Tips til boring af metal og stål

Boring metal og stål

Den boring af metal og især stål, er for mange en særlig udfordring. Det begynder med at vælge den rigtige boremaskine på teaser, at køling. Ikke desto mindre er boringen er muligt i hårde materialer ikke magi, og med et par spilleregler for alle.

At vælge den rigtige boremaskine kan her faktisk spille en vigtig rolle, men bare rolig - ingen har til at bruge enorme summer på dyre boremaskine. Selv med et gunstige markedsforhold konstruktion boremaskiner, kan gode resultater opnås. Vigtigt er en god centrering, den rigtige hastighed og en tilsvarende køling.

Med praksis, kan endda metal boremaskine i hånden være efterslibes og bore store huller med sig selv mindre indsats. Hvis det ikke er, hvem der har adgang til at bore slibning udstyr giver den i forvejen lave i pris ganske gode resultater. 

Indhold: Tips til boring af metal og stål

 • Sikkerhed for boring af metal
 • 1. centrering af boringen
 • Kørner med en hammer og kerner
 • Centrering med centret eller NC-spotting
 • 2. Stræk emnet ordentligt
 • 3. Retten metalbor
 • 4. Den rigtige skærehastighed og hastighed
 • Oversigt skærehastigheder af metalliske materialer
 • Hastighed bord efter en forudbestemt skærehastighed
 • 5. Boring i stål
 • Vigtige tips til boring

Sikkerhed for boring af metal

Som navnet antyder, produceret chips på skæring arbejdsmetoder. Dette omfatter boring af sten eller beton, og især boring af metal. Chips, der opstår, kan være lille, spidse og skarpkantet. I boring af stål, er de ofte endog meget lang og blive kastet rundt af den roterende værktøj. den Iført beskyttende briller bør derfor være en topprioritet.

Selvom skarpkantede dele eller chips til at animere til at bruge handsker, så ikke gælder for arbejde på roterende værktøjer. De roterende bor eller klæber til det chips kunne samle handsken og wrap. Stærke øvelser kan ikke blive imponeret over hånd i handsken. Her bør snarere blive accepteret i snit skade som et sår hånd. tilladt på roterende værktøjsmaskiner ingen handsker bæres.

Som en handske, det roterende bor, men kan også tage hår, wrap up og ælde. Desværre er boret ikke skelner her mellem hår og hovedbund. Men den største fare er at blive smidt hoved mod maskinen. til støtte for lange hår, derfor Iført en hovedbeklædning eller beskytte håret vigtig. 

Sådanne alvorlige ulykker vil helt sikkert ikke ofte. de viser imidlertid faren kan komme fra en lille roterende bor. 

1. centrering af boringen

tilfældet for mange hjem forbedring "Hvert hul i metal skal være centrum markeret." I titlen, var imidlertid bevidst at udtrykket "centrepunch" udeladt, fordi der er flere muligheder end blot kornene for dette. Især på boret tryk til centrering har sejret, som du kan arbejde langt fra nøjagtige.

Kørner med en hammer og kerner

Den ældste og bedst kendte fremgangsmåde til at styre metal øvelser under fremstilling, midt stansning. Der kræves kun dette formål et gran og en hammer. Hvor præcis sådan centrering er dog stærkt afhængig udførelsen af ​​kornet.

Tips til boring af metal og stålAutomatiske korn behøver ikke en hammer

Hvis der ikke er på det senere bore position til en tiendedel af tilstrækkelig, når center stansning en syl med en blyant eller markør. Såkaldte Fineliners eller CD markører, skriveren er også godt at se på glatte overflader har vist sig effektive. Dog kan opsætning af dekorationen partikler let og lydløst glide, således at den følgende hul er ikke korrekt. Her kan det hjælpe kun meget forsigtigt at trykke med hammeren på kornene (beat er ikke nødvendigt), og derefter til at styre den lille kørnerprik. dette ikke sandt, positionen kan korrigeres i et andet forsøg. Men centrum-mærket er præcis til den skriftlærde, pinoldokken kan let genkendes igen i midten mærket og grus, der skal udfyldes med en kraftig hammer slag.

Hvis den efterfølgende overflade ikke er synlig eller sekundær, skriveren anbefaler med en Scriber. Hun efterlader en "scratch" hvor en god drejebænk center snaps og derfor ikke kan glide. En kraftig hammer slag er tilstrækkelig, og der er en nøjagtig kørnerprik.

