Termostatiske ventiler og temperaturregulatorer

Energibesparelse med "Smart" radiatorventiler

Termostatiske ventiler og temperaturregulatorer

Termostatventiler til radiatorer er en nyttig ting: På en rent mekanisk måde de holde temperaturen konstant rummet og sikre et behageligt indeklima. men dem med mange varmeapparater, skal gøre en masse af ventiler til varme optimalt lejligheden eller huset. Her elektronisk og endda fjernstyres via radio termostatventiler kan hjælpe.

I denne artikel, er termostatventiler præsenteret, diskuteret deres egenskaber og den energetisk meningsfuld konvertering til elektroniske og netbaserede ventiler beskrevet. 

Temperaturregulatorer og termostater: Indholdsfortegnelse

 • Opererer princip i en mekanisk termostatisk radiatorventil
 • Fordele og ulemper ved en mekanisk termostatventil
 • Elektroniske termostatventiler: energibesparende controller
 • Inspektion og vedligeholdelse af radiatortermostater

Opererer princip i en mekanisk termostatisk radiatorventil

Mekaniske termostatventiler anvendes til at styre rumtemperaturen i mange årtier. Især i boliger, der er tilsluttet et centralt varmesystem i huset, de repræsenterer ofte den eneste mulighed for rumtemperatur regulering i varmedrift.

En termostat radiator ventil er ikke en simpel lukkeventil: Som vist i det følgende diagram, kan den holde rumtemperaturen på en mekanisk måde. Midterpositionen af ​​termostaten sædvanligvis indstillingen på ca. 20 ° C. Hvis du kan lide det køligt, forbliver lys blandt dem, der kan lide det varmere, ventilen fortsætter med at tænde.

Imidlertid en forudsætning for en korrekt funktion af en termostatventil er den korrekte varmeeffekt beregning. Hvis varmeeffekt er for lille, skal ventilen være betydeligt mere eller selv slået op til stoppet. Med alt for store radiatorer et mindre niveau er tilstrækkeligt. Sikkerhed på stabiliseringen af ​​den valgte temperatur er en væg termometer, som er til rådighed for små penge i isenkræmmere. 

 

Termostatiske ventiler og temperaturregulatorer

 

Reguleringen af ​​rumtemperaturen finder sted i den mekaniske termostatiske radiatorventil ved sammentrækning af udvidelse af den såkaldte "ekspansion element" (På tegningen blå). Denne komponent reagerer på temperaturen med ekspansion og sammentrækning under afkøling. Nu, hvis radiatoren er indstillet, voks element regulerer en fjedermekanisme strømmen af ​​varmt opvarmningsvand til radiatoren. I helt tændt eller i lukket position termoelementet er ikke aktiv.

Fordele og ulemper ved en mekanisk termostatventil

Ulempen ved en mekanisk termostatventil er indlysende: Hver eneste varmelegeme ventil i lejligheden skal styres individuelt med hånden. Desuden er temperaturen målt ved siden af ​​radiatoren: For store eller snævre rum, termostaten styrer for lavt. Bortset fra disse problemer, kan mekaniske termostatventiler Alder: Efter 20 år eller mere, de arbejder ofte ikke længere pålidelige, opvarmning forbliver kold eller meget varm.

Under alle omstændigheder bør funktionen af ​​en termostatisk radiatorventil med et anden termometer være på den modsatte væg varmeapparatet kontrolleres. Ved hjælp af denne anden termometer radiatorventilen kan reguleres i overensstemmelse hermed.

I centralvarmeanlæg med en vægmonteret, elektronisk termostat radiatorventilerne er under alle omstændigheder usandsynligt, at være effektiv: Her skal radiatorventiler drejes op i den såkaldte vejledning rum, det rum, hvor den elektroniske termostat er placeret. I de øvrige rum vil blive justeret mekanisk. Med et stort antal mellemrum, kan dette være ret kompleks og tilvejebringer temperaturen falder til kolde fødder.

Elektroniske termostatventiler: energibesparende controller

Termostatiske ventiler og temperaturregulatorer

Elektronisk termostat er ikke billige at købe, men betaler sig i det lange løb. Den store omkostningsbesparelse på mindst 10 procent opnås ved den daglige tidsafhængig styring og god temperatur nøjagtighed af radiatoren ventilstyring. Simple modeller kan programmeres med flere tid kredsløb, er avancerede modeller endda forbundet med hinanden og kan styres centralt.

De eksisterende mekaniske ventiler kan relativt let omdannes til elektroniske termostatventiler. Når møblering de elektroniske olieudtag der er virkelig ingen grænser - med undtagelse af omkostningerne. Ikke alle tilbehør virkelig betaler sig, men mange tekniske "gimmicks" de ventilstyringssystemer mindst komfort styrke.

Yderligere funktioner af elektroniske termostatventiler (udvalg):

 • Beregning af fremløbstemperaturen baseret på de målte værdier af systemet
 • Integration af vindueskontakter for reduktion temperatur når vinduerne er åbne
 • Centralt i væk ved døren
 • Koordinering af flere radiatorer i et stort lokale
 • Separat fastgørelse af målesensorerne i den optimale placering
 • Fjernstyring af systemet via telefon, internet eller smartphone
 • Alarm ved for lav / for høj temperatur tilstand
 • Ventil forkalkning beskyttelse ved ugentlig fuld åbning
 • Integration af alarmer for røgdetektorer og rør brud sensorer

Inspektion og vedligeholdelse af radiatortermostater

En gang om året, fortrinsvis til drejning på varmelegeme efter at den manglende opvarmning sommerperioden, bør kontrolleres ventilerne for at lette bevægelse og funktion. Rumtemperaturen styres derefter af en ekstern termometer. Om nødvendigt skal de radiatorventiler udskiftes.

I elektroniske radiatorventiler, funktionstesten er ganske enkel. Hvis lyset er slukket, skal batterierne udskiftes eller strømforsyningen bliver kontrolleret. Generelt den elektroniske styreenhed show i tilfælde af funktionsfejl på faktiske radiator ventil en fejlmeddelelse, enten separat til hver styreenhed eller via den centrale styreenhed. Også her er det nødvendigt at gribe ind, enten elektronisk eller mekanisk.