Tætning leddene i og uden for

Værd at vide om forskellige fugemasser og fælles typer

Tætning leddene i og uden for

Byggeri samlinger er lette at tætne med fugemasse fra patroner, tilgængelig fra din hardware butik. Groft sagt findes der fugemasser baseret på silicone, polyurethan, polysulfid acrylat og hybrid fugemasser.

I den forbindelse har to grupper fremhævet: Silikone fugemasse og Acrylatdichtstoffe. Silikone fugemasse er meget elastisk og gør bevægelser (men med tiden bliver mindre elastisk), men de er hverken slebet eller malet over. Akryltætningsmasser har den fordel, at de får tilbudt i farve, er slebet og malet, men lidt Extensible og sværere at behandle end silikone fugemasse.

Nedenfor vil du lære om støbemørtler og fælles typer samt forskellige applikationer i hjemmet.

Seal af indhold på leddene i interiør og eksteriør

 • Fælles tætning: Hvordan man gør det rigtigt!
 • Tætning til indendørs brug
 • Tætning til udendørs brug
 • Primer som grunder og primer
 • Særlige fugemasser
 • Typer af leddene - elastisk og plastisk
 • Sealing fuger i badeværelser
 • sæl vinduer og glasur
 • Seal området tag

For at opfylde de forskelligartede limning substrater og særlige krav er korrekt afbalancerede varianter af fugemasse grupper.

En generel oversigt over de forskellige anvendelsesområder vil give dig forklaringen på nogle tætningsmidler for de forskellige konstruktion områder. Læs videre for at lære mere.

Fælles tætning: Hvordan man gør det rigtigt!

Tætning leddene i og uden for1. samlingskanter, dække med tape. Tætning leddene i og uden for2. Pre-treat For at forbedre vedhæftningen primer. Tætning leddene i og uden for3. fugemasse hulrum-fri ejakulat uden afbrydelse som muligt.Tætning leddene i og uden for4. fugemasse presse, flade og fjerne overskydende. Tætning leddene i og uden for5. bump med våde fingre re-udglattet.

Tætning til indendørs brug

Neutrale og essigvernetzende siliconefugemasser

Generelt egnede til forsegling af fliser og metaller er de neutrale siliconefugemasser, da de har næsten på hver Bauuntergrund god adhæsion. Vi anbefaler en primer forbehandling med stærkt sugende overflader og forskellige plastmaterialer. Også essigvernetzende siliconeforseglingsmidler gælder i interiør med fliser og metaller når de ikke er udsat for korrosion.

Tætningssilikoner vandbaseret

Fordele i form af coatingevne tilbyde silikone fugemasse vandbaserede, fordi de ikke har kemisk lugt er stadig frisk correctable og rengøring hænder og værktøjer kan gøres med vand.

acrylat fugemasser

Acrylatbaktericiderne tætningsmidler bør kun anvendes i forbindelsesfuger (z. B. tætningsprodukter shutter bokse) anvendes som er genstand for en lille bevægelse. For samlinger i trægulv sandable og malbare acrylat fugemasser skal anvendes.

feje tætnede samlinger

Principielt fuld overflade scanning af siliconeforseglingsmidler vandbaserede og acrylat fugemasser er muligt, så længe det ikke er til dilatationsfuger. Bortset fra et par specielle produkter farver aldrig opnå den nødvendige elasticitet, så den forventede samlede deformation af leddet ikke må overstige 5%. I modsætning til tapet, de fugemasser er ikke en grund til absorberende farver. Farverne tørre på fugemasse overflade.
Især med dispersioner krakning af malingen kan gøres afhængig af fyldstof indholdet af det anvendte blæk efter tørring. Generelt kan disse revner undgås, hvis malingen fortyndes med vand inden påføringen med 10-20%. Efter tørring af malingen eventuelt et andet lag af maling for at opnå den ønskede farve dækning er påkrævet.

Tætning til udendørs brug

Neutrale og essigvernetzende siliconefugemasser

I væggen og facade område anvendes overvejende mineralske byggematerialer, således at anvendelsen af ​​essigvernetzenden siliconeforseglingsmidler ikke er mulig. En tætning og forsegling bør udføres i dette område med neutrale silikone fugemasse. I almindelighed en primer forbehandling er nødvendig for stærkt absorberende substrater og samlinger i Dauernaßbereich (f.eks. Mellem væg og gulv).

Tætningssilikoner vandbaseret

Hvis den klæbende overflade fugtig, kun de silikone fugemasse kan anvendes i vandbaseret til tætning og forsegling. Det skal sikres, at det fælles så kan tørre ud. En yderligere fordel ved de vandbaserede silikone fugemasse, at de er males og har lettere håndtering, fordi de er rettet i den friske tilstand og udføres for at rengøre hænderne og udstyr med vand.