Centrering med centret eller NC-spotting

Så paradoksalt som det lyder, med en boremaskine centrering kan indstilles således, at en anden boremaskine ikke kører. Resultatet er dem centrering af, at det næppe er muligt manuelt graining i fremstilling og derefter at bore maskine. Den manuelle åretegning med en vis unøjagtighed, der skal afvejes manuelt, når der bores i en værktøjsmaskine for hver brønd. Dette er besværligt og koste værdifuld tid.

Centrering sparer center stansningCentrering sparer center stansning

skabe en stor lettelse Centre boremaskine, som adskiller sig fra normale metal øvelser i flere punkter. Det vigtigste punkt er materialet. Brug er højhastighedstog (HSS), som er meget hård og sikrer, at et center bore ikke bøje og passerer således på emneoverfladen. Den forreste bordiameter er meget tynd og kræver kun et lavt tryk, som har positiv indflydelse på boringen. Med følgende kegle rører midterhullet kan derefter reduceres og dermed diameteren af ​​centerhullet skal forstørres. Den smalle og dybe centrering sikrer, at metallet boret efterfølgende anvendes ud længe og blødning forhindres.

En ulempe ved centret såmaskiner mest tynde diameter er i kombination med en meget hårdt og sprødt materiale. Især når centrering med en ledningsfri boremaskine eller en håndboremaskine center bore annullere ofte. De bør derfor først og fremmest bruges på søjleboremaskiner.

For at øge driftshastigheden i moderne CNC-maskiner på, er såkaldte NC spotting brugt. Disse er også lavet af HSS, men har kun en skarp skrå kant 90 ° eller 60 °. Dette bevirker, at NC spotting øvelser er meget stabil og kræver kun et par millimeter dybt hul, der forkorter arbejdstiden. En tykkere diameter gør det muligt at udføre centrering af et sådant omfang, at den efterfølgende boring modtager en yderligere reduktion. Men NC spotting tilbyde lidt vejledning til de efterfølgende øvelser og især med lange øvelser er der en risiko for, at de løber.

Centrering med en NC spottingCentrering med en NC spottingCentrering med centreringCentrering med centrering

2. Stræk emnet ordentligt

Når der bores stål forekomme store kræfter i boreretningen og i rotationsretningen af ​​boret. Disse kræfter skal modvirkes med faste installationer.

Videoen viser meget godt, når der bores igennem, hvad der sker, når stål spændes forkert under boring. Som praktisk og hurtig at implementere klemmer er, de skubbe emnet ned kun på skrivebordet, og det er ikke sikret mod sideværts kræfter, der opstår under boring. Vedligeholdelse giver kun den friktion, der frembringes af klemmetrykket.

Det samme gælder, når fastspænding i en skruestik. Hvis arbejdsemnet vertikalt fastholdes mellem klembakkerne og stadig så stramt fastspændt, er der altid risiko for, at det vrider, da bagrammen mangler i rotationsretningen af ​​boret. Det er sikrere altid fastspænde arbejdsemnet, at det har et fast sted i rotationsretningen af ​​boret.

Ikke perfekt, men praktisk for boring på en bænk boremaskine, kan kombinationen af ​​et stop og klemmeskoen allerede være her. Angrebet tager dette allerede en del af de kræfter, der optræder side. Der er dog stadig risiko for, at emnet skubber væk fra stop og snoet.

Således kan arbejdsemnet drejes, når der boresSåledes kan arbejdsemnet drejes, når der boresfastklemmes mod drejningfastklemmes mod drejning

Den perfekte løsning på bordet eller bore presse er maskinen vice. Dette holder emnet siden og sikkert forhindrer vridning. I den samme form emner er til spænding i hånden skruestik. Boringen stilling - top til bund - om end noget ubehageligt, men tilbyder den bedste vejgreb.

3. Retten metalbor

Det rigtige værktøj påvirket i høj grad boringen. "I vid udstrækning" i dette tilfælde betyder, at det ikke altid er det dyreste værktøj. Selv billige metal øvelser kan levere perfekte resultater med en god slibning og den rigtige boring adfærd. Men en ulempe i de fleste tilfælde den kortere levetid. Hvem er i stand til at male metal bore sig selv, bliver det godt med gunstige øvelser. Arbejdet er kun underlagt en højere pris, fordi denne øvelse skal nachgeschlifen hyppigt.

HSS bor med forskellig belægningHSS bor med forskellig belægning

Spiralbor er undertiden fremstillet af krom vanadium, men hovedsagelig fra HSS, den såkaldte højhastighedstog stål og adskiller sig primært i den type form. HSS-R står for en produktion ved at rulle, hvilket giver et fast og meget glat overflade. Jorden og derfor meget nøjagtig produktion er markeret med HSS-G.

