Schimmels tijdens buxus en gerichte zorg

vechten buxus ziekte goed en onderhouden van buxus het hele jaar door

buxus planten

De buxus is een zeer populaire groenblijvende struik die vaak wordt geplant als struik, natuurlijk privacy scherm of als gesneden in de vorm Buchsbaumkugel de ingang. Tussen maart en mei eindelijk onopvallend maar geurende gele Blütenknäule tonen.

Voor een mooie en vooral gezonde buxus regelmatig onderhoud nodig. Bijzonder problematisch is de aantasting door schimmel sporen of Buxusmot. Beide ziekten van de plant schade permanent, kan zelfs leiden tot de dood en moet zo snel mogelijk worden behandeld als mogelijk doelwit. De schimmel is in de zomer optimale weersomstandigheden: hitte en vochtigheid te moedigen schimmelgroei, terwijl de sporen worden verspreid door warme winden.

Ontdek hieronder hoe u uw buxus kan beschermen tegen ziekte en goed te onderhouden.

Inhoud over Buxus ziekten en buxus zorg

 • Schimmelaantasting tijdens buxus (Cylindrocladium buxicola)
 • vechten buxus schimmel
 • Koop remedie buxus sterven online - op Westfalia Shipping
 • Aanval door de rups van de Buchsbaumzünslers
 • vechten Buxusmot
 • Hoe de rups van de Buchsbaumzünslers herkennen?
 • Buxus bladvlooien aangetaste bomen boek na de opname
 • cut boek alleen met scherpe messen
 • groeien boxwoods
 • Alternatieven voor Buxus

Schimmelaantasting tijdens buxus (Cylindrocladium buxicola)

Schimmels tijdens buxus en gerichte zorg

De buxus wordt beschouwd als sierboom en is vooral dol geplant als evergreen in particuliere tuinen en openbare parken. Of als een hedge, kunstig gevormd solitair of wilde bush - de buxus voldoet aan alle eisen en maart-mei een blikvanger in de tuin toen het versieren kleine gele bloemen.

In de afgelopen decennia is een Europees buxus dood waargenomen, de experts steeds meer zorgen. De meest voorkomende reden is een gevestigde infectie met de schimmel Cylindrocladium buxicola, eerder zelden aangetroffen in Duitsland en heeft alleen invloed op boxwoods. Vanwege de wisselende klimatologische omstandigheden, de schimmel vindt optimale omstandigheden en snel verspreidt. Het helpt preventief reeds robuuste rassen te planten. Zoals in het bijzonder kwetsbaar als de buxus rassen zijn "blauw Heinz" en "suffruticosa",

ziekte Buchsbaum's: schimmel infectie door het pathogeen Cylindrocladium buxicolaSchimmelinfectie door het pathogeen Cylindrocladium buxicola. Bright sporen aan de onderkant van de bladeren in buxus.

Bruine bladeren en bruine vlekken op buxus

De ziekteverwekker Cylindrocladium In de zomer de gelegenheid om zijn sporen te snel verspreiden. In de vochtige ochtend zijn er tal van witte sporen op het onderste bladoppervlak, terwijl de warme winden gemakkelijk de sporen in de hele tuin en in de buurt te verdelen.

Blijft het weer warm en vochtig, dus meer schade verwacht, als gevolg van de infectie van bladnatperiode verbonden is door middel van natte bladeren blijven vliegen sporen gemakkelijk hechten. Waar mogelijk moeten beuken worden beschermd tegen te veel vocht.

Een erkenning van de schimmelinfectie vaak valt lag niet gemakkelijk. Een eerste symptoom, naast de lichte sporen op de onderkant van bladeren, bruin verkleurd gebladerte. Is dit stadium bereikt, alleen een radicale snoeien van zieke plantendelen helpt. Het gesneden materiaal niet tot de composthoop en wordt afgevoerd in het restafval. Hetzelfde geldt voor de afgevallen bladeren, die eventueel wordt besmet zelfs de vloer.

wenk: Verwijder ook de bovenste laag van de bodem, omdat de schimmel kan overleven voor meerdere jaren in de grond.

