Ruuvit - Katsaus eri ruuvien

Ruuvit - Katsaus eri ruuvien

Kiinteästi kytketyn ruuvi pitää paremmin kuin pultattu kynsien! Vaikka myös totuuden siemen tässä hieman järjetön sanonta, on parempi käyttää oikeita ruuvia, ja varsinkin oikea avaimella.

Tällä sivulla siis antavat yleiskuvan tyyppisiä pultteja, ruuveja näyttää erilaisia ​​taulukoita lajit erityyppisiä Ruuvinkantojen ja selittää niitä voi käyttää.

Ruuviliitokset ovat hauska tapa luoda pysyviä yhteyksiä. Vaikka monet niin sanotut Universal ruuvit ovat saatavilla, mutta vain oikeiden ruuveja, ne tarjoavat myös täydellisen istuvuuden ja voidaan jopa käyttää luovasti.

Sisältö: Katsaus eri ruuvien

 • Perusteet: Kova ruuvi - pehmeä ruuvausliitos
 • Luokittelu ruuvien
 • Ruuvit erilaisia ​​metalli
 • Merkintöjä koneen ruuvit DIN
 • Erikoisruuvit ja etiketit
 • Tyyppisiä ruuveja Wood
 • Erityiset puuruuvit ja etiketit
 • Täysi kierre tai osittainen kierre - mikä on parempi?

Perusteet: Kova ruuvi - pehmeä ruuvausliitos

Kun etsiä oikea ruuviakselisysteemin tai ruuvaamalla joutuvat usein termejä kuinka kovaa vääntöä ja pehmeä ruuvausliitos. Mutta mikä on ero ja mitä on pidettävä huolta ostaessaan bittiä?

Ero ruuvinvääntöön piilee nimet "kova" ja pehmeä", Täten tarkoitti puhkeamista vääntömomentti ruuvia kiristämällä.

 • kova ruuvausliitos tapahtuu, kun vääntömomentti äkisti nousee niin kovaa. Täyttää ruuvin tukevalle pinnalle jää ruuvin ovat nykivää ja vääntömomentti kasvaa dramaattisesti hyvin lyhyessä ajassa. Tämä on usein silloin, kun kovat materiaalit kiinnitetään lukkokantaruuvilla.
 • pehmeä ruuvausliitos todennäköisesti löytyy puun alalla. Täällä, ruuvin kanta painaa vähitellen materiaaliin ja vääntömomentin nousee hitaasti enimmäismäärään asti.

Ruuvit - Katsaus eri ruuvienKova bittiä vääntöalue kova ja pehmeä ruuvausliitos

Olennaista tietoa ruuvinkierto ostaessaan bittiä voi olla. Esimerkiksi, usein odottaa kova yhteinen, ei kova bittejä voidaan käyttää. Kovat materiaalit ovat usein hauraita ja kova bitti katketa ​​äkillinen nousu vääntömomentti. Täällä melko pehmeitä tai sitkeä bittiä tarvitaan, joka voi helposti taipua keväällä kun tapahtuu vääntömomentin ja imevät vääntövoimille.

Ruuvattu Vain puun ja voidaan odottaa monia pehmeä nivelissä, kova bittiä voidaan käyttää. Pehmeässä ruuvaus ne eivät koske riskiä rikkoutumisen, koska niiden kovuus vaan kestävät paremmin kulutusta ja kestää pidempään.

Yourselfers se harvoin tuo etu eron kovan tai pehmeän Schraubfalls etsiä ja ohjata osto bittien jälkeenpäin. Täällä niin sanotut kovat bittiä käytetään, jotka ovat tarpeeksi vaikeaa muuta muotoaan edes suuremman vääntömomentin, mutta ei niin kovaa, että ne hajoavat kovassa liitos. yhdistelmä on mahdollista usein bittiä vääntöalue. Nämä ovat pehmeämpiä vyöhykkeitä bitit keskialueella, jotka toimivat joustavasti, koska kärki bitti voi olla vaikeaa. Siten, ominaisuudet hankalien bittien yhdistetään näiden kovempi.