En yderligere belægning, såsom med cobalt (HSS-E) kan tilvejebringe en bedre overfladekvalitet, stabilitet og mindre adhæsion af spåner. For simple applikationer er i DIY sektor er HSS bor uden særlig mærkning normalt tilstrækkeligt. De tjener deres formål og er billige at købe. Hvem har nogen måde at male bore selv eller til at male, kan erstatte stump eller brudt bore billig. 

Lidt dyrere for det, men med en højere slidstyrke, belagt spiralbor. De er velegnede til hårdere materialer samt til blødt aluminium, som klæber mindre til den coatede overflade. Sense gør det ofte for at tilføje sig selv et stort udvalg af bore simple HSS øvelser til at dække alle diametre påkrævet. For ofte anvendte bore diameter enkelt, men af ​​høj kvalitet borehoveder kan bruges.

4. Den rigtige skærehastighed og hastighed

hastigheden omtales som den gennemsnitlige hastighed, ved hvilken forkant i kontakt med arbejdsemnet. I en boremaskine af denne er det yderste punkt af den skærende kant (bordiameter), antages det, da dette giver den højeste gennemsnitshastighed. At bestemme den gennemsnitlige hastighed eller den hastighed, er primært omkredsen af ​​boret kræves. boret roterer en omdrejning, det yderste skærepunktet har rejst i angrebet af skalaen i en given tid. Dette er skærehastigheden. Til et bor og andre arbejder med roterende værktøjer eller arbejdsemner, resulterer dette i den følgende formel.

Gennemsnitshastighed = omkreds x hastighed eller med beregning af omkredsen Skærehastighed = (d x π) x hastighed.

Da diameteren eller omkreds ofte er udtrykt i millimeter, skærehastigheden i meter per minut, dog sker samtidig en konvertering af enheden og formlen for beregning af den gennemsnitlige hastighed er:

Skærehastighed = d x π x n / 1000 (d = diameter i mm, n = hastighed i omdrejninger per minut)

For det meste er dog bestemme hastigheden i forgrunden. Til dette formål kan formlen ændre: Rpm og gasspjæld position = v x 1000 / d / π

Selvfølgelig behøver hastigheden bestemmelse ikke altid være præcist og ofte foretager væsentlige forskelle, værktøjet eller justeringerne maskine nødvendige. Ved boring, metal mange erfaringer er nødvendige. Speed ​​borde hjælpe i hurtigt valg af den rigtige hastighed. Det er her vigtigt at kende den fornuftige gennemsnitshastighed og tilpasse til deres egne behov. Simple grafer da de ofte findes i bænkboremaskiner, hjælpe så kun betinget. De er baseret på optimale borebetingelser og indbefatter hverken kvaliteten af ​​boret eller køle- eller kvaliteten af ​​det materiale, der skal bores. 

Derfor giver det mere mening ikke at gå til speed specifikationer for visse materialer, men til at beregne hastigheden efter forskellige skærehastigheder. Nedenstående tabel refererer til HSS bor og anvendelsen af ​​en kølende-smøremiddel. Uden smøring, bør skærehastigheden nedjusteres. Med coated HSS såmaskine skærehastighed kan maxed højere. I den private sektor, gør det imidlertid ikke meget mening at produktiviteten respekteret. Her er holdbarheden af ​​værktøjet i forgrunden, så det ville være bedre at arbejde med en lavere gennemsnitlig hastighed.

Oversigt skærehastigheder af metalliske materialer

materiale
empfohlender afkøling stof
Skærehastighed i m / min
ulegeret konstruktionsstål til 700 N / mm emulsion 25-40
ulegeret konstruktionsstål over 700 N / mm emulsion 10-15
støbestål Emulsion / olie 10-30
legeret stål Emulsion / olie 5-15
rustfrit stål Emulsion / olie 5 - 10
fjederstål Emulsion / olie 5 - 10
støbejern uden 5-25
messing nej / Olie 35-80
aluminium Emulsion / Petroleum 20-80

Undersøgelsen viser allerede, at de gennemsnitlige hastigheder kan variere meget. Et godt eksempel her er aluminium, som kan redigeres i en CNC-maskine med optimal forsyning kølevæske med den højeste gennemsnitlige hastighed og mere. Men mangel på kølemiddel og smøremiddel, har en tendens til at binde aluminium og på meget kort tid borekronen sidder fast. Derfor bør man altid antaget den laveste gennemsnitlige hastighed og justeres efter behov. Nogle gange viser sig at være en anden end den angivet her som optimal.