Verkeerde diagnose: buxus kanker

In de diagnose van schimmelziekten een geoefend oog en ervaring zijn in de vraag, want vaak een vermeende aanval draait met Cylindrocladium buxicola als een van volutella buxi Ziekte veroorzaakt, die ook bekend staat als buxus kanker. Ook hier zijn er aanvankelijk lichtgroen bladverkleuring dat de dood van scheuten vitale planten veroorzaken. U kunt een dergelijke aanval erkennen ook op heldere roze tot abrikoos-gekleurde sporen die aan de onderkant van dode bladeren.

Ook de schimmel Fusarium buxicola kan leiden tot soortgelijke symptomen, maar hij wordt zelden gediagnosticeerd.

vechten buxus schimmel

harmingIn een schimmel is aangetast, kan het volledige hedge snel worden beïnvloed.

Aangezien nauwelijks voldoende effectief preventieve en curatieve preparaten tegen schimmelziekte bekend moeten verschillende hygiënische maatregelen bewust nageleefd om de besmetting kans en de duur minimaliseren. Zelfs radicale Roden kan worden aangegeven.

 1. Selecteer robuuste rassen: Meer dan de meeste van de soort Buxus sempervirens 'Suffruticosa' van toepassing is, maar de schimmel komt ook voor in andere Buxus soorten. Resistente rassen zijn nog niet gegroeid.
  In het algemeen, met een groot blad rassen zoals "Faulkner" maar minder gevoelig voor aantasting door schimmels.
 2. Alleen gezonde planten Goederen: Zichtbaar zieke planten moet je niet principe kopen. Kijk voor de verkleurde scheuten en bleke bladeren.
 3. Vermijd bladnatperiode: Schimmelinfecties vereisen langdurige vocht en warmte. water daarom alleen in de fabriek basis - idealiter vroeg in de ochtend of in de schemering.
 4. Verwijder zieke plantendelen: Zieke plantendelen altijd verwijderd samen met de gevallen bladeren. De bovenste laag grond moet van worden verwijderd in dit geval ook, aangezien het pathogeen kan overleven enkele jaren in de bodem. Stekken en aangetaste bladeren behoren niet tot de compost.
 5. Knip zieke takken Deze minder ingrijpende snijden maatregelen kunnen leiden tot succes in de snel groeiende en minder vatbare rassen. Maar zoals vaak net boven de grond zelfs infectie sites (verkleuring) is te vinden op oud hout, wordt deze mogelijkheid vaak uitgesloten.
 6. versterken van de weerstand kracht van de plant: Bestaande buxus voorraden moet worden versterkt door een zorgvuldig onderhoud en regelmatige bemesting.
 7. Desinfectie en Hygiëne: Alle gebruikte apparatuur en hulpmiddelen evenals schoenen en handen moeten grondig worden gereinigd na gebruik en ontsmet, indien mogelijk, voordat verdere aanplant worden verwerkt. Op deze manier voorkomt u dat de overdracht van besmettelijke sporen naar andere planten en een tuin.

Koop remedie buxus sterven online - op Westfalia Shipping

Aanval door de rups van de Buchsbaumzünslers

plaagBuchsbaumzünslerlarven vorm figuren in het interieur van de bus en eten de bladeren en schors.

De Buxusmot (Diaphania perspectalis) is een Oost-Aziatische kleine vlinder, die in de vorige eeuw in Europa geïntroduceerd. De eieren van de vlinder legt bewust af van buxus - de larven zijn daarom ongewenst ongedierte dat zowel de buxus bladeren en de schors van de plant eten. Op deze wijze wordt de Buchsbaumzünslerlarven zelfs China rups dreigen genaamd private voorraden en beuken in openbare parken.

De rupsen hebben een geel-groen-zwart gestreepte lichaam kleur en kan tot vijf centimeter lang zijn. Het ongedierte beginnen in de vroege lente met hun eten van veel plantendelen. Als er een besmetting noodzakelijk gebleken om snel te handelen, omdat de pest verhoogde vormt snel meerdere generaties per jaar en kan de kale buxus te eten in een korte tijd. Alle delen van de plant boven deze pitting sterven.

wenk: Kenmerkend voor de rupsen van de Buchsbaumzünslers is de vorming van dichte gesponnen draden in de buxus struiken. Tenminste nu kunt u vinden van de aanval - maar vaak is het dan al te laat.

vechten Buxusmot

motDe Buxusmot bewust streeft naar de bomen beuken om hun eieren te leggen.

