toepassing Grout

Instructies: Verbinding met minerale afdichting slurries wanden en vloeren

toepassing Grout

Met afdichtende slurries, ook wel Abdichtschlämmen zijn oppervlakken van gebouwen, zoals kelders, wanden en vloeren, afgedicht tegen het binnendringen van water, kan deze proactief of achteraf worden gedaan.

Dit slib wordt toegepast in lagen op het getroffen gebied. De benodigde hoeveelheid hangt af van het vochtgehalte in elke kamer.

Vochtige gebieden, vooral in de kelder zijn meestal het gevolg van binnendringend water. De zichtbare gevolgen zijn meeldauw, schimmels, natte wanden en stilstaand water in de kelder. De blijvende vocht leidt tot blijvende schade aan de constructie en schadelijke klimaat.

De oorzaak is meestal in een onvoldoende afdichting van het metselwerk tegen bodemvochtigheid, lekkage, helling lagen en dammen, grondwater en vloed. Echter, kan schade ook worden veroorzaakt door een hoge vochtigheid binnen, zoals in zwembaden en in vochtige omstandigheden. Om permanente schade te voorkomen, moet het metselwerk voldoende afgedicht ophopen en niet-accumulerende water.

Inhoud: Breng Grout

  • Minerale afdichting slib als ademende waterbarrière
  • De voorbereiding van de grond
  • Breng waterdichte coating op de muren en vloeren
  • Baupfusch met afdichtende suspensies

Minerale afdichting slib als ademende waterbarrière

Minerale afdichting slurries zowel binnen- als buitengebruik en zijn geschikt voor Beton, gips en cement flush-jointed metselwerk.

Ze zijn hydraulische setting, dwz in contact met water zullen ze na het aanbrengen van een waterafstotend (maar doorlaatbaar voor waterdamp) en ademende laag. Ze bestaan ​​uit verschillende cementen, mineralen en andere additieven. Omdat ze beschikken over een hoge adhesie en kracht, maar zijn gemakkelijk te verwerken.

Door een speciale kunststof bekleding van het materiaal in de insteltoestand blijft duurzaam plastisch en vorst in grotere afmetingen en weerbestendig. Tenslotte Dichtschlämme zowel preventieve bescherming tegen vocht en