Sienihyökkäykseltä aikana puksipuu ja kohdennettua hoitoa

taistella puksipuu tauti kunnolla ja ylläpitää laatikko puita ympäri vuoden

Boxwood kasvi

Puksipuu on erittäin suosittu ikivihreä pensas, joka on usein istutetaan Bush, luonnon yksityisyyden näytössä tai leikattu tavallisten Buchsbaumkugel sisäänkäynti. Maalis-toukokuussa lopulta huomaamaton mutta tuoksuva keltainen Blütenknäule näyttää.

Saat kaunis ja ennen kaikkea terveellistä puksipuu säännöllinen huolto on välttämätöntä. Erityisen ongelmallista on tartunnasta sieni-itiöt tai cydalima perspectalis. Molemmat taudit kasvin vauriot pysyvästi, voi jopa aiheuttaa kuoleman ja on käsiteltävä mahdollisimman pian kohdennettuja. Sieni on kesällä optimaalisen sääolosuhteet: lämpö ja kosteus kannustaa sienten kasvua, kun taas itiöt leviävät lämpimät tuulet.

Selvitä alla miten voit suojata laatikko puita taudista ja ylläpitää kunnolla.

Sisältö noin Boxwood sairauksista ja puksipuu hoito

 • Sienten iskun aikana puksipuu (Cylindrocladium buxicola)
 • taistella puksipuu sieni
 • Ostaa korjaamiseksi puksipuu kuolee verkossa - osoitteessa Westfalia Shipping
 • Hyökkäyksen toukka on Buchsbaumzünslers
 • taistella cydalima perspectalis
 • Miten tunnistaa toukka on Buchsbaumzünslers?
 • Boxwood psyllids saastuneella puita kirja kuvaamisen jälkeen
 • leikata kirja vain teräviä teriä
 • kasvavat boxwoods
 • Vaihtoehtoja Boxwood

Sienten iskun aikana puksipuu (Cylindrocladium buxicola)

Sienihyökkäykseltä aikana puksipuu ja kohdennettua hoitoa

Puksipuu pidetään koristepuu ja on erityisen mieltynyt istutettiin ikivihreä yksityisissä puutarhoissa ja puistoista. Olipa hedge, taidokkaasti muotoiltu yksilö kasvi tai villi bush - puksipuu täyttää kaikki vaatimukset ja maalis-toukokuussa katseenvangitsija puutarhassa, kun se koristaa pieniä keltaisia ​​kukkia.

Viime vuosikymmeninä eurooppalainen puksipuu kuolema havaitaan, asiantuntijat yhä huolestuneempia. Yleisin syy on vakiintunut infektio sieni Cylindrocladium buxicola, aikaisemmin harvoin esiintynyt Saksassa ja vaikuttaa vain boxwoods. Johtuen muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin, sieni löytää optimaaliset olosuhteet ja leviää nopeasti. Se tukee jo ennaltaehkäisevästi istuttaa vankka lajikkeita. Erityisen haavoittuvia kuin puksipuu lajikkeet ovat "sininen Heinz" ja "suffruticosa",

Buchsbaum tauti: sieni-infektio, jonka patogeeni Cylindrocladium buxicolaSieni-infektio patogeenin Cylindrocladium buxicola. Kirkas itiöitä alapuolella lehtien puksipuu.

Ruskea lehdet ja ruskeat läiskät puksipuu

Taudinaiheuttajan Cylindrocladium Kesällä mahdollisuus levitä sen itiöitä nopeasti. Kosteassa Aamulla on lukuisia valkoisia itiöitä lehden alapinnalle, kun taas lämpimät tuulet helposti jakaa itiöt koko puutarhan ja naapurustossa.

Säilyy sää lämmin ja kostea, joten lisää vahinkoa odotetaan, koska tartunnan lehtien märkyys sidotaan koska märät lehdet pysyvät lentävät itiöitä helposti kiinni. Jos mahdollista, pyökki puita olisi suojeltava liikaa kosteutta.

Tunnustetaan sieni-infektio usein riittämätön lay ole helppoa. Ensimmäinen oire, lisäksi kirkkaan kannuksensa alapinnalla lehtiä, ruskea haalistuneita lehtineen. On tässä vaiheessa saavuttanut vain radikaalia karsimisesta sairaiden kasvinosien auttaa. Tämä leikkaus materiaali ei kuulu komposti ja hävitetään jäännöstuotteisiin. Sama koskee pudonneet lehdet, joka on mahdollisesti saastunut jopa lattialle.

vihje: Poista myös alkuun maakerros, koska sieni voi elää useita vuosia maaperässä.

