Takka, liesi ja uuni

Takka, liesi ja uuni

Selvitä kaiken tärkeän noin takka, liesi ja kaakeliuuni. Sen lisäksi, että tietoa eri polttoaineiden, kuten puun, etanoli tai geeliä yourselfer löytävät näiltä sivuilta rakennusohjeet puinen katos tai liesi ja ostaa suosituksia erilaisia ​​takka ja vinkkejä säilytykseen polttopuut.

Takka, liesi ja uuni

puuhella

Liesi ja takka säätää siirtymäkaudesta, suosittu vaihtoehto lämmitykseen öljyllä, kaasulla tai yöllä varastointi lämmitin. Niistä malleja polttoainetyypeistä kotitekoista täältä löytyy kaikki mitä tulee tietää on takka. puuhella

rakentaa takka ja takka itse

Kuka haluaa rakentaa oma takka pitää valita materiaali, joka täyttää määrättyyn määräpaikkaan luokassa. Tässä oppaassa opit mitä säännöksiä sovelletaan savupiippuun ja uunin rakentaminen ja miten rakentaa takka kaasubetoniin. rakentaa takka ja takka itse

Takka, liesi ja uuni

Puinen katos-rakennusohjeet

Käyttää puuta takka tai uuni, sitä on pidettävä kuivana ja suojattava. Tämä rakenne käsikirja näyttää, miten rakentaa suojia itse. Myös vinkkejä säilytykseen polttoaineen ja polttopuut. Puuvaja-rakennusohjeet


Takka, liesi ja uuni

Etanoli takka ja geeli takka

Etanoli ja geeli tulisijat ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat rakentaa takka ilman laajoja muutoksia. Saat lisätietoja etanolia ja geeli takka ja niiden polttoaineisiin. Etanoli takka ja geeli takka

Puu pelletti ja puu pellettitakka

Takka, liesi ja uuniPuupellettien puupelleteja

Öljyn korkea hinta ja CO2-päästöt ovat yleisimpiä syitä, miksi asunnon muuttaa osana nykyaikaistamisen lämmitysenergian lähteenä. Hyvä vaihtoehto öljyn tai kaasun lämmitys antaa puu pelletti ja uunit. Tämä johtuu siitä, että polttamisen puupelleteistä vähentää lämmityksen kustannuksia jopa 40% verrattuna kaasun ja öljyn. Ne on tehty pelletit jäänteitä, jotka syntyvät aikana puun prosessoinnin ja vapautumisen ainoastaan ​​läsnä oleva määrä puun CO2 poltettaessa. Tämä tekee puupellettien ympäristöystävällinen ja taloudellinen polttoaine. Lämmittimet ja uunit, jotka toimivat pellettejä, ovat saatavilla muun muassa, yhtenä uunit ja täysin automatisoitu lämmitysjärjestelmiä. Toinen etu: Ne, jotka valitsevat puupellettien tai puupellettien liesi, must valtion rahoitus sovelletaan liittovaltion talous- ja Viennintarkkailu tai KfW pankin.

Puuhella yhdessä aurinkoenergian

Yhdistelmä puuta ja valo on tehokas tapa vähentää lämmityksen kustannuksia. Tätä varten on olemassa uunit, että polttopuut käytetään samaan aikaan ja syntyvä lämpö aurinkopaneelien aurinkoenergia käyttää sitä edelleen energiantoimittajana. Nämä laitteet ovat Vesilämmönvaihdin, AS puskurimuistiin väliin on asennettu uunin ja lämmitysjärjestelmään. Tuotettu energia tällä tavoin annetaan yksi kolmasosa huone, kun taas kaksi kolmasosaa käytetään veden lämmitykseen. Edellytys yhdistelmä lämmitin ja aurinkoenergia on vastaava Aurinkopaneelit katolle. Riittämätön aurinkoenergia, lämmitin kompensoi energian puute. Toinen etu tällä yhdistelmällä on alhainen päästöjen käyttää, koska nämä uunit lähettävät vain määrä CO2 palamisen aikana, joka on tallennettu puun.

Usein kysyttyä liesi

clean-uuni

Polttamisen jälkeen polttopuut pieni määrä tuhkaa edelleen, joka on hävitettävä säännöllisesti. Tärkeää on, että tuhkan on täysin jäähtynyt ennen hävittämistä, muuten on palovaaran.

Kiiltävä noki uunissa ja savupiippua

Kun puu palovammat, se ei ole riittävästi kuivattu, nopeasti paistaa nokea uunissa tai liittimeen. Tämä luo vaara, että noki tulehtunut ja johtavat hormipalon. Näin ollen sinun tulisi aina poistaa kiiltävät noki. Yleensä kolme elementtiä uunissa olisi puhdistettava perusteellisesti puhdistus: kehon, sisustus ja levyn.

Hävittäminen tuhkaa

Runko on valmistettu enimmäkseen teräsosien liesi, joten voit pyyhkiä se puhtaalla, kuivalla liinalla kehon helposti. Sisustus, puolestaan, on riittävää, jos yksi tyhjentää tuhka siinä. Muuten, liittovaltion ympäristönsuojeluviraston suosittelee jäähdytettiin tuhkaa roskakoriin hävittää. Epätäydellisesti poltetaan tähteet voivat sisältää syöpää aiheuttavia aineita.

Nokeentumiseksi levyn

Kun likainen levy olisi nopeasti puhdistaa erityisellä takka lasinpesunestettä. Koska kun toistuvasti palo nokihiukkaset palavat, eikä sitä voi poistaa, niin että levy on pysyvästi likaantunut. kostea sanomalehti tai talouspaperin, joka oli aiemmin työnnettiin sisään uunin tuhkaa käytetään puhdistukseen. Sitten levy hangataan. Pyyhi nyt kuivalla liinalla.

Ylläpito nuohoojan

Lisäksi säännöllinen puhdistus takan nuohoojaan tulisi olla vähintään kerran vuodessa, poista talletukset savuputkeen ja savupiippu, sillä muuten ne peittävät savukaasujen.

Liesi kesätauon aikana

Siten uuni toimii oikein syksyllä tai talvella, se tulisi puhdistaa perusteellisesti ennen sitä ei käytetä lämpiminä kuukausina pidempään: Onko uunin puhdistuksen aukkoja, niitä saa käyttää vain ruuvata ja olemassa olevia talletuksia pyyhkäistään harjalla alas takka. Sen jälkeen kivi tai terminen Flammleitblech poistetaan ja noki harjata pois tai imetään palotilaan. Jos laite ei ole aukkoja puhdistusta, varovasti laskee koko putkiliitoksen ja pyyhkäisee ne ulkopuolelta. Lisäksi olisi ovenkahva, oven saranat ja Tuhka luukku kohdellaan erityisellä rasvaa, niin että ne pysyvät joustava. Irtonaisia ​​ruuveja kiristetään. Lopuksi Thermo kivet tarkistetaan halkeamia. mutta paloja katkenneet kivi on vaihdettava. Yleensä tämä on tarpeen muutaman vuoden välein.