Luokittelu ruuvien

Ruuvi kuuluvat irrotettavat liitännät. Tätä varten niillä on kierre, joka mahdollistaa laittaa ne ja ratkaista. Tärkeä ero on ensisijaisesti muodossa kierteen.

 • metalli ruuvit on lieriömäinen akseli (sylinteri avaimella), jossa on standardin säiettä. mutta tämä voi myös olla metrinen kierre ruuvia eri lanka tyyppejä, kuten pyöreä, puolisuunnikkaan tai putki kierre, olla. käytetään Saksassa pääasiassa metrinen ISO ja hieno kierre. Metalli ruuvit vaativat aina vastine saman kierteen muodossa mutterin tai kierteitetty reikä työkappaleeseen.
 • puu ruuvit ovat enemmän tai vähemmän kartiomainen ja on karkea kierre. Koska ne leikkaavat vastaliittimen lanka itse materiaaliin (pääasiassa puu), ne eivät vaadi standardin säiettä.

Ruuvit erilaisia ​​metalli

Merkintöjä koneen ruuvit DIN

Metalli ruuvit ovat myös lieriöruuvit kutsuttu, koska niitä käytetään pääasiassa suunnitteluun ja metalliteollisuudessa. Perusteella määritetty muodot ja vahvuudet, myös löytää nimi DIN ruuvit usein. usein vähemmän kiinnostavaa yleismies, koneenrakennuksen etenkin lujuusluokkaa on mielenkiintoinen.

Nimetyn metalli ruuvitNimetyn metalli ruuvitTyyppisiä ruuveja metalli ruuvit yleiskatsaus1. kuljetus pultit, 2 ruuvit, pultit, 3. kerroksessa, 4. huonekalut kahva ruuveilla 5. Rengasruuvi 6. lukitusruuvi 7. komposiitti ruuvit

Erityinen koodi ruuvin tarjoaa tietoa veto- ja myötölujuus. Ilmoittamalla heille jolla kiristä ruuvi voidaan kiristää ja joista suurin jännitys se on suunniteltu. Yksityisellä sektorilla ja ilman erityistä stressiä vahvuus 8.8 on käytössä.

FestigkeitsklasseZugfestigkei N / mm²Streckgrenze N / mm
4.6 400 240
5,6 500 300
5.8 500 400
6.8 600 480
8,8 800 640
10,9 1000 900
12.9 1200 1080

Täydellisestä DIN-nimitysten metallin ruuvi, mutta voidaan ottaa lisätietoja pitkälle.

Ruuvi ISO 4017 M8 x 50-8,8

 • ISO 4017 (Aiemmin DIN 933) - kuusiokoloruuvi jatkuvalla kierre jopa päähän
 • M8 - Kierrekoko metrinen M8 (myös M8 x 1 hieno kierre)
 • x 50 - Varren pituus on 50 mm (osittainen kierre: 50/30 - varren pituus 50 mm ja joista 30 mm kierre)
 • 8,8 - Vetolujuus 800 N / mm ja myötöraja 640 N / mm

Seuraavassa taulukossa esitetään valikoima erilaisia ​​ruuveja metalli ruuvit. Hän osoittaa erityispiirteet ja selittää, mitä ruuvit.

Erikoisruuvit ja etiketit

erityistä käyttöälukkopultti

kierretappi

ripustin pultti

Huonekalut kahva ruuvi

silmukkapultti

peukaloruuvi

lukitusruuvi

komposiitti ruuvit

Puolet Pyöreä neliön

Sen jälkeen, kun kiinnitys on peräisin lukkopultti on vain linssin muoto on nähtävissä. Soveltaminen avain ei ole mahdollista ruuvin. Kuten tukea neliön pään alapuolelle, joka on ilmaistu puu tai pidetään kulma reiän elementti- antava.

Ilman ruuvi ajaa lukkokantaruuvilla näkyvältä puolelta ei voida ratkaista. Siksi niitä käytetään usein kiinnittämiseen turvallisuuteen liittyviä komponentteja. mutta koska sileä muodossa ne näyttää houkuttelevalta ja vähentää loukkaantumisriskiä. Siksi niitä käytetään tuoleja ja penkkejä.