Virhediagnoosi: boxwood syöpä

Diagnosointiin sienitautien koulutettu silmä ja kokemus on kysyntää, koska usein väitetään hyökkäys kääntyy Cylindrocladium buxicola yhtenä Volutella Buxi Aiheuttama sairaus, joka tunnetaan myös nimellä puksipuu syöpään. Tässäkin on aluksi vaalean vihreä lehti värimuutoksia, jotka aiheuttavat kuoleman versoja elintärkeitä kasveja. Voit tunnistaa tällaisen hyökkäyksen myös kirkkaan pinkki aprikoosi-värillinen itiöitä kattaa alapintaan kuolleet lehdet.

Myös sieni Fusarium buxicola voi aiheuttaa samanlaisia ​​oireita, mutta harvoin diagnosoidaan.

taistella puksipuu sieni

vahingoittamattaSienessä tartuntoja, koko hedge voidaan vaikuttaa nopeasti.

Koska tuskin riittävän ehkäiseviä ja hoitavia valmisteet vastaan ​​sienitautia tunnetaan, eri hygieniaan liittyvät toimenpiteet on oltava tietoisia kiinni minimoimiseksi tartuntoja todennäköisyys ja kesto. Jopa radikaaleja Roden voidaan ilmoittaa.

 1. Valitse vankka lajikkeet: Enemmän kuin useimmat lajiin Buxus sempervirens 'Suffruticosa' sovelletaan, mutta sieni esiintyy myös muilla Buxus lajeja. Vastustuskykyisiä lajikkeita ei vielä kasvaneet.
  Yleensä suuret lehtien lajikkeita, kuten "Faulkner" mutta vähemmän alttiita sienille.
 2. Vain terveitä kasveja Tavarat: Näkyvästi sairaat kasveja ei kannata ostaa periaatetta. Etsi värjäytynyt versot ja kalpea lehdet.
 3. Vältä lehtiä kosteus: Sieni-infektioita vaativat pitkän lämmön ja kosteuden. vesi siis vain tehtaan perusta - mieluiten aikaisin aamulla tai hämärässä.
 4. Poista sairaat kasvinosia: Sairaita kasvinosia poistetaan aina yhdessä laskenut lehdet. Pintakerros maaperän on hävitettävä tässä tapauksessa myös, koska patogeenin voi selvitä useita vuosia maaperässä. Pistokkaat ja saastuneella lehdet eivät kuulu kompostiin.
 5. Leikkaa sairaat oksat Tämä vähemmän radikaaleja karsiminen voi johtaa menestykseen nopeasti kasvavilla ja vähemmän alttiita lajikkeita. Mutta kuten usein juuri maanpinnan jopa infektio sivustot (värjäytyminen) löytyy vanha puu, tämä mahdollisuus on poissuljettu usein.
 6. vahvistaa vastus laitoksen tehoa: Olemassa olevat puksipuu varastoja olisi vahvistettava huolellinen huolto ja säännöllinen lannoitus.
 7. Desinfiointi ja Siisteys: Kaikki käytettävät laitteet ja työkalut sekä kenkien ja kädet on puhdistettava huolellisesti käytön jälkeen ja desinfioida, jos mahdollista, ennen kuin uusia istutuksia käsitellään. Näin voit ehkäistä tarttuvien itiöitä muille kasveille ja puutarha-alueet.

Ostaa korjaamiseksi puksipuu kuolee verkossa - osoitteessa Westfalia Shipping

Hyökkäyksen toukka on Buchsbaumzünslers

tartuntojaBuchsbaumzünslerlarven muodossa rainoja sisätilojen Bush ja syövät lehdet ja kuori.

Cydalima perspectalis (Diaphania perspectalis) on Itä-Aasian pieni perhonen, joka otettiin käyttöön viime vuosisadalla Eurooppaan. Munansa perhonen vahvistetaan tietoinen pois laatikon puista - toukat ovat siis toivottu tuholaisia, jotka syövät sekä puksipuu lehdet ja kuori kasvi. Näin Buchsbaumzünslerlarven jopa Kiinaan toukka uhkaavat kutsutaan yksityisen omaisuuden ja pyökit yleisissä puistoissa.

Toukat ovat kelta-vihreä-musta-raidallinen body väri ja voi olla jopa viisi senttimetriä pitkä. Tuholaiset alkavat kevättalvella niiden ruokinta monissa kasvinosia. Jos tartuntoja todettu tarpeelliseksi toimia nopeasti, koska tuholaisten kasvoi nopeasti muodostaa useita sukupolvia vuodessa ja voi syödä kalju puksipuu lyhyessä ajassa. Kaikki kasvinosia edellä pistesyöpyminen kuolla.

vihje: Tyypillisiä toukkia ja Buchsbaumzünslers on muodostumista tiheä lankojen sisällä puksipuu pensaat. Ainakin nyt voit selvittää hyökkäys - mutta usein se on sitten liian myöhäistä.

taistella cydalima perspectalis

koiCydalima perspectalis tietoisesti pyrkii pyökit munimaan.

