Tapijttegels: Zeer flexibel vloeren

verlegenheid gebracht zelfklevende en zelf leggen van tapijttegels

Tapijttegels: Zeer flexibel vloerenTapijt tegels in verschillende kleurencombinaties.

Tapijttegels zijn een goed alternatief voor degenen die willen flexibel te blijven in de keuze van de vloer. Door de diverse modellen en kleuren bieden ze individuele opties voor het vloeren. Aldus kunnen patronen worden gemaakt, of kwam in uniform tapijt met afzonderlijke tegels specifiek accentueert.

Door hun comfortabele bediening en robuustheid combineren ze de positieve eigenschappen van een tapijt met die makkelijk te onderhouden vloeren. Daarnaast tapijttegels bieden een goede voetstap geluidsisolatie en onderdrukken van ongewenste echo-effecten in de woonkamers.

Inhoud: lay tapijttegels

  • verlegenheid gebracht zelfklevende en zelf leggen van tapijttegels
  • Formaat en materiaal van tapijttegels
  • Zelfklevend tapijttegels
  • Verwijder zelfklevend tapijttegels
  • Laid tapijttegels
  • lag tapijttegels en vervang

Formaat en materiaal van tapijttegels

De meeste tegels hebben het standaard formaat 50 x 50 of 40 x 40 centimeter. Bij het selecteren van tegels aan home improvement moeten beide een kleur uit de brede waaier van kleuren en verschillende patronen, evenals een materiaal te kiezen. Voor de VLOR, d. h. de buitenste laag van de tapijttegel, is er een nieuwe wol, naalden of kasjmier geitenhaar, evenals exotische natuurlijke materialen zoals kokos en sisal. Zoals met tapijten, een onderscheid zelfs met tapijttegels tussen velours en terry. Vanwege hun grootte zijn geschikt voor kleine en grote ruimtes, zoals een vloer in een uniforme kleur en contrast variaties. Met een fluwelen materiaal moet de richting tijdens de installatie in acht worden genomen.

zou een uniform beeld patroon tapijttegels worden geplaatst dat de afzonderlijke tegels worden afgestemd. Degenen die willen hun eigen patronen met effen kleur platen maken, eerder gemeten in de kamer en trekt een plan. Op deze manier kan een individu vloeren te maken.

Zelfklevend tapijttegels

Tapijttegels: Zeer flexibel vloerenTapijttegels creëren een gezellige sfeer

Commercieel zelfklevende en zelf leggen van tapijttegels zijn beschikbaar. De zelfklevende variant wordt meestal gemaakt van naaldvilt en heeft aan de onderzijde een kleefstof. Wilt u deze tapijttegels te verplaatsen, sleept u de schuif op de achterkant en druk deze stevig op de grond. Het heeft geen extra lijm nodig.

Een nadeel is dat deze variant permanent aan de grond vast en wisselen gevoelige oppervlakken kunnen beschadigen, bijvoorbeeld hardhout of laminaat. Geprijsd zelfklevend tapijttegels zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 5 euro vierkante meter.

Verwijder zelfklevend tapijttegels

Zelfklevende tegels zijn moeilijk te verwijderen en met een hoge kosten. Dit is vooral belangrijk in huurwoningen, wanneer de nieuw gelegde vloer later weer moeten worden verwijderd. Ten eerste moet de tapijttegels uit de bodem worden verwijderd. De hardnekkige lijmresten kunnen worden verwijderd op verschillende manieren onder zware werk:

  • nat met water en zeep en schraap met een glas-keramische vulstof - Wees voorzichtig met houten vloeren.
  • Met oplosmiddelen en vulstoffen

Laid tapijttegels

Losliggend tegels, ook wel SL tegels, hebben een hoger gewicht, dat tot stand komt door hun zware coating, zodat ze ook worden gepubliceerd zonder extra lijm tapijt in de kamer. Zorg moet op een stabiele steun. Hoe stabieler ze zijn, hoe beter en dichter ze liggen op de grond. Meestal hun coating van PVC of bitumen.

SL tapijttegels zijn duurder dan de zelfklevende versie en kost ongeveer 15 tot 20 euro per vierkante meter.

lag tapijttegels en vervang

Tapijttegels: Zeer flexibel vloerenTapijttegels: Zeer flexibel vloeren

Het leggen van tapijttegels moet zorgvuldig worden gepland als de eerste tegel in het midden van de kamer geplaatst en vandaar de andere rijen. Er is ook een onder elke plaat pijl. Voor een uniform beeld alle pijlen wijzen in één richting. Voor een dambord installatie plaatst de tapijttegels afwisselend in de dwars- en langsrichting. Dit wordt speciaal aanbevolen voor badstof en ribstructuur, omdat de structuur benadrukt.

Tip: Tekenen of lijm, bijvoorbeeld een tape paralell uitstrekt naar de wandgeleidemiddelen, waarop de tapijttegels worden uitgelijnd. De afstand moet een tegel grootte.

de de eerste rij tegels gefixeerd zowel de lijm als de zelf liggende voorlopige variant met dubbelzijdig plakband. Op deze manier zullen ze niet uitglijden en kan altijd in positie worden gecorrigeerd. Eerst een tegel in het midden van de rij en tegels plaats je werkt om tegel de muur. De volgende rijen begint kan ook in het midden. Je moet elkaar flush en zonder druk te volgen. Ten slotte worden de tapijttegels gelegd in het begin vrijgegeven serie.

Wanneer een sterke belasting van de vloer zelf liggende tapijttegels worden bevestigd met een extra speciale lijm fixatie.

Vervang tapijttegels

Verontreiniging of beschadiging van een single-lay tapijttegels eenvoudig vervangen kunnen worden. Voor deze ene staat de getroffen schijf en plaatst een nieuwe tegel.

Koop tapijttegels online