Dispersionacrylat fugemasser

Til tætning væg revner anvendes Dispersionacrylat- indstilling fugemasser. Der bør udvises forsigtighed, at det ikke regner under og kort efter dette arbejde. Eftersom Dispersionacrylat- tætningsmidler er vand, kunne fyldet blive oversvømmet. Specielle funktioner er dens Overlakering og vejgreb på vådt underlag, men de bør ikke bruges i våde områder og / eller til gulv leddene. En særlig variant af acrylat fugemasser granulær struktur tillader gode optiske reparation væg revner ved indstilling grovrengøring.

Opbakning materiale til dilatationsfuger

En vigtig forudsætning for en ordentlig funktion af dilatationsfuger u. a. at en tresidet adhæsion undgås. Vedhæftningen til fælles base forhindres ved anvendelse af en opfyldning materiale. Desuden er overholdelse af foreskrevne fælles dybde lettes ved tilbagefyldningsmaterialet.

Primer som grunder og primer

I praksis er der endnu ikke nogen universel fugemasse stadig den ideelle overflade. Til begge, at fugemasse og overflade permanent forbindelse og dermed undgå mulige lækager og efterfølgende skader på bygninger, anbefales brug af en primer.

kaldet primere og klæbemidler, primer og primer produkter på markedet, som forbedrer vedhæftningen af ​​et tætningsmiddel til jorden er. Primere er normalt tilbydes i glas, aluminium eller polyethylen med et indhold på mellem 30 og 100 ml.

Tætning leddene i og uden for

I en række programmer, anbefales brug af en primer eller endda ordineret. På trods af konstante produktforbedringer i Dichtstoffpallete hver fugemasse producent for sine fugemasser og deres anvendelse specielt tunet primer har i sit program.

Ved anvendelse af en primer mellem substratet og Kohesionskräfte fugemasse kan forøges ved kemiske eller fysiske reaktioner. Især for porøse substrater, såsom beton eller murværk styrken af ​​Subtrates selv forstærkes af indtrængningen af ​​primeren og således opbygget en bedre vedhæftning.

Forarbejdning af primere

Hvert produkt er kun så god som dens behandling. Dette gælder især for behandling af tætningsmidler og primere. Den øverste prioritet her: underlaget skal være fri for fedt, tør og fri for støv. Løse dele, såsom mørtel rester skal fjernes. Endvidere gælder det, at efter anvendelsen af ​​det, udføres sædvanligvis med en børste af primeren, observeres en afluftningstid (tørretid). Denne gang er normalt mellem 30 til 60 minutter. Først efter fugemassen skal anvendes.

For mere information om, hvornår og hvordan en primer, der skal bruges, kan findes på den respektive fugemasse emballagen eller på primeren beholder. Nogle producenter angiver i tillæg til din hjemmeside eller på service telefon yderligere forarbejdning instruktioner.

Spørgsmålet om, hvorvidt en primer er obligatorisk, kan ikke besvares generelt. Kan dispenseres sædvanligvis på brugen af ​​en primer i behandlingen af ​​siliconeforseglingsmidler til kiselholdige substrater, såsom glas eller fliser. På porøse substrater, såsom beton, træ eller murværk, er imidlertid påpeget i normale tilfælde med anvendelse af en primer.

Hvis du er i tvivl, altid, gennemfører testforsøg.

Særlige fugemasser

Der er programmer, som du har brug for at få et certifikat eller eventuelle særlige tekniske egenskaber fugemasse, såsom ovne, natursten eller spejle. Disse egenskaber kan tilfredsstille kun visse fugemasser.

Sådanne specielle fugemasser, der blandt andet for følgende områder:

 1. Fødevarer og drikkevand kompatibilitet kompatibilitet (z. B. til ovnen)
 2. modstand Høj temperatur op til max. 300 ° C (z. B. til ovnen)
 3. krystalklar højtransparente versioner til vitriner og butiksvindue
 4. Limning af spejle
 5. Tætning og forsegling af naturlige og kunstige sten
 6. Krav til brandsikring klasse B1 (flammehæmmende)

For eksempel høj temperatur tætningsmiddel til ovne

Tætning leddene i og uden forOvn-silicium (Foto: Henkel)

Når tingene bliver varmt i køkkenet, er højtydende lime påkrævet. For eksempel, når disken af ​​ovnen holder ikke længere.

Hvis der er en reparation, høj temperatur silikone hjælp (fx fra Ceresit.): Den høje temperatur silikone er meget elastisk og yderst varmeresistent op til 315 ° C. Foruden ovnens vindue, der er naturligvis andre anvendelser: på komfur rør og skorstene, varmeanlæg og tørretumblere, til vaskemaskiner og varmevekslere - hvad enten indenfor eller udenfor.