Tehokkaaseen valvontaan toukka ei ole helppoa. Koska tuholaiset ovat edullisesti etenemällä sisältä ulos, tartuntoja voidaan usein havaita vain silloin, kun kasvi jo tuhoutunut tai vakavasti vaurioitunut.

Vaikka torjunta on vaikea saada kiinni Buchsbaumzünslerlarven. Suurten ja vehreässä puksipuu kasveja, on vaikea kostuttaa sisäosaan täysin torjunta-aineita. Lisäksi tiheä verkko toukka muodostaa lisäeste.

Ensimmäisenä toimenpiteenä puutarhaan on Absammeln radan ja poistamalla rainoja ja pesät tartuntoja on suositeltavaa. Myös tarkistaa alapuolen lehtien tartuntoja takaisin ja toista prosessi useiden päivien ajan.

vihje: Kova vesisuihkun avulla voidaan huuhdella toukkia versoja. Myös vahva ravistelu voi jo auttaa. Lopuksi eläimet hävitetään tai hävittää talousjätteen mukana.

Miten tunnistaa toukka on Buchsbaumzünslers?

toukkaToukat syövät lehdet Buchsbaumzünslers ja kuori kasvi.

Toukat on Buchsbaumzünslers ovat hyvin naamioituja on ikivihreä pensaat: Sen vihreä korinväriset ja mustat pisteet on vaikea havaita. Iästä riippuen toukka yhdeksästä millimetriä ja kuusi senttimetriä. Usein tuholaisten istuu välillä ja keskuudessa lehtiä.

Aluksi toukka on Buchsbaumzünslers punoo yhteen suuremmat lehdet ja pienempiä oksia myöhemmin hän pitää itseään väliaikaisesti kotikutoinen säkki. Tässä tilassa, toukka osaksi silkkiäiskotelot jotka kulkevat läpi koko puksipuu piilossa.

Muutaman päivän kuluttua koteloitumistapahtumia luistaa kirkkaan perhosia. Valkoiset siivet aikuisten koi on laaja musta reunus. Myöhemmin cydalima perspectalis munii tietoinen puksipuu kasvin - täältä sitten liukuu seuraavan sukupolven toukat.

Usein Buchsbaumzünslerfalter bongata puutarhoissa ja yleisissä puistoissa pitkälle ensi joulukuussa. Perhonen voi siten tuottaa jopa neljä sukupolvea vuodessa.

Boxwood psyllids saastuneella puita kirja kuvaamisen jälkeen

Pian sen jälkeen ammunta esiintyvät useimmiten Puksipuu toukat puksipuu lehtiä Flea, asiantuntijat puhuvat Psylla Buxi päällä. Tartuntoja esiintyy lähinnä ampua vinkkejä. Aikuisten, siivekäs psyllids näyttävät lopusta toukokuun kesäkuun alussa. Tuholaisten lopulta imeä lehdet, jolloin tämä käyrä lusikka kaltainen. Lisäksi toukat erittää valkoinen, puuvilla-kuin vaha kierteet, joka myöhemmin pilaavat ampua vinkkejä. Raskaassa tartuntoja voi myös laskeutua saastuttamia toukkien lähtee mustan Rußtaupilze.

Taistelusimulointijärjestelmä puksipuu lehtiä kirppu on torjunta-aineilla, joita esiintyy puutarhassa vähittäismyyjien mahdollista, mutta ei yleensä tarvita. Kevyt karsinta versoja vähensi myös tartuntoja.

leikata kirja vain teräviä teriä

karsiminenPuksipuu ovat erityisen sopivia topiaries.

Optimaalisen kasvien terveyden ja mukavaa kasvu kohdennettuja karsimiseen ympäri vuoden tarjoavat jaettu. Lyhentyä alkukesästä tuoretta Neuaustriebe ja laskea uudelleen, kärjet kirjan puu. Välillä oli vain tarvittaessa, mutta ei koskaan radikaalisti lyhentää.

Huomaa myös, milloin karsiminen riittävän terävä työkalu: tarjous lehtiä voidaan Werder ahtaalle puretaan. Näillä paikoilla vamman, asemat ovat huomattavasti alttiimpia taudinaiheuttajia, sieni-itiöt ja tuholaisia. Samoin työkalun tulee olla puhdas, mieluiten jopa desinfioitava mahdollisimman boxwoods nopeasti tartunnan haitalliset bakteerit.

Suorita karsiminen myös lievä päivä ilman sadetta läpi. Liikaa aurinkoa tuore leikattu voisi ruskeiksi, kun taas liikaa kosteutta edistää sientä.