De effectieve controle van de rups is niet eenvoudig. Omdat de plagen bij voorkeur werk je weg van binnen naar buiten, een besmetting kan vaak alleen worden gedetecteerd wanneer de plant al vernietigd of zwaar beschadigd.

Zelfs met pesticiden zijn moeilijk te Buchsbaumzünslerlarven vangen. Voor grote en groene buxus planten, is het moeilijk om het binnengedeelte volledig bevochtigen met bestrijdingsmiddelen. Bovendien is de dichte web van rups vormt een extra obstakel.

Als eerste maatregel voor de particuliere tuin is een Absammeln het spoor en het verwijderen van de webben en nesten besmetting is aan te bevelen. Controleer ook de onderkant van de bladeren een besmetting terug en herhaal het proces over meerdere dagen.

wenk: Een harde waterstraal kan helpen om rupsen van de scheuten te spoelen. Ook sterk schudden kan al helpen. Tenslotte worden de dieren vernietigd of verwijderd huishoudelijk afval.

Hoe de rups van de Buchsbaumzünslers herkennen?

rupsDe rupsen eten de bladeren van Buchsbaumzünslers en bast van de plant.

De rupsen van de Buchsbaumzünslers zijn goed gecamoufleerd op de groenblijvende struiken: Met zijn groene carrosseriekleur en de zwarte stippen zijn moeilijk op te sporen. Afhankelijk van de leeftijd rups tussen negen millimeter en zes centimeter groot. Vaak is de plaag zit tussen en onder de bladeren.

In het begin van de rups van de Buchsbaumzünslers verweeft grotere bladeren en kleinere takken later Ze beschouwt zichzelf tijdelijk in een handgeweven zak. In deze toestand, de rups in cocons, die zich door de gehele buxus verborgen.

Een paar dagen na verpopping zet de heldere vlinders. De witte vleugels van de volwassen mot hebben een brede zwarte rand. Later, de Buxusmot legt haar eitjes op de hoogte van een buxus plant uit - hier dan glijdt de volgende generatie rupsen.

Veel Buchsbaumzünslerfalter worden gespot in tuinen en openbare parken tot ver in december. Een vlinder kan daardoor produceren tot vier generaties per jaar.

Buxus bladvlooien aangetaste bomen boek na de opname

Kort na de opname komen het vaakst voor buxus larven van buxus blad Flea, experts spreken van Psylla Buxi op. De besmetting vindt voornamelijk plaats bij de shoot tips. De volwassen, gevleugelde bladvlooien verschijnen van eind mei tot begin juni. Het ongedierte uiteindelijk zuigen de bladeren, waarbij deze curve lepelvormige. Daarnaast is de larven uitscheiden wit, katoen-achtige wax draden, die later ontsieren de shoot tips. In zware aantastingen kan ook vestigen op de geteisterd door de larven verlaat zwarte Rußtaupilze.

Een gevecht buxus blad vlo is met pesticiden die bestaan ​​in de tuin retailers, mogelijk, maar meestal niet nodig. Een licht snoeien van de scheuten verminderde ook de besmetting.

cut boek alleen met scherpe messen

cutting maatregelenBuxushout zijn bijzonder geschikt als topiaries.

Voor een optimale gezondheid van planten en een mooie groei gerichte snij-maatregelen in de gehele jaar bieden verdeeld. Verkorten in de vroege zomer verse Neuaustriebe en weer te dalen, de uiteinden van het boek boom. Tussendoor werd alleen als dat nodig is, maar zal nooit drastisch worden ingekort.

Ook beseffen bij het snijden van maatregelen op een voldoende scherpe tool: de tere blaadjes kan Werder geperst worden gesloopt. Op deze sites van de schade, de schijven zijn aanzienlijk gevoeliger voor ziekteverwekkers, schimmelsporen en plagen. Ook moet het gereedschap schoon zijn, idealiter zelfs worden gedesinfecteerd als boxwoods snel zijn geïnfecteerd met schadelijke bacteriën.