Hastighed bord efter en forudbestemt skærehastighed

Bor - Diameter
2 mm
3 mm
4 mm
5 mm
6 mm
7 mm
8 mm
9 mm
10 mm
11 mm
12 mm
Omdrejninger ved 5 m / min 796 531 398 318 265 227 199 177 159 145 133
Hastighed på 10 m / min 1592 1062 796 637 531 455 398 354 318 290 265
Hastighed på 15 m / min 2389 1592 1194 955 796 682 597 531 478 434 398
Hastighed på 20 m / min 3185 2123 1592 1274 1062 910 796 708 637 579 531
Hastighed på 25 m / min 3981 2654 1990 1592 1327 1137 995 885 796 724 663
Hastighed på 30 m / min 4777 3185 2389 1911 1592 1365 1194 1062 955 869 796
Hastighed på 40 m / min 6369 4246 3185 2548 2123 1820 1592 1415 1274 1158 1062
Hastighed på 50 m / min 7962 5308 3981 3185 2654 2275 1990 1769 1592 1448 1327
Hastighed på 60 m / min 9554 6369 4777 3822 3185 2730 2389 2123 1911 1737 1592
Hastighed på 70 m / min 11146 7431 5573 4459 3715 3185 2787 2477 2229 2027 1858
Hastighed på 80 m / min 12739 8493 6369 5096 4246 3640 3185 2831 2548 2316 2123

5. Boring i stål

Hvis arbejdsemnet forsvarligt fastspændt, center markeret eller centreret, indstille den korrekte hastighed og valgt de korrekte boremaskiner, kan den praktiske del - boring - start.

startende med let tryk, og kontrol at bore rene kørsler i centreringen. Er det sikrer, at du kan arbejde med lidt mere tryk. Her bør en ensartet fastspænding forekomme. Hvis for meget tryk påføres, kan maskinen blive overbelastet og bryde skærekanterne på boret. Det samme gælder på det forkerte hastighed.

For lidt tryk, forårsager imidlertid boret skære lange grind på overfladen og slides hurtigt. Sliddet forøges, sløve boret og overophedet. Derfor er det nødvendigt at køle boret. Den kølende smøremiddel sikrer, at den frembragte varme bortledes og mindre friktion forekommer på overfladen af ​​boret.

Hvem har nogen måde at køle, men det betyder ikke undvære boring af metaller. Det skal dog sikres, at mindre varme genereres. Dette er normalt på grund af en lavere hastighed og en tilpasset feed. boret er varm, kan boreprocessen kortvarigt afbrydes.

Der bør udvises forsigtighed i gennem huller. Når boret bryder gennem materialet, skal trykket på et minimum reduceres. Boret tilbagetrukket ellers lidt i den sidste tynde lag, og dermed materialet. Dette har den konsekvens, at drejningsmomentet brat stiger og brønden er ikke korrekt udført.

Vigtige tips til boring

 • Store huller skal bores. Dog skal det forborede hul være minimalt større end den tværgående af den næste bore. borehullet "Lidt efter lidt" at øge forøger sliddet på boret og fører til blødning af boringen.
 • Rustfrit stål er ikke, som ofte antaget, meget hårdt, men hård. Den matchende boremaskine skal være meget skarp og slidstærk.
 • Ark er særligt vanskelige at bore, fordi hele boring hakke består kun af porten og afgangen fra boret fra emnet. Den hærdede overflade af plademetal kræver et højere tryk, når der skæres - og boret men "har tyet, trækkes det gennem materialet exit af sig selv i boringen. Resultatet er en beskidt hul og en øget risiko for skader. Derfor bør kun skridt boremaskine eller særlige ark øvelser (lignende Holzbohrer) bruges her.
 • Til materialet fordeling "farligt" til at designe et stykke træ eller andre såkaldte offermateriale kan placeres.
 • Forsigtighed tilrådes, når der bores kobber. Dette metal er meget blød og gennemborer derfor let imidlertid boret anvendte slides meget hurtigt ved den ydre diameter. Unbeknownst fanger dette i dybe huller til at presse og klemmer bestemmes i sidste ende.
 • Genereres ved at bore lange kontinuerlige spåner, kan såmaskinen hæves med korte mellemrum i mellem at bryde spånerne. , Hver fastspænding afbrydelse betyder imidlertid en særlig byrde på boret skæring og for tidlig slitage

Metal / HSS øvelser på Amazon.de