Typer af leddene - elastisk og plastisk

samlinger

Især i det sanitære område af hjem forbedring har at gøre med forbinder leddene. De opstår, når mødes vask, badekar eller bruser bakke til væggen eller gulvet.

byggeri fælles

Foranlediget af rekonstruktion eller udvidelse uden afstand to bygninger, der hus vinger eller sektioner af hinanden, taler man om en konstruktion joint. Til lydisolering disse samlinger kan specielt fyldes eller anvendes til at kompensere for nedsynkning. Fagfolk taler om bygning samlinger, Bautrennfugen eller Baunaht.

ekspansion

Det kan ikke afgøres på overfladisk observation, men byggematerialer er hovedsageligt på grund af udsving i temperatur og fugtighed er konstant i bevægelse. Til disse bevægelser på balance er det nødvendigt i nogle områder at geststalten forbindelsen af ​​byggematerialer elastisk - med en ekspansionssamling, der også betegnes som en bevægelse eller ekspansion fælles.

Med tætningsringe fremstillet af silikonegummi eller spændingsrevner kan forhindres. Især skal sikres, når de kommer sammen af ​​komponenter uden en tilstrækkelig bevægelsesfrihed. Derfor arkitekter planlægger en udvidelse af sådanne kritiske områder.

For at beskytte mod vind og vejr, er disse samlinger forsegles. Det er vigtigt at anvende passende tætningsmateriale. Ved anvendelsen af ​​en stiv uelastiske fugemasse revner kan opstå i at komme ind i vandet, der især om vinteren, når is (stigning i volumen), fører til strukturelle skader ved de optrædende bevægelser.

Tætning leddene i og uden for

Elastisk og plastisk fælles i bevægelse

Derfor til tætning dilatationsfuger elastiske tætningsmidler har, der skal anvendes. Disse omfatter. a. vejrbestandig og har en høj Dauerdehnfähigkeit.

Der er tale om en tilladt samlet deformation af en fugemasse.
Denne værdi er mellem 10% og for det meste plast fugemasser og 25% for elastiske tætningsmidler.

Overvejende plast tætningsmidler bør anvendes i fuger, der kun lukkede og en lav motiv i bevægelse (f.eks. Som i badeværelset leddene).

Sealing fuger i badeværelser

I øjeblikket stadig essigvernetzendes primært sanitetssilikone anvendes i den sanitære sektor. Det har meget god vedhæftning til glas og glasflader. Andre fordele er den hurtige hærdning, høj slidstyrke og fremragende kemisk resistens.

Tætning leddene i og uden forSanitetssilikone (Foto: Henkel)

Neutrale tætningssilikoner

Et alternativ er neutrale silikone fugemasse. De er karakteriseret ved en bredere vifte af substrater og en lav-lugt hærdning over essigvernetzenden silikonetætninger. Men deres hærdetider, slidstyrke og kemisk resistens er lidt lavere i modsætning til de essigvernetzenden silikonetætninger.

Sanitetssilikone vandbaseret

Sanitetssilikone vandbaseret tilbyde ekstra fordele. Der er ingen kemisk lugt, de kan rettes i den friske tilstand med vand, til rengøring af hænder og værktøjer, du behøver kun vand og ikke mindst de overholder våde overflader.

acrylat fugemasse

En anvendelse af acrylat tætningsmiddel anbefales ikke i det sanitære område som acrylat med ingen modstand i permanent våde områder.

Silikone primer (Primer)

I dag flere og flere badekar og brusekar er lavet af akryl plast. På grund af deres særlige overfladebehandling tilstrækkelig adhæsion opnås sædvanligvis i forseglingen. Forbehandling med en silikone-primer (Primer) er absolut nødvendigt. Måske endda en opruning af den klæbende overflade af acrylharpiksen er påkrævet.

Vvs-fugemasser med fungicid beskyttelse

Disse VVS fugemasser er udstyret med et svampemiddel additiv fungerende svampedræbende og bakteriostatisk. Men denne beskyttelse har sine frister, efterhånden som det forbruges på den ene side i svampens og bakteriel inhibering på den anden side er der den inhiberende virkning af fungicidet kun i opløselig tilstand, således at en vasketid er uundgåelig.

Generelt er tætningsmidler ikke direkte angrebet af mug. først det har en overfladeforurening (sæberester, hudceller, etc.) er foreliggende, hvor indstille svampesporer og kan udvikle under gunstige klimatiske forhold (varme og luftfugtighed). En god forebyggelse kan opnås ved en passende rengøring. Fugerne bør skylles straks efter badning eller bader med rent vand, så tørres og renses fra tid til anden med almindelige rengøringsmidler.

