Svampeangreb under buksbom og målrettet pleje

kæmpe buksbom sygdom korrekt og vedligeholde buksbom hele året

buksbom plante

Den buksbom er en meget populær stedsegrøn busk, der ofte plantet som busk, naturlig Privacy Screen eller som skæres i form Buchsbaumkugel indgangen. Mellem marts og maj endelig diskret men duftende gule Blütenknäule show.

For en smuk og frem for alt sund buksbom regelmæssig vedligeholdelse er nødvendig. Særligt problematisk er angreb af svampesporer eller cydalima perspectalis. Begge sygdomme i skader planten permanent, kan endda forårsage døden og skal behandles så hurtigt som muligt målrettet. Svampen er i sommeren optimale vejrforhold: varme og fugtighed fremmer svampevækst, mens sporerne spredes ved varme vinde.

Find ud af nedenfor, hvordan du kan beskytte dine buksbom fra sygdom og vedligeholde ordentligt.

Indhold om Boxwood sygdomme og buksbom pleje

 • Svampeangreb under buksbom (Cylindrocladium buxicola)
 • kæmpe buksbom svamp
 • Køb afhjælpe buksbom døende online - på Westfalia Forsendelse
 • Attack ved kålormen af ​​Buchsbaumzünslers
 • kæmpe cydalima perspectalis
 • Sådan genkender larven af ​​Buchsbaumzünslers?
 • Buksbom psyllids befængt træer bog efter optagelse
 • cut bog kun med skarpe klinger
 • vokse boxwoods
 • Alternativer til Boxwood

Svampeangreb under buksbom (Cylindrocladium buxicola)

Svampeangreb under buksbom og målrettet pleje

Den buksbom anses ornamental træ og er især glad plantet som stedsegrønne i private haver og offentlige parker. Enten som en hæk, kunstfærdigt formet eksemplar plante eller vilde bush - den buksbom opfylder alle krav og marts-maj et blikfang i haven, når det dekorere små gule blomster.

I de seneste årtier, er en europæisk buksbom død observeret, eksperterne i stigende grad bekymret. Den mest almindelige årsag er en etableret infektion med svampen Cylindrocladium buxicola, der tidligere sjældent i Tyskland og påvirker kun boxwoods. På grund af de ændrede klimaforhold, svampen finder optimale betingelser og spreder sig meget hurtigt. Det hjælper allerede præventivt at plante robuste sorter. Som særligt sårbare som buksbom sorter er "blå Heinz" og "suffruticosa",

Buchsbaum sygdom: svampeinfektion af patogenet Cylindrocladium buxicolaSvampeinfektion med patogenet Cylindrocladium buxicola. Bright sporer på undersiden af ​​bladene i buksbom.

Brown blade og brune pletter på buksbom

Den patogen Cylindrocladium sommeren mulighed for hurtigt at sprede sine sporer. I den fugtige morgen er der talrige hvide sporer på den nederste blade overflade, mens varme vinde nemt distribuere sporerne hele haven og i nabolaget.

Forbliver vejret varmt og fugtigt, så der forventes mere skade, fordi infektion af bladfugtighed er bundet på grund af våde blade forblive flyvende sporer nemt klæbe. Hvor det er muligt, bør bøgetræer beskyttes mod for meget fugt.

En erkendelse af svampeinfektion ofte falder lå ikke let. En første symptom, foruden de lyse spurs på undersiden af ​​bladene, brun misfarvet løv. Er dette stadium, kun en radikal beskæring af syge plantedele hjælper. Denne nedskæring materiale ikke tilhører kompostbunken og bortskaffes i restaffald. Det samme gælder for nedfaldne blade, hvilket har muligvis blevet forurenet selv gulvet.

antydning: Fjern også det øverste lag af jord, da svampen kan overleve i flere år i jorden.

Fejldiagnose: buksbom kræft

I diagnosticering af svampesygdomme et trænet øje og erfaring er i efterspørgslen, fordi der ofte en påstået angreb slår med Cylindrocladium buxicola som en af Volutella buxi Sygdom forårsaget, som også er kendt som buksbom kræft. Også her er der indledningsvist lysegrønne blade misfarvning, der forårsager død af skud vitale planter. Du kan genkende et sådant angreb også på lys rosa til abrikosfarvet sporer dækker på undersiden af ​​døde blade.

Også svampen Fusarium buxicola kan føre til lignende symptomer, men han er sjældent diagnosticeret.

kæmpe buksbom svamp

skadesI et svampeangreb, kan hele hæk blive påvirket hurtigt.

Siden næppe tilstrækkeligt effektive forebyggende og helbredende præparater mod svampesygdomme er kendt, skal forskellige hygiejniske foranstaltninger være opmærksom overholdes for at minimere angreb sandsynlighed og varighed. Selv radikal Roden kan være indiceret.

