GPU), is een van de belangrijkste lawaai factoren in de computer geval: kleine, goedkope fan zenuwen hier bij hoge snelheden en een geluid dat meer doet denken aan een boze bijen als een PC.

Rustig PC: Casemodding voor de orenpassieve koeler

bieden een uitweg uit dit probleem passieve radiatorDit gedrag warmte over de grootst mogelijke straalt uit, zijn sterk geribbeld en hebben vaak genoemd "heatpipes"Die bovendien warmte af in de ruimte lucht. Het nadeel van deze koelers vooral de prijs en de benodigde ruimte, hoe beter de koelcapaciteit, de grotere en duurdere het apparaat. Voor kleine behuizingen een echte argument. 


Rustig PC: Casemodding voor de orenheatpipe koeler

Een redelijke combinatie biedt de meest gebruikte "hybride oplossing"Een relatief grote koellichaam is voorzien van een langzaam draaiende, grote ventilator. Aldus wordt een voldoende koeling bereikt, zelfs bij lage ventilatorsnelheden, het systeem goedkoper en veel minder ruimte daarbuiten. 

Rustig voedingen

Zoals vermeld in het begin van de pc's van vandaag zijn kleine energiecentrales: voedingen met 800 watt aan stroom te voorzien niet ongewoon als meer. Zo is de spanning converter krijgt genoeg lucht, grote of meerdere kleine ventilatoren zijn geïnstalleerd in de meeste voedingen. 

In elk geval worden goedkope fabrikanten probeert op te slaan om deze: te weinig fans aanwezig is, wordt de snelheid alleen maar toegenomen. Het resultaat is een vervelende brom.

Met de vervanging van de voeding tegen een kwaliteit model met een goed gemonteerd lage snelheid en grote ventilator wordt meestal al veel gewonnen in termen van ruisonderdrukking.