Schuren houten vloeren en olie

Schuren houten vloeren en olie

Vloeren en parketvloeren worden gekenmerkt door een lange levensduur en dus moeten ze bestand tegen zware belasting gedurende vele jaren. Maar uiteindelijk de oude houten vloer verliest zijn glans, is saai en ziet er versleten. Door nu, loont het om de oude vloer en grind renoveren. Zelfs als ze waren voor vele jaren bedekt met een linoleum vloer of behandeld met was of verschillende lagen verf, kan home improvement weer hergebruiken en laat er als nieuw uitzien

De instrumenten die nodig zijn duur en nauwelijks de moeite waard om te kopen, maar kan worden geleend en de kosten gebruikte afbetalen. Een teruggewonnen houten vloer is een nieuw na nauwelijks gerestaureerd en vele jaren in de edele glans. Een grote hoeveelheid werk de moeite waard en gecompenseerd met een veel flair.

Inhoud: malen houten vloeren

  • nodige voorbereidingen
  • De juiste afwerking voor vloeren
  • Decking oliën en te groeien
  • Aanwijzingen voor parket behandeling

nodige voorbereidingen

Voordat de schuurmachine kan worden toegepast, het vereist enige voorbereiding. Zijn ook versleten vloerdelen, besmet met houtworm of zelfs gebroken, moeten ze worden vervangen. Hier, helaas, is het onvermijdelijk dat er visuele verschillen tussen de oude en de nieuwe vloer is. Echter, er zijn manieren om dit te verbergen door de nieuwe borden niet wordt gebruikt op een geschikte plaats in de ruimte, maar worden vervangen door borden aan de rand. Is de plaats waar de bank of wandmeubel al gepland, kunnen de besturen van deze organen vervanging van de defecte en er de nieuwe "verborgen" zijn.

Plaats nieuwe vloerdelen effectief

Maar wat niet kan verbergen, kan ook goed contrast zijn. Zijn slechts planken van loopafstanden tot zeer versleten, kunnen ze in een breed uniform strips vervangen. Dit zal alleen maar sterke gebruikte treden nieuwe vloer te geven en het kan ook zet een speciale kleur accent.

Controleer het oppervlak

Uit voorzorg wordt het gehele gebied gezocht naar verdere uitbraken en gaten. Dergelijke fouten kunnen worden gevuld met vulmiddelen of vullen grote gaten met houten pluggen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan uitstekende spijkers en schroeven. Geen cross-bouten moeten worden vervangen en nagels worden gesneden met een doorn.

Schuren houten vloeren en olieVersleten houten vloerSchuren houten vloeren en olieHet vervangen van houten plankenSchuren houten vloeren en oliezinken uitstekende spijkers

De juiste afwerking voor vloeren

Schuren houten vloeren en olieZand houten planken met de trommel schuurmachine

In de regel, de aankoop van het slijpen is niet de moeite waard, omdat de houten vloer na renovatie vele jaren behoudt zijn glans. Wie wil de planken zelf te malen, kan de nodige apparatuur huren. Opgelet, dit werkt prima schuurstof. Zo gelden tijdens het slijpen en de verwijdering van de stof een respirator.

Eerst slijpen pas

De eerste malen wordt schuin roll molen uitgevoerd en afhankelijk van de toestand van de hal vloer met korrelgroottes 40, 24 of 16. Slechts wanneer de hoogteverschillen van de afzonderlijke planken geëlimineerd en alle kleurinformatie residuen worden afgeschuurd wordt bewerkt met de hoek of rand molen op zich, de rand en de eerste malende pas voltooid.

Verdere slijpen passeert

In de volgende stappen van de vloerplaten wordt gemalen in de richting van de plank met steeds fijnere schuurpapier. In vier of meer doorgangen, de sneden gemaakt met een vlakschuurmachine en 60 grit, 80, 100 en 120. Na elke ronde alle randen moeten worden bewerkt met dezelfde korrel. Nadat de laatste hand aan een grondige reiniging met een stofzuiger nodig is.

Decking oliën en te groeien

Na schuren de houten vloer krijgt een afdichting met olie of olie en was. Als alternatief combinatie producten van harde olie en was op houten vloer zorg beschikbaar zijn, die vrij zijn van oplosmiddelen om gezondheidsredenen zou moeten zijn. Zodat de olie diep in de poriën, 1-2 orden van ongeveer 40 tot 50 g / m2 zijn gewoonlijk noodzakelijk. De harde olie wordt vervolgens met een kleine en een grote ruimte met een bodemrol aan de rand. Laat gedurende ten minste 15 minuten doffe plekken kan nog steeds opnieuw worden geolied. Ook deze sites toegevoegd genoeg olie na een korte blootstelling, de overtollige olie kan worden verwijderd met een rakel of toegevoegd met een doek. 

Voor een goede glans een volgende polijsten met een polijstmachine maakt. Met een polijsten artikel wordt de olie grondig opgenomen en schoongeveegd afgewerkte olie met een doek. Opmerking: Met olie doordrenkte vodden kunnen ontsteken. Derhalve mag verzamelen in een metalen houder met een deksel of nat houden in een emmer water.

Schuren houten vloeren en oliespeciale mat voor de aangebrachte olieSchuren houten vloeren en oliepoetsmiddel

Andere volgorde van was kan worden verlengd na 24 uur. Gelieve u deze aanwijzingen. De was wordt gelijkmatig verdeeld met de polijstmachine, zodat het zeer spaarzaam worden gebruikt. Het is nuttig om kleine hoeveelheden gelijkmatig te verdelen over de vloer en dan deze op te nemen. Na een korte droogtijd nogmaals kan worden gepolijst.

Aanwijzingen voor parket behandeling

Naast planken vloeren parket kan ook renoveren en opnieuw voor te bereiden. Deze gedetailleerde handleiding wandelingen home improvement stap voor stap door de vloer behandeling, uitgelegd wat u moet overwegen bij het slijpen van parket en geeft tips voor het onderhoud en het afdichten van de houten oppervlak.

Parket grind - parket behandeling

Koop Hartwachsöl en accessoires voor houten vloeren