I konventionel beton komprimering højre er en af ​​de vigtigste skridt. Kun en nøje komprimeret beton har ingen defekter. Hertil kommer, at denne sikres, at betonen stadig har de nødvendige egenskaber endda år senere.Forskelle mellem selvkompakterende beton og let komprimerbare

I slutningen af ​​80'erne blev den såkaldte selvkompakterende beton udviklet og anvendt i Japan. Dette var en revolutionerende udvikling af den traditionelle beton.

Af let komprimerbare beton (LVB) bruges, når der skal bruges kun en meget lille vibration energi til komprimering. nogensinde er brug for nogen kompression handling, betonen kaldes selvkompakterende (SCC).

Leichtverdichtende beton tilhører konsistensen klasse F5 og F6. De har et højt indhold pulver og som overskrider grænseværdien af ​​DIN 1045 ikke - i modsætning til selvkomprimerende beton.

Fordele og ulemper ved selvkompakterende beton

I SVB der kræves ingen komprimering handling. De lufte automatisk alene ved hjælp af tyngdekraften. Denne proces er gjort mulig ved anvendelse af moderne Hochleistungsbetonverflüssigern polycarboxylat. Således har han en meget god flydeegenskaber og flow næsten automatisk til nivellering - dette selv over lange afstande.

På grund af denne meget gode flydeegenskaber selv krævende forskalling geometrier, der skal fyldes uden problemer. Efter at have ramt en næsten porefri betonoverfladen shows. Disse ønskede egenskaber opnås i sædvanlig beton udelukkende ved omhyggelig tætning.

En anden fordel ved selvkompakterende beton er dens ekstremt høj styrke, som han finder for eksempel også i brug bro. Han har ingen reder på betonoverfladen. Hertil kommer, SCC har en ensartet betonkvalitet af meget god holdbarhed.

Elimineringen af ​​komprimering bringer en ikke ubetydelig tidsbesparelse med dem. Desuden kan undværes de sædvanlige byggepladser lagdelt Beton installation helt med passende opladning højde på 50 cm.

Som støj af vibratoren er udeladt, er en anden vigtig fordel i byggeprojekter i tætbefolkede boligområder eller i lukkede haller. Dette kan ske, for eksempel, uden at bekymre Tredje natten over en betonstøbning.

En ulempe ved SCC er den højere pris. Desuden er risici gives i forbindelse med godkendelsen.

Området for anvendelse af SCC

Selvkomprimerende beton overvejende anvendes derefter, når anvendelse af en konventionel vibrator er ikke mulig. Dette kan være en tæt forstærkning eller en kompliceret og ugunstig form af komponenterne, der tilvejebringer sådan en tilfredsstillende ventilation. De fremragende flydeegenskaber af SCC dog tillade, uden problemer integrere armeringen perfekt.

Denne fordel anvendes som ved fremstillingen af ​​betonelementer. På grund af de ensartede og ikke-porøs overflade, selvkomprimerende beton velegnet som et ideelt materiale til betonvægge og til betonvægge og gulve med særligt høje optiske krav.

Takket være de ovenfor beskrevne materialeegenskaber og dens fordele selvkomprimerende beton dækker ikke blot specifikke ansøgninger fra men supplerer almindelig beton som højstyrkebeton i dens anvendelse.

 

Rainer Sturm / pixelio.de

Rainer Sturm / pixelio.de