Kierretappi ilman päätä

Tehnyt ruuvit ei ole päätä, ja voi olla täysin pyörittää pariutumisen säiettä. Ruuvikäyttömekanismi on sisällytetty ruuvi. Näin ollen, paitsi raon vain sisällä ruuvi asema, kuten Torx, sisäinen tai hammastuksia kuusiokolo ovat mahdollisia.

Ilman ulkoneva pää ruuvit eivät painaa toisiaan asennossa kahden työkappaleen. Ne ovat usein sulakkeen vaarnaruuvia on ruuvattu kierteitettyyn reikään ja painaa kärjen reikä tai lovi toisen osan.

Pultti metallilangasta puu lanka

Kanta ruuvit ovat molemmat ruuvikierre. Ruuvi-asema voi olla sisäinen sisällyttää puolella metallin lanka, mutta myös olla keskitetysti saatavilla muodossa kuusikulmio.

Varastossa ruuvit kiinnitysruuvit, joka voidaan asettaa tuen ankkuri muuraukseen tai suoraan puuhun. Supernatantti metallilangasta toimii kiinnittämisestä kierteitetyn mutterin tai kierteitetyt sisällytetty.

Ruuvi - Suuri litteä pää

Huonekalut kahva ruuvit (ruuviliitoksen) on erittäin suuri, mutta litteä pää suhteessa kierteen halkaisija. Ruuvikäyttömekanismi suoritetaan yleensä raon läpi tai rajat rako.

Suuri halkaisija pään, jotta se ilmaisee itsensä puun, samalla suuri kitkapinta. Huonekalujen kahvat ovat usein muovia, ruuveja ei saa kiristää liikaa, ja silti ei ratkaise. Tämä on varmistettu suuri kosketuspinta ruuvin kannan ja puun

Kierretankoa renkaan

Silmukkapultit ei ole ruuviakselisysteemin ja sen sijaan kiinnitetty rengas eri versioita.

nostosilmukat on myös varustettu kaulus, joka lepää pinnalla.

Eye-pulttien käytetään kahden tai useamman työkappaleen. Niitä käytetään luomaan kiinnityspisteet. "silmä" käytetään ripustaa vaijerista tai karbiini. Myös versiot äitinä ovat mahdollisia.

Kierteitetyt pultit käsin ruuviakselisysteemin

Siipiruuvit ei ole tyypillinen ruuviakselisysteemin. On kaksi siipeä, johon ruuvi voidaan manuaalisesti kääntää päähäsi.

Puku manuaalisesti sulkea suuren voimansiirto. Siksi siipiruuvit käytetään alueilla, joilla usein ilman työkaluja 

Vastaavasti säätöruuvin kanssa tai ilman kaulus

Ruuvilukot oltava hyvin lyhyt kierre, monissa tapauksissa hieno kierre ja se voidaan suorittaa kanssa tai ilman kaulus.

Ruuvilukot käytetään tiivistämään putkia, aukkoja tai Einfülllöchern. Niiden muoto voi olla hyvin spesifinen ja on usein sovitettu vaatimuksia. Niitä käytetään koneenrakennuksessa, esimerkiksi öljyn tyhjennystulppa.

Ruuvi vastapuolen

Komposiitti ruuvit tuovat "äiti" muodossa yhteensopivan vastakappaleeseen kanssa.

Sen sijaan, että mutteri tai Gewindelöch, komposiitti ruuvit on erityisiä kollegansa, jotka mahdollistavat kahden Kalustelevyt sopimuksen, vahingoittamatta niitä. Sen soveltamisala on siis huonekalut.

Tyyppisiä ruuveja Wood

1. lastulevy ruuvit, pultit Wienin 2., 3. ruuveja, kateruuveilla neljäs, viides poraus ruuvit, huonekalut ruuvit 61. lastulevy ruuvit, pultit Wienin 2., 3. ruuveja, kateruuveilla neljäs, viides poraus ruuvit, huonekalut ruuvit 6

Lanka Puun ruuveja ei ole standardoitu, ja siten yhden nimi puuruuvien on vaikeaa. Täällä eri valmistajat pyrkivät kehittämään optimaalinen piki ja paras muoto ruuveja eri materiaaleille. 

