Schimmel in de badkamer

Silicon gewrichten in de badkamer zijn bijzonder gevoelig voor schimmels

Schimmel in de badkamer

Marktonderzoek show: beschimmeld en onhygiënische siliconenvoegen behoren tot de grootste problemen in huishoudens van Duitsland. Maar waarom de sanitaire gewrichten in bad of douche behuizingen worden herhaaldelijk berekend aangetast door schimmel? Dit is niet verrassend, want in vochtige gebieden zoals de badkamer, er optimale groeicondities voor schimmels: hitte, vocht en organische materialen.

een alleen aan het gewrichtsoppervlak vaste vormspore, dekt - aanvankelijk onzichtbaar - het materiaal en vormt een micro-kolonie. Alleen in de tweede groeifase van de schimmel zichtbaar. Maak vervolgens nieuwe, donker gekleurde schimmelsporen die nog steeds via de lucht verspreiden en vestigen zich weer op een andere plaats. De cyclus begint opnieuw.

Inhoud: schimmel in de badkamer

  • Mold gewrichten kan vervelende gevolgen hebben
  • Succes van het onderzoek: anti-mal voor Badfugen
  • Dus de vorm blocker werkt: 3 verdedigingslinie tegen schimmels

Mold gewrichten kan vervelende gevolgen hebben

Lelijke vlekken op badkamer gewrichten bederven de esthetiek. Bovendien, de schimmel heeft een negatief effect op onze gezondheid - bijvoorbeeld, kan leiden tot allergieën.

En schimmel kan erg duur zijn. Want vroeg of laat, de schimmel eet in het gewricht en vernietigt hen. Met goedkopere siliconen die vaak gebeurt na een paar maanden. U kunt later dringen water en aanzienlijke schade aan aangrenzende bouwmaterialen veroorzaken.

Daarnaast kunnen schimmelsporen worden verspreid in de lucht over lange afstanden. Indien de matrijs dus zelfs in de badkamer, wat ook betekent een verhoogd risico voor alle andere inrichting.

Succes van het onderzoek: anti-mal voor Badfugen

Schimmel in de badkamerVoegmortels voegen met siliconen antischimmel effect (Foto: Henkel)

Voor fabrikanten van voegmengsel het voorkomen van schimmelgroei als grootste onopgelost probleem bij de ontwikkeling van siliconen opbouwen was. Tot nu toe, geen sanitair silicone bestond dat schimmelgroei op de lange termijn zou kunnen onderdrukken en tegelijkertijd goede universele hechting en een uitstekende verwerking comfort. De eerder bekende en beproefde antischimmel agentia Afwassen na enige tijd de spleet weer beste oppervlak van schimmelsporen.

Echter, de opvolger van het mal onderzoekers van Henkel nu de ontwikkeling van een mal blocker voor Badfugen. Om eindelijk de matrijs voleinding, analyseerden de onderzoekers de gehele levenscyclus van een schimmel en de groeifasen. De bevindingen diende als uitgangspunt voor de ontwikkeling van een zeer effectieve actieve bescherming tegen schimmels in drie fasen, waarvan er vijf jaar schimmelvrij verband garandeert.

De unieke bescherming op lange termijn van de nieuwe siliconenvoeg "Sista Mold Blocker" werd bevestigd door SGS Instituut Fresenius en met de erkende zegel:

"De Sista matrijs blocker "de beste sanitaire siliconen in zijn klasse",

Dus de vorm blocker werkt: 3 verdedigingslinie tegen schimmels

De combinatie van fungicide en geen fungicide werkzame is een innovatie op het gebied van dichtingsproducten en maakt een actieve bescherming tegen schimmel in drie fasen.

  1. De eerste beschermingsmechanisme, ontwikkelden de onderzoekers op basis van eigen beste Henkel deskundigheid oppervlakteactieve stoffen. Deze belangrijke component van reinigingsmiddelen gebruikt de wetenschapper nog niet laten de schimmelsporen aan het gewricht.

    Omdat oppervlakteactieve verlagen de oppervlaktespanning van het water en laat het vervangen vuile kleding. Bepaalde oppervlakteactieve ook veranderen volgens hetzelfde patroon en het oppervlak van de siliconen, zonder de andere eigenschappen, zoals hechting en rek. Het oppervlak van de siliconen is glad en de schimmelsporen is niet alleen creëren dock met het gewricht.

  2. De tweede component van de nieuwe bescherming rondom een ​​speciale anti-schimmel middel dat bestand is tegen uitlogen. Het antischimmel middel remt blijvende groei van de schimmels in de siliconen.
  3. Het derde blok mal vormt een moleculaire schakelaar die de vorm sporulatie voorkomt. Het actieve ingrediënt, dat deze schakelaar bedient is een eigen ontwikkeling van het onderzoek Henkel's.

Toepassing: Silicon gezamenlijke nieuwe grout met Sista Mold Blocker

Let op:
Gebruik biociden veilig. Lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik.

http://www.schimmelblocker.de