Voer snijden maatregelen ook op een milde dag zonder regen door. Te veel zon vers gesneden zou kunnen uitmonden bruin, terwijl te veel vocht bevordert schimmel.

Als u wilt uw buxus geven een bijzondere uitstraling, kunt u vrij kiezen uit verschillende vormen en gedaanten. ideaal voor de beginnende huistuinlieden is de klassieke bolvorm. Dergelijke gevormde delen kunnen gedurende het jaar worden gecorrigeerd en esthetisch onaantrekkelijk bij de ingang. In de tuin, onnatuurlijke vorm voor coherente brandpunt.

Freehand cut sculpturen al vereisen meer ervaring. Bijzonder gemakkelijk speciale geleiding hulpmiddelen zoals stroken van hout voor een piramide of stencils van draadgaas. De verschillende templates zijn eenvoudig geplaatst over het boek en doen alsof, waar bezuinigingen. Hernieuwbare of uitsteekt takken en bladeren kunnen dan worden afgesneden langs de voorinstelling.

wenk: Hoe eerder de vormsnoei, hoe beter. Dan kan de plant een mooie dichte groei na verloop van tijd te ontwikkelen.

groeien boxwoods

bloemenTussen maart en mei, het boek boom bloeit.

De buxus of een boek (B. sempervirens), ook bekend als Buxus, is een oude tuinplant die op grote schaal wordt gebruikt in Zuid- en Centraal-Europa. Het boek geldt als evergreen van de meest populaire tuinplanten en is nu beschikbaar in een breed scala van rassen voor de particuliere tuin. De kleine fokkerij "suffruticosa" Bijvoorbeeld, een ideaal rand planten en bloeit als een bal gids in een pot op het balkon ook.

In de meeste tuinen zijn gevonden buxus als een kleine hedge (korting limiet) voor een natuurlijk scherm of als bewust geplaatst solitair. Boxwoods maken geen speciale eisen aan de bodem, maar liever vochtig sites met losse, kalkrijke gronden en tolereren zon net zo goed als schaduw. Sinds de buxus kan opgroeien tot twee meter hoog en breed, hij is enorm cuttable en is een uitstekende topiaries.

StekkenBox bomen worden vermeerderd door stekken in de late zomer.

Papier kan zelf tekenen. Het in het algemeen de leidraad die buxushout branches wortelen alleen kalendermaanden dat "r" inbegrepen. Vooral goed planttijd is de nazomer. nu final cut maatregelen winterslaap en het boek kan worden vermeerderd door stekken.

Snijden sommige takken daartoe met een lengte van ongeveer 10 cm van de bus en verwijder de blaadjes aan het einde van de stijl. Plaats de stekken in verbinding in een voldoende grote container met verse bloemen of compost, druk stevig aan allen en water Bij voldoende.

wenk: Volgens een oud volksgeloof beer fruit bomen in de buurt Buchs bijzonder grote vruchten.

Alternatieven voor Buxus

Beuken zijn zeer compatibel cut groeien dicht vertakte en vormen fijne groene bladeren. Toch is het boek ballen zijn zeer gevoelig voor ziekten en plagen. Daarom hebben veel tuinders kiezen om te zorgen voor lichtere alternatieven die de buxus visueel en in hun zorg lijken.

Bijzonder nuttig is het soort Dark Green de Japans huls (Ilex crenata). De doornloze fabriek gedijt in de schaduw en in de zon en is winterhard. Wateroverlast moet echter worden vermeden, moet dus zware gronden worden behandeld met zand en rijpe compost voor het planten. is vergelijkbaar met buxus ook de Tatra daphne (Daphne arbuscula), dat vanwege zijn lage groei is ook zeer geschikt voor bed ruimte of als bodembedekker. Daarnaast is de daphne is in april en opnieuw in Spätsommer violette bloemen die nuttige insecten met hun aangename geur in de tuin aan te trekken. Als u op zoek bent naar een low-onderhoud groenblijvende conifeer, kunt u op het verkleinwoord species Mecki de plant familie van Thuja (Thuja occidentalis) op terug te vallen. De geurige naalden houden ook in de winter zijn donkere kleur, zodat de kleine struik is een eye-catcher.

producten tegen schimmelaantasting te kopen tijdens buxus Amazon