Varsinkin ruuvi valmistaja Spax on vorreitende asema täällä, koska ei ainoastaan ​​eri sovellusalueilla on katettu, mutta myös jatkuvasti erittäin hyvälaatuisia tarjotaan. 

Seuraavassa taulukossa ruuvi tyyppejä, haluaisimme selittää joitakin ehtoja erikoisruuveille. Kuitenkin monet nimet vain määritellä käytön ja tiettyjä ominaisuuksia. Kuitenkin ruuvit voivat olla hyvin erilaisia ​​samanniminen. Erot ovat pääasiassa muodossa lanka tai ruuvin portti. Joskus on yrittää vähän, kunnes optimaalinen ruuvit löytyy. Silloin on syytä pysyä valmistajaa koskaan tasaiseksi kiristyksen seurauksena.

Erityiset puuruuvit ja etiketit

lastulevy ruuvi

Wiener ruuvi

porakärkiruuveilla

aluksella ruuvit

Ikkuna karmiruuveilla

säätöruuvit

Huonekalut pultit

ruuveja

puuruuvit

terassi ruuvit

Lastulevyn ruuvi on melko yksinkertainen tyylikäs puuruuvi ilman erikoisominaisuuksia. Saatat olla osittainen tai täydellinen lanka ja on uppokanta. Koska ruuviakselisysteemin lähes kaikki vaihtoehdot tulevat paitsi Kuusiokanta ko.

voidaan käyttää lastulevyruuveilla monilla aloilla, jolloin aikaansaadaan yleisen ruuvi. mutta erityinen lisätietoja voit myös määrittää erikoiskäyttöön

Wiener ruuvit on tunnusomaista ei ainoastaan ​​osittain lanka, erityisesti sen kuusikulmainen ruuvin. Ilman yhden tai lenkkiavaimella voidaan käyttää Wiener ruuvit ovat usein kutsutaan ruuveihin.

Kuten avaimella, suuri vääntömomentti voidaan siirtää, Wiener ruuvit ovat pääasiassa yhdisteitä, joissa on erityisesti käytetty kanta. Oman osittainen kierre varmistetaan liitettäviä osia voidaan painaa tiukasti yhteen.

Jos materiaali on erittäin kovaa tai murtuu nopeasti, ruuvin reikä on porattu. Porakärkiruuveilla on tässä yläosassa pieni pora, mikä tekee lisäporaukseen tarpeeton. Porakärkiruuveilla käytetään puun ja ohut levyt.
voi ruuvi lattialautojen porakärkiruuveilla on pora, mutta on myös suunniteltu ilman niin, että ne menevät sujuvasti materiaaliin. Lisäksi pieni ruuvin, joka kapenee usein erittäin terävä, haketus puun pinnan, joka käsittää upotukseen ruuvi estetty.
Erittäin ohut, pitkä ja enimmäkseen varustettu pieni pää ovat ikkunan karmiin ruuveja (Karmiruuveilla, ikkuna ruuvit). Kuitenkin sinun ero piilee siinä, lanka, joka voidaan ruuvata betoniin ja tiilistä suoraan ja ilman tappeja.
Säätöruuveja ovat hampaan muotoon yläkuilussa renkaat. On asennettua tällaisella ruuvilla, säätöruuvia voidaan sitten säätää vasemmalle kääntämällä. Jonka hammastettu renkaat, ruuvi pyörii vain substraatista, lauta on nostaa tai laskea ruuvi.
Huonekalut ruuvit valmistetaan yksilöllisesti, mutta on yksi yhteinen piirre. Ruuvin on suunniteltu uppokanta stehts tai litteä linssipää ja voi olla huomattavan suuri halkaisija. Näin varmistetaan, että se on hyvä pito huonekalut ruuvi upposi ja tarjoaa pääasiassa ilman loukkaantumisriskiä.
Ruuveja käytetään pääasiassa kipsilevyä käytetään. Ne ovat erittäin terävä kärki ja kaksinkertainen lanka. Tämä ei ole mahdollista suurella nopeudella toimintaa, koska vaikka lanka on erittäin jyrkkä kaltevuus on kaksi kierteet mutta kaiken ohjelmia kuin tavallinen puu ruuvi. Se tarjoaa samat sovi paljon suurempi rinteessä. 
Kierteisen muodon, koon tai ruuvikierre ei ole välttämättömiä katto ruuvi. Ratkaiseva tekijä on niiden tiivistyksen kumitiivisteellä. Tämä voi olla suoraan erittäin suuri ruuvin pää tai ylimääräinen levy. Niiden käyttö löytyy pääasiassa tasainen katelevyn avulla.
Kuten nimestä voi päätellä, Terassi ruuvit on tarkoitettu kiinnitys kannelle levyt. Lisäksi itseporautuvalla kärki, joka tekee tarpeettomaksi esirei'itystä heillä on yhteinen säiettä. Alempi osa kytkeytyy tukevasti Holzkonstruktien, keskellä ei ole kierre ohjaustilaa ja ylempi kierteitetty osa pitää terassi kiinteä lankku. Terassi ruuvit on lisäksi tunnusomaista ruostumattomista materiaaleista, kuten ruostumattomasta teräksestä, kun taas asennusruuvit jonka sinkkikerros vain Tarjoamme ehdollinen ruostesuojan.