 1. Vælg robuste sorter: Mere end de fleste til arten Buxus sempervirens 'suffruticosa' gælder, men svampen forekommer også i andre Buxus arter. Resistente sorter har endnu ikke vokset.
  Generelt stor-blade sorter som "Faulkner" men mindre modtagelige for svampeangreb.
 2. Kun raske planter gods: Synligt syge planter, bør du ikke købe princip. Kig efter misfarvede skud og blege blade.
 3. Undgå bladfugtighed: Svampeinfektioner kræver langvarig fugt og varme. Vand derfor kun på fabrikken grundlag - ideelt set tidligt om morgenen eller i skumringen.
 4. Fjern syge plantedele: Syge plantedele er altid fjernes sammen med den faldne løv. Det øverste lag af jord skal bortskaffes i dette tilfælde det samme, da patogenet kan overleve i flere år i jorden. Stiklinger og angrebne blade hører ikke til kompost.
 5. Skær syge grene Denne mindre radikale opskæring foranstaltninger kan føre til succes i de hurtigt voksende og mindre modtagelige sorter. Men lige så ofte lige over jorden endda infektion sites (misfarvning) kan findes på gammelt træ, er denne mulighed udelukkes ofte ud.
 6. styrke modstanden magt af anlægget: Eksisterende buksbom lagre bør styrkes ved en omhyggelig vedligeholdelse og regelmæssig gødskning.
 7. Desinfektion og renhed: Alt det anvendte udstyr og værktøjer samt sko og hænder skal rengøres grundigt efter brug og desinficeres, hvis det er muligt, før yderligere beplantninger behandles. Denne måde, du forhindre overførsel af smitsomme sporer til andre planter og haven områder.

Køb afhjælpe buksbom døende online - på Westfalia Forsendelse

Attack ved kålormen af ​​Buchsbaumzünslers

skadedyrsangrebBuchsbaumzünslerlarven danner webs i det indre af busken og spise blade og bark.

De cydalima perspectalis (Diaphania perspectalis) er et østasiatisk lille sommerfugl, som blev introduceret i det sidste århundrede til Europa. Dens æg sommerfuglen lægger bevidst off af buksbom - larverne er derfor uvelkomne skadedyr, der spiser både buksbom blade og bark af anlægget. På denne måde Buchsbaumzünslerlarven selv Kina larve truer kaldet private lagre og bøgetræer i offentlige parker.

De larver har en gul-grøn-sort-stribede krop farve og kan være op til fem centimeter lang. De skadedyr begynder i det tidlige forår med deres fodring på mange plantedele. Hvis et angreb fundet nødvendigt at handle hurtigt, fordi skadedyr øget dannes hurtigt flere generationer om året, og kan spise den skaldede buksbom på kort tid. Alle plantedele over denne grubetæring dø.

antydning: Typisk af larver af Buchsbaumzünslers er dannelsen af ​​tætte spundne garner inde i buksbom buske. Mindst nu kan du finde ud af angrebet - men det er ofte så for sent.

kæmpe cydalima perspectalis

mølDe cydalima perspectalis bevidst søger at bøgetræer at lægge deres æg.

Den effektive styring af larve er ikke let. Da de skadedyr er fortrinsvis arbejde dig indefra og ud, kan ofte påvises et angreb, når planten allerede ødelagt eller alvorligt beskadiget.

Selv med pesticider er svært at fange Buchsbaumzünslerlarven. Til store og grønne buksbom planter, er det vanskeligt at fugte den indre del helt med pesticider. Hertil kommer, at tætte net af larve danner en yderligere hindring.

Som et første mål for den private have er en Absammeln sporet og fjerne spindelvæv og reder angreb anbefales. Kontroller også undersiden af ​​bladene et angreb tilbage og gentage processen over flere dage.

antydning: En hård vandstråle kan bidrage til at skylle larver af skuddene. Også stærke rystelser kan allerede hjælpe. Endelig bliver dyrene destrueres eller bortskaffes med husholdningsaffaldet.

Sådan genkender larven af ​​Buchsbaumzünslers?

larveDe larver spiser bladene af Buchsbaumzünslers og bark af planten.

De larver af de Buchsbaumzünslers er godt camoufleret på stedsegrønne buske: Med sin grønne kropsfarve og de sorte prikker er vanskelig at opdage. Afhængig af alder larve mellem ni millimeter og seks centimeter i størrelse. Ofte skadedyr sidder mellem og blandt bladene.

Ved første larven af ​​Buchsbaumzünslers væver sammen større blade og mindre grene senere hun anser sig selv midlertidigt i en Vadmel sæk. I denne tilstand, kålormen i kokoner, som løber gennem hele buksbom skjult.

Et par dage efter forpupningen sættes de lyse sommerfugle. De hvide vinger den voksne møl har en bred sort kant. Senere cydalima perspectalis lægger sine æg opmærksomme på en buksbom plante fra - her så smutter den næste generation af larver.

Ofte Buchsbaumzünslerfalter blive spottet i haver og offentlige parker indtil langt ind i december. En sommerfugl kan dermed producere op til fire generationer om året.

Buksbom psyllids befængt træer bog efter optagelse

Kort efter skyderiet forekommer hyppigst buksbom larver af buksbom blad Flea, eksperter taler om Psylla buxi på. Den angreb forekommer primært ved skudspidserne. Den voksne, vingede psyllids vises fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​juni. Skadedyrene vinder suge bladene, hvorved denne kurve ske-lignende. Desuden larverne udskiller hvide, bomuld-lignende voks tråde, som senere skæmmer skudspidserne. I tunge skadedyrsangreb kan også sætte sig på den angrebet af larverne efterlader sorte Rußtaupilze.