Jos haluat antaa puksipuu erityinen ulkonäkö, voit vapaasti valita eri muodoissa ja muotoja. sopii noviisi kotipuutarhureille on klassinen pallomainen muoto. Tällaisissa muotoilluissa osissa voidaan korjata koko vuoden ja ovat esteettisesti houkuttele sisäänkäynnin. Puutarhassa, luonnotonta muotoa koherentin keskipiste.

Vapaalla kädellä cut veistoksia jo vaativat enemmän kokemusta. On erityisen helppo erityistä ohjausta apuaineita, kuten nauhat puun pyramidin tai mallineita valmistettu metalliverkosta. Eri malleja ovat yksinkertaisesti sijoitettu yli kirjan ja teeskennellä missä leikkauksia. Uusiutuva tai ulkonevat oksia ja lehtiä voidaan sitten leikata pois pitkin ennalta.

vihje: Mitä aikaisemmin topiary, sen parempi. Sitten kasvi voi kehittyä mukava tiheä kasvusto ajan.

kasvavat boxwoods

kukkiaMaalis-toukokuussa, kirja puu kukkii.

Puksipuu tai kirjan (B. sempervirens), joka tunnetaan myös nimellä Buxus, on vanha puutarhakasvi, jota käytetään laajalti Etelä- ja Keski-Euroopassa. Kirja lasketaan ikivihreä suosituimmista puutarhakasveja ja on nyt saatavilla monenlaisia ​​lajikkeiden puutarhaan. Pienikokoinen kasvatus "suffruticosa" Esimerkiksi ihanteellinen reunus kasvi viihtyy kuin pallo opas pataan parvekkeella hyvin.

Useimmissa puutarhat löytyvät puksipuu pienenä hedge (alennus raja) luonnollisen näytössä tai tietoisesti sijoitettu yksinäinen kasvi. Boxwoods tee erityisiä vaatimuksia maaperän, mutta mieluummin kostea sivustoja löysä, kalkkipitoinen maaperä ja sietää aurinkoa yhtä hyvin kuin varjossa. Koska puksipuu voi kasvaa jopa kaksi metriä korkea ja leveä, hän on valtava leikattava ja on erinomainen topiaries.

PistokaslisäysLaatikko puut levittävät pistokkaita loppukesällä.

Paperi voi piirtää itse. Se on yleensä pääperiaatteena että puksipuu oksat juurtua vain kalenterikuukautta että "R" mukana. Erityisen hyvä istutus aika on loppukesästä. Nyt lopullinen leikkaus toimenpiteitä lepotilaan, ja kirja voi levittävät pistokkaita.

Leikata joitakin oksat tätä tarkoitusta varten, jonka pituus on noin 10 cm: n päässä Bush ja poistetaan lehdet lopussa tyyli. Laita pistokkaat yhteyteen on riittävän suuri säiliö tuoreita kukkia tai komposti, paina lujasti kaikki ja vettä riittävästi.

vihje: Vanhan kansanuskoa kantaa hedelmäpuita lähellä Buchs erityisen suuri hedelmiä.

Vaihtoehtoja Boxwood

Pyökit ovat erittäin yhteensopivia leikataan kasvaa tiheästi haaroittuneet ja muodostaa hieno vihreät lehdet. Silti kirja pallot ovat erittäin alttiita taudeille ja tuholaisille. Siksi monet puutarhurit haluavat hoitaa kevyempiä vaihtoehtoja, jotka muistuttavat puksipuu visuaalisesti ja niiden hoidosta.

Erityisen käyttökelpoinen on eräänlainen tummanvihreä Japanilainen holkki (Ilex crenata). Piikitön tehdas viihtyy varjossa ja auringossa ja on kestävä. Vettyminen on vältettävä kuitenkin niin raskas mailla tulisi käsitellä hiekkaa ja kompostointisi ennen istutusta. on samanlainen kuin puksipuu myös Tatra Daphne (Daphne arbuscula), joka, koska sen alhaisen kasvun sopii hyvin myös sängyn kotelon tai maa kansi. Lisäksi Daphne on huhtikuussa ja jälleen Spätsommer Violette kukkia, jotka houkuttelevat hyötyhyönteisiä heidän miellyttävä tuoksu puutarhassa. Jos etsit vähän huoltoa ikivihreä havupuu, voit klikata lyhennettä lajien Mecki kasvi perheen Thuja (Thuja occidentalis) turvautua. Tuoksuva neuloja myös pitää talvella sen tumma väri, joten pieni pensas on katseenvangitsija.

ostaa tuotteita vastaan ​​sienihyökkäystä aikana puksipuu Amazon