Superlim: Stærk fat i sekunder

Superlim: Stærk fat i sekunder

Superlim: Stærke hjælpere

superlim eller "superlim" er et cyanoacrylatklæbestof og er en af ​​de reaktive klæbemidler. Det fås som en en-komponent klæbemiddel (1K lim) kommercielt, hovedsagelig i små enheder på 3 eller 5 gram, og bindes næsten alle materialer i et par sekunder. De enkelte cyanoacrylat molekyler reagerer (den såkaldte monomer) med fugt i luften eller på overfladen af ​​materialet til en fast kæde af molekyler (polymer), man også taler om "polymerisation",

Mest superlim er meget fluid at trænge ind små revner og sprækker, og er egnet til de fleste glatte overflader. Hvis den klæbende overflade porøse og absorberende, en noget blødere tyk superlim gel er det bedste valg.

Indhold om superlim

  • proces superlim
  • Fjern lim
  • interessante fakta

// Side: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Format: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer (37381/278909 '17.861, '');

Superlim: Stærk fat i sekunder

proces superlim

Ved bearbejdning er vigtigt at sikre, at klæbemidlet ikke kommer i kontakt med huden eller slimhinderne do, såsom øjet. Fugt i huden, klæbemidlet reagerer meget hurtigt, og der er en risiko for skader. Klæbemidlet bør anvendes tyndt til en af ​​delene. Tryk derefter modstykket hurtigt og sikkert i den klæbende overflade. Jo tyndere filmen er komprimeret mellem delene, jo hurtigere klæbemidlet reagerer. For de fleste øjeblikkelige klæbemidler til 5-20 sekunder er den såkaldte "håndtering kapacitet" opnået, og du kan frigive de dele, der skal limes uden at komme løs fra hinanden igen. Når hærdet superlim er chok og vandafvisende, UV og varmebestandig.

Fjern lim

Superlim: Stærk fat i sekunderSuperlim kan nemt og hurtigt fjernes

Hvis super lim, der anvendes til at være våd jord, det hærder for hurtigt og bliver skør. Denne egenskab kan udnyttes, hvis limen kommer på huden. Bare et par dråber vand drypper på plads, limen hærder øjeblikkeligt og kan nemt fjernes. Er superlim allerede hærdede på huden, hjælper vand, opvaskemiddel og vaseline. Skulle dette ikke være nok, kan neglelakfjerner anvendes. Huden skal derefter cremet generøs.

kan fjerne superlim er bedst med acetone. Acetone er et opløsningsmiddel og er tilgængelig i apoteker eller byggemarkeder og hardware forhandlere. Det bør ikke falde på huden eller plastoverflader. Til følsomme overflader, kan varme eller kulde være nyttigt. Enten holder objektet under 60-70 grader varmt vand, eller nedfryses i fryseren. Ved udvidelse eller sammentrækning af materialet, det superlim hoppe ofte fra lige af sig selv.

// Side: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Format: Standard Banner (under tema) 468x60
SmartAdServer (37381/278909 '16464 '');

Superlim: Stærk fat i sekunder

interessante fakta

holdbarhed: Efter åbning superlim i køleskabet holder længere, fordi det er langsommere hårdt?

Armored Teknologi: Cyanoakrylat, er de ting på superlim baseret, blev oprindeligt udviklet af Kodak for det amerikanske militær for at producere høj styrke, gennemsigtige optiske sigter til tanke? Efter den faste havde dog vist sig at være uegnede til denne brug kom i 1958, den første cyanoacrylat superlim "Eastman 910" på markedet.