Täysi kierre tai osittainen kierre - mikä on parempi?

Metallin ruuvit vähemmän merkitystä, koska ylempi työkappale aina on vastaava ruuvi reikä, kysymys on varustettu osittain kierteillä tai koko ruuvit ovat puun suuri merkitys voi olla.

Täysin kierteitetyt ruuvit ja pultit on varustettu osittain kierteilläTäysin kierteitetyt ruuvit ja pultit on varustettu osittain kierteillä

Edut ja haitat täysin kierreruuvit

Kuten nimi kertoo, lanka toimii täydellä kierteen ruuvit kärjestä päähän. tämä ominaisuus on edullinen kulma levyjen tai vastaavien on kiinnitetty. Tässä koko lanka koko ruuvin pituus tarttuu puun tai ankkuri ja antaa parhaan mahdollisen tuen.

On osa, joka vahvistaa, on reikä halkaisijaltaan suurempi kuin ruuvin, joten tämä osa puristetaan ruuvia kierretään tukevasti maassa. On pintamateriaali, mutta ei ruuvata reikään ja työkappaleita ei voida painaa tiukasti toisiaan vasten, jolloin aukko kahden osat, joita ei voida poistaa tiukempi kiertämällä ruuvia. Jos molemmat osat kiinnitettävä tukevasti oltava riittävän suuri esiporattuja ylempi.

Täydessä kierre on olemassa vaara, että molemmat puristettu yhteen.Täydessä kierre on olemassa vaara, että molemmat puristettu yhteen.

Kun kiinnitetään lautoja se voi olla edullista, kuitenkin, että täysi kierre Unterkonstuktion (säteilivät katto) ja kytkeytyy käytävällä. Vaikka levyt kuivaa ja materiaalin lujuuden heikentyessä, se on tukevasti paikallaan lanka ja on stressiä ei narisevien äänien.

Edut ja haitat osittain ruuvit ovat

Osittainen ruuvit ovat on kierre vain alempaan osaan (noin 2/3) ruuvin. Ylempi akseli on sileä ja hieman kapeampi kuin itse langan (ja Wienin lukitusruuvit on paksumpi varsi). Tästä on se etu, että ylempi työkappale ei tarvitse esiporattava. Sen jälkeen, kun kierteitetty osa on porattu tätä kautta kierteetön varsi on liikuteltavissa tällä alueella, ja se voi kiristää vasten alempaa työkappaleeseen. Yksinkertaisia ​​puurakenteiden tämä toiminta on nopeammin ja tehokkaammin kuin täysin kierreruuvit.

Haittana on kuitenkin, että osittainen ruuvit ovat reagoivat negatiivisesti liikkeitä tai materiaalin menetys. Katoaa, materiaalista ruuvin kanta kuivumisen seurauksena tai säännöllisesti lastaus ja purku, kuten on tapauksessa, jossa levyt, löytävät ottelun ja ylempi puukappaleen voi liikkua. Tuloksena on tyypillinen narisevia melu vanha puu lattiat.