Tegels slijtage klassen

Tegels slijtage klassen

Een ander belangrijk aspect bij de keuze van tegels worden genoemd slijtage klassen of groepen, zelfs stress-groepen. Hoewel er voor ongeglazuurde steengoed vloertegels vrijwel geen beperkingen op het gebruik, zijn geglazuurde tegels in groepen verdeeld stress (DIN EN 154).

Ongeacht de kwaliteit van een glazuur slijtvastheid voornamelijk uit het voetverkeer evenals de mate en soort vervuiling hangt. Deurmatten, matten en dergelijke maken het mogelijk om vuil te schrapen en slijtage agenten en om de vloerbedekking te houden.

Iets van deze aard moet vooral voor zulke kamers, die direct toegankelijk zijn vanaf de straat of uit de tuin worden verstrekt.

Inhoud: Keramische tegels schuren klassen

  • Slipweerstand in commerciële omgevingen
  • Slipvastheid in natte blote voeten ruimten
  • De slijtvastheid groepen in een oogopslag

Slipweerstand in commerciële omgevingen

groep kantelhoek betekenis
R9   6 ° - 10 ° lage statische frictie
R10 11 ° - 19 ° normale statische frictie
R11 20 ° - 27 ° verhoogde statische frictie
R12 28 ° - 35 ° hoge statische wrijving
R13 35 ° zeer hoge statische wrijving

De anti-slip testen enige olie wordt toegevoerd aan de test slipvast tegels en onderwerp is geïnstalleerd en aangesloten op het schuine oppervlak. De hellingshoek aangeeft tot waar deze tendens mogelijk.

Slipvastheid in natte blote voeten ruimten

groep kantelhoek toepassing
Een 12 ° Blote voeten gebieden waar het grotendeels droog. Deze omvatten kleedkamers en andere droge gebieden in zwembaden.
B 18 ° Deze beoordeling groep voor natte gebieden, zoals douches en betegelde vloeren rond zwembaden.
C 24 ° Oppervlakken en trappen die leiden rechtstreeks in het water, met een speciale anti-slip eigenschappen en de normen van de groep C moeten voldoen.

De test is vergelijkbaar met de commerciële sector. De focus is up and running, het onderwerp op blote voeten en als glijmiddel zeep gebruikt.

De slijtvastheid groepen in een oogopslag

In sommige gebieden waar ruimtelijk andere stam van de bodem en op sommige plaatsen een bijzonder groot voetgangersverkeer is zodanig te verwachten. Zoals bij de kassa en achteringang in winkels, zalen, restaurants, showrooms, bioscopen, musea en dergelijke, kan het verplicht zijn om tegels voor deze speciale plekken die meer de nadruk kunnen weerstaan ​​selecteren. In sommige gevallen, zoals in de buitenste bekleding, trappen en het zwembad omringt in zwembaden waar de stroefheid een rol die gericht specifieke bepalingen van toepassing speelt.

Tussen haakjes het aantal omwentelingen zijn aangegeven, die werden gebruikt bij de verwerking van de tegel in de test.

Abrasion groep 1 (150)

Geglazuurde keramische vloeren lichte gepleegd bij lage voetgangersverkeer zonder de aanwezigheid van bepaalde schurende vuil met zachte zolen schoeisel of op blote voeten, zodanig. Zoals badkamer of slaapkamers in huizen zonder directe toegang van buitenaf, anders is het verwerken van alleen in de muur gebied.

Afschuring groep 2 (300-600)

Geglazuurde keramische vloerbedekkingen met medium stress, die op een laag voetgangers worden aangeklaagd op grond van lage schurende vuil met normaal schoeisel zodanig. Aangezien de algemene woonkamer als woon- en eetkamers, met uitzondering van keukens, gangen en andere gemeenschappelijke ruimtes gepleegd.

Schuren groep 3 (750-1500)

Geglazuurde keramische vloerbedekkingen met matige belasting die op de middellange voetgangersverkeer worden aangeklaagd op grond van lage schurende vuil met normaal schoeisel zodanig. Aangezien de gehele woonkamer met keuken, hallen, gangen, balkons, loggia's, maar ook kamers en badkamers van hotels of sanitaire en therapie in ziekenhuizen.

Schuren groep 4 (1.500)

Geglazuurde keramische vloeren hoge stress die intens bij hogere controlefrequentie normale schoenen en wat betreft de belasting en frequentie zoals vervuiling geclaimd. B. huis en appartement ingangen, verkoop en bijkeukens, kantoren, enz.

Slijtvastheid groep 5 (van 12.000)

Geglazuurde keramische vloerbedekkingen met de hoogste stress, die worden blootgesteld aan een hoge voetgangersverkeer, zoals z. Zoals bedrijfsruimten, horeca, balies en schakel gebieden, garages, laboratoria, enz. Dit schuren groep nog niet is geïntegreerd in de DIN-norm.

Maar dat is nog niet alles: Er zijn nog steeds extreme omstandigheden, zoals vloeren in de kamers door het publiek, evenals bijvoorbeeld in supermarkten, hotels, scholen, kantoren, ziekenhuizen, gangen, etc. Sommige tegel fabrikanten raden hiervoor is het gebruik van ongeglazuurde aardewerk of baksteen tegels en split tegels, die beschikbaar zijn in een verscheidenheid van kleuren en formaten zijn.

Koop tegels online