Tætning leddene i og uden for

Silicon fælles med anti-mug langtidsbeskyttelse

For nylig er der også silikone samlinger med langsigtet beskyttelse mod skimmel. Mens fungicider udvaske hurtigt fra de normale sanitære siliconer, som den Sista Mold Blocker, en trefaset beskyttelse mod skimmelsvamp. Der er en fem års garanti på Sista.

sæl vinduer og glasur

særligt vindue silicone har vist sig særligt egnet til vinduet. Disse fugemasser har god belægning kompatibilitet med de mest almindelige malingssystemer til trævinduer og en meget god vedhæftning til aluminium vinduer og plast vinduer med PVC rammer.

Tætning leddene i og uden forvindue silicone

Essigvernetzende silikonetætninger

En indsats på essigvernetzenden silikone fugemasse i ruder kommer kun med forsegling af aluminium vinduer pågældende. Et program på PVC-vindue kan udføre interaktion med additiver af plastmaterialet, sammenholdt med UV-stråling, den gulfarvning af tætningsmiddel overflade. Endvidere vedhæftningen til plast af essigvernetzenden siliconeforseglingsmidler uden primer forbehandling er generelt ikke tilstrækkeligt. Det er det samme med den vedhæftning til mange malingssystemer til trævinduer.

Neutrale tætningssilikoner

De neutrale siliconeforseglingsmidler dække hele spektret af adhæsionssubstrater for ruder.

Vindue silikone - særligt fugemasse til vindue

her har vist sig særligt særlige tætningsmidler til vinduet såsom vindue silikone. Disse fugemasser har god belægning kompatibilitet med de mest almindelige malingssystemer til trævinduer og en meget god vedhæftning til aluminium vinduer og plast vinduer med PVC rammer.

Silikone fugemasse, vandbaseret

Et glas med silikone fugemasse vandbaseret kan ske med visse foranstaltninger. Det skal helst glattes tørt eller med meget lidt vand for at undgå et yderligere trin til oprensning. Endvidere, at samlingen op til dannelsen af ​​en vand-ufølsomme hud mod fugt (z. B. kondens) beskyttes skal sikres.

acrylat fugemasse

Acrylatbaktericiderne forseglingsmidler er for ruden på grund af manglende vedhæftning til glas og lav Dauerdehnfähigkeit (z. B. til at kompensere for temperaturforskelle) uegnet.

Seal området tag

Et følsomt område er tætnings- og tætning i tagområdet. Her er nogle kritiske materialer såsom kobber, zink, tin, bitumen følte og kunst glas (f.eks. Som PMMA og polycarbonat) anvendes.

Tætning leddene i og uden for

Essigvernetzende silikonetætninger

Anvendelse af essigvernetzenden siliconeforseglingsmidler kan udelukkes i alle tilfælde, fordi en forenelighed med kobber, zink, tin, bitumen filt og glas kunst er ikke givet, og en strukturel skade er uundgåelige resultat.

Neutrale silikone fugemasse til arbejde på taget

Det bør kun anvendes neutrale silikone fugemasse, som er specielt tildelt til området tag.

Silikone fugemasse, vandbaseret

Vanskelige krav, såsom våd jord og genovertrækningen omfattet af tætningssilikoner vandbaseret.

acrylat fugemasse

Til nødreparationer og enkle sæler i området tag acrylat er tilgængelige tætningsmidler grundlag opløsningsmiddel.

All-vejr forsegling fugemasse

Klare fordele: (. Baseret Eg al slags vejr forsegling af Ceresit) al-vejrbestandig fugemasse går lige til det punkt, hvor fugten kommer igennem. Det krystalklare særlige gummi viste sig næsten overalt, selv hæfter på våde, glatte overflader på træ, metal og mange plast. Denne fugemasse bevist overalt for at være forseglet hurtigt, rent og næsten usynlig.

Tætning leddene i og uden forTætning leddene i og uden for

Lyn-forsegling fugemasse - lukke straks i al slags vejr

Med elastik, fiberforstærket tætningsmasse (z. B. Ceresit lyn forsegling), revner, sømme, tilslutninger, huller og andre utætheder hurtigt, sikkert og let lukket. Reparationen site er umiddelbart vandtæt og i al slags vejr. Ideel til applikationer, hvor det skal gå hurtigt igen. Den permanent elastisk, fiberforstærket tætningsmiddel overholder alle strukturelle overflader i indendørs og udendørs anvendelse i alle vejrforhold, selv i frost.

Andre fordele:

 • broer revner og huller op til 10 mm
 • også klæber til våde overflader
 • permanent elastisk og UV-stabil
 • til udvendig og indvendig
 • simpel behandling
 • tilstrækkeligt i 1 til 2 kvadratmeter

Tætning leddene i og uden forTætning leddene i og uden forTætning leddene i og uden for

købe produkter på nettet