Smoker bouwen zelf

BBQ Smoker Bouwinstructies

Smoker bouwen zelf

Barbecue Smoker komen uit het moederland van escalerende barbecue partijen - de Verenigde Staten. Alles is er altijd een beetje groter en gebouwd door middel van grof staal. Wij tonen u in deze handleiding over hoe je je eigen barbecue smoker van metaal kan bouwen. Lassen vaardigheden of het zweet getalenteerde kennis zijn duidelijk gunstig in deze handleiding, maar zelfs beginners in metaal kan deze instructies te proberen. Het aantal lassen is teruggebracht tot een minimum - lelijke lasnaden kunnen ook indienen.

Prijs je moet verwachten van uw DIY-roker met een frame van 200 tot 300 euro. Dit aantal varieert natuurlijk, door de manier waarop u te verhogen uw componenten. Maar u ervoor zorgen dat de onderdelen zijn nieuw, schoon en ongebruikt, na al, dit gaat over de bereiding van voedsel!

Smoker gebruik buitenshuis alleen: Denk aan de rook!

Inhoud: instructies Smoker-gebouw

 • Barbecue Smoker: Bauskizze en materialen
 • Benodigd gereedschap
 • maken ovenruimte op zijn voeten
 • bewerken en samenstellen Firebox
 • uitrusten roker-oven
 • Mount strips en handvatten
 • mount flappen
 • Mount Firebox ventilatie en schoorsteen
 • Smoker Barbecue: Er moet "angesmokt" zijn!

Barbecue Smoker: Bauskizze en materialen

Stk.
artikel
Afmetingen (in mm)
1 vat 200 liter, hoogte 885, Ø 585 mm, etc.
1 vat 60 liter ca. 575, Ø 339 mm, etc.
5 staal scharnieren 40 x 37
2 staalhandvatten 96 x 27
16 Roestvrij staal zeskantschroeven M8 x 30
16 Noten, roestvrij staal M8
32 Nooten, roestvrij staal M8
50 Roestvrij staal zeskantschroeven M5 x 25
50 Noten, roestvrij staal M5
50 Nooten, roestvrij staal M5
25 Verzonken schroeven, roestvrij staal M3 x 12
25 Roestvrij stalen moeren M3
25 Nooten, roestvrij staal M3
4 Roestvrij staal zeskantschroeven M12 x 30
4 Noten, roestvrij staal M12
8 Nooten, roestvrij staal M12
4 hoekstaal 70 x 70 x 55
1 vel 200 x 200, 2 mm dik
1 rooster 880 x 580, snijden zonodig
1 rooster 570 x 330, snijden zonodig
4 Stalen hoekprofiel 800 x 50 x 50, dikte min. 4 mm
10 Stalen hoekprofiel 400 x 30 x 30, dikte min. 2 mm
1 roestvrij stalen staaf 2400 x 30 x 3
1 Stovepipe met knie Ø 110 mm, etc.

Benodigd gereedschap

 • Jigsaw met HSS ijzerzaag mes
 • vleesthermometer
 • HSS ingesteld op 12mm
 • boor
 • stroomuitval
 • Steckschlüsselsatz

maken ovenruimte op zijn voeten

Onze roker bestaat uit twee nieuwe vaten, die aan elkaar zijn geschroefd om te vuren en vormen de oven. Op geschikte wijze de bereidingskamer moet eerst op de voeten geplaatst; dus je hebt een goede werkhoogte.

maar je zal worden opengesneden de grote ton eens: De ovendeur moet later 68 x 30 cm. Daarom maken van de huiswand afmetingen en snijd de metaalplaat met ofwel de slijpmachine of beter met de decoupeerzaag. Vernietiging van het afgesneden stuk - dit zal later de deur.

Nu de poten zijn gemonteerd: Teken tot 20 cm onder de onderste hoeken van de "gat" vier schroefpunten de stalen hoek 25 cm onder hetzelfde opnieuw. Boor nu met de 8 mm HSS vier gaten voor de stalen hoek en plaats de bouten met ringen aan de binnenzijde van de cilinder en schroef de vaste hoek. Boor nu je zelfs vier gaten in de Stahleckprofile en zet ze op de hoeken - de oven is nu op voorhand.

bewerken en samenstellen Firebox

De Firebox is in principe hetzelfde als uw "grote zus" Edit: Teken hier om een ​​opening van 45 cm x 30 cm en disconnect / zij zag je uit het vat. 

Om te voorkomen dat de dampen van het invoeren van de kookkamer, moet zag een gat met een diameter van 10 cm in de linker zijwand van de verbrandingskamer of in de rechterkant van de kookkamer nu. om het gat voordat trekken en snijd het met een puzzel op de twee verdiepingen barrel van je.