En kamp buksbom blad loppe er med pesticider, der findes i haven detailhandlere, mulige, men som regel ikke nødvendigt. En let beskæring af skuddene reduceres også angrebets.

cut bog kun med skarpe klinger

opskæring foranstaltningerBoxwood er særligt egnede som topiaries.

For optimal plantesundhed og en dejlig vækst målrettet skærende foranstaltninger i løbet af året giver fordelt. Afkort i forsommeren frisk Neuaustriebe og falde igen, spidserne af bogen træet. Ind imellem var kun efter behov, men vil aldrig blive radikalt forkortes.

Vær også opmærksom på at skære foranstaltninger på et tilstrækkeligt skarpt værktøj: de spæde blade kan Werder klemt blive revet ned. På disse steder af skade, drevene er betydeligt mere modtagelige for patogener, svampesporer og skadedyr. Ligeledes skal værktøjet være ren, ideelt selv desinficeres som boxwoods hurtigt er smittet med skadelige bakterier.

Udfør skære foranstaltninger også på en mild dag uden regn igennem. For meget sol friske afskårne kunne blive brune, mens for meget fugt fremmer svamp.

Hvis du ønsker at give din buksbom et særligt udseende, kan du frit vælge forskellige former og faconer. ideel for nybegyndere havefolk er den klassiske kugleform. Sådanne formede sektioner kan korrigeres hele året og er æstetisk utiltrækkende i indgangspartiet. I haven, unaturlig form for sammenhængende omdrejningspunkt.

Freehand cut skulpturer allerede kræver mere erfaring. Er særlig let med særlige ledende hjælpemidler, såsom strimler af træ til en pyramide eller stencils fremstillet af trådnet. De forskellige skabeloner simpelthen placeret over bogen og foregive, hvor nedskæringer. Vedvarende eller udstående grene og blade kan derefter skæres langs preset.

antydning: Jo tidligere topiary, jo bedre. Så planten kan udvikle en pæn tæt vækst over tid.

vokse boxwoods

blomsterMellem marts og maj, de bog træ blomstrer.

Den buksbom eller bog (B. sempervirens), også kendt som Buxus, er en gammel haveplante, der er meget udbredt i Syd- og Centraleuropa. Bogen tæller som stedsegrønne af de mest populære haveplanter og er nu tilgængelig i en bred vifte af sorter til den private have. Den diminutive avl "suffruticosa" For eksempel, en ideel kant plante og trives som en kugle guide i en gryde på balkonen godt.

I de fleste haver er fundet buksbom som en lille hæk (rabat grænse) for en naturlig skærm eller som bevidst placeret solitærplante. Boxwoods gør ingen særlige krav til jordbund, men foretrækker fugtige steder med løse, kalkholdig jord og tåler solen lige så godt som skygge. Da buksbom kan vokse op til to meter høj og bred, han er enormt skærbar og er en fremragende topiaries.

Ved stiklingerBox træer formeres ved stiklinger i sensommeren.

Papir kan tegne sig selv. Det er generelt det ledende princip, at buksbom grene slår rod kun i de kalendermåneder, at en "r" inkluderet. Især god plantning tid er sensommeren. er nu endelige cut foranstaltninger af dvale, og bogen kan formeres ved stiklinger.

Skær nogle grene til dette formål med en længde på omkring 10 cm fra bushen og fjern bladene i slutningen af ​​den stil. Placer stiklingerne i forbindelse med en stor nok beholder med friske blomster eller kompost, tryk fast alt og vand ved tilstrækkelig.

antydning: Ifølge en gammel folkemusik tro bjørn frugttræer tæt Buchs særligt store frugter.

Alternativer til Boxwood

Bøgetræer er ekstremt kompatible snit vokse tæt forgrenet og danne fine grønne blade. Ikke desto mindre er bogen bolde er meget modtagelige for sygdomme og skadedyr. Derfor er mange gartnere vælger at passe lettere alternativer, der ligner den buksbom visuelt og i deres pleje.

Særligt anvendelig er den slags Mørkegrøn den Japansk muffe (Ilex crenata). Den thornless plante trives i skyggen og i solen og er hårdfør. Vandmætning skal undgås, bør dog så tung jord behandles med sand og moden kompost før plantning. svarer til buksbom også Tatra daphne (Daphne Arbuscula), som på grund af sin lave vækst er også velegnet til seng kabinet eller som bunddække. Hertil kommer, at Daphne er i april og igen i Spätsommer violette blomster, der tiltrækker nyttige insekter med deres behagelige duft i haven. Hvis du er på udkig efter en lav vedligeholdelse stedsegrønt nåletræ, kan du klikke på diminutive arter Mecki planten familien af Thuja (Thuja occidentalis) falde tilbage på. De duftende nåle også holde vinteren dens mørke farve, så den lille busk er et blikfang.

købe produkter mod svampeangreb under buksbom Amazon