Vervolgens worden vier 12 mm schroef gaten geboord in beide kookkamers en de vaten van de bouten M12 en twee vaste ringen (zie tekening). De resulterende tussenruimte tussen de beide vaten wordt strak en gasdicht met kachel cement gesloten.

uitrusten roker-oven

Smoker bouwen zelfaan 5 cm tussenruimte

Nu het rooster correcties worden aangebracht voor de roker ovenruimte: Trek een afstand van 15 cm van de vloer aan beide zijden telkens 5 in horizontale lijnen. Hier, de push-in strips voor roest te monteren. Boor nu elk met 2 gaatjes per plank niveau in de oven muren en de 30mm hoekprofielen, zodat u de strips kunnen schroef de ovenruimte. 

Pas nu het rooster, moet u in te korten een beetje en aan te passen. Als alle dia's goed en fit, plaatst u de tweede rooster in de vuurhaard. Nu komen de details!

Mount strips en handvatten

Neem nu de twee stukken van plaatwerk eerder weer te snijden bij de hand. Files eerst alle bramen en randen nauwkeurig. Knip nu de 30mm roestvrij stalen staaf honden als volgt:

 • de ovenruimte: 1x 68 cm en tweemaal 30 cm
 • voor Fireboxtür: 1x 45 cm en tweemaal 30 cm

Vervolgens snijden de twee hoeken van de lange randen en telkens een hoek van de korte strippen 45 graden verstek met de decoupeerzaag; trekken deze eerst de hoek. Een halte geeft de benodigde nauwkeurigheid.

Boor vervolgens elke tien centimeter een 3mm gat met de HSS boren in de lies; zet ze aan de klep en trekt een boorgaten voor bevestiging. Na het boren van alle gaten, zet de platen met M3 schroeven, moeren en ringen.

Voordat de kleppen nu gemonteerd schroef nog middenin de twee hendels 5 cm onder de lange sierlijst.

mount flappen

Smoker bouwen zelfmount flappen

Nu zijn de kleppen aangebracht: tekenen elk centrum en tien centimeter van de randen van twee gaten voor de scharnieren aan de onderzijde van de deuropeningen, alsmede aan de onderzijde van de kleppen. Boor de openingen en schroef het ventiel met M5 bouten, twee ringen en neer en moeren.

controleer dan of u allemaal heel dichtbij kan openen, en dat de deuren goed gesloten halverwege. Draai anders wordt het plaatwerk te gaan een beetje.

Mount Firebox ventilatie en schoorsteen

Smoker bouwen zelfDekplaat naar ventilatieregeling verplaatsen

Voor de Firebox ventilatie zag reeds van zuiver cirkelvormig stuk plaatmetaal twaalf cm diameter op de rechterkant van de vlamkast. Neem nu de aluminiumplaat bij de hand en zag af van een 14 cm stuk gaan. Draai de ventilatieklep nu Op de tekening kan worden gezien met de vuurhaard. Door verschuiving van de afdekplaat kan de luchttoevoer nu worden aangepast aan het vuur. 

Aan de andere kant van de rokers, de oven, nu ook de schoorsteen moet worden gemonteerd. Gesneden daaraan via een overeenkomt met de diameter van de bel-ovenbuis gat van de linkerwand en sluit de ovenbuis. Vast is binnen en buiten met fornuis cement.

Maak je roker!

Smoker Barbecue: Er moet "angesmokt" zijn!

Smoken is een kunst op zich: In principe is het een warm roken, maar in combinatie met een grill. De standaard Smoke procedure werkt als volgt:

 • Maak in de oven met ongeveer 5 cm van steenkool op de grond een goede solide houtskool sintels. Flap uit de oven aan.
 • Zodra de houtskool begint te gloeien, heb je een vuur aan te steken met zuivere en zeer droge Buchholz valt in de vuurhaard. Zodra het vuur naar tevredenheid brandt, opent de ontluchting volledig en sluit de deur.
 • Indien het koolstofgehalte wordt doorgetrokken en stroomt uit de schoorsteen, plaatst het rooster of voedsel te roken in de oven. Afhankelijk van de gewenste gaarheid en bruining verlaat het voedsel in de oven.

Natuurlijk, deze aanbeveling is slechts één mogelijke variant; de wereld van de barbecue Smokens is zeer gevarieerd en plezierig. Hieronder vindt u meer modellen die snel en gemakkelijk online kunnen worden gekocht vinden.

Wij wensen u altijd roken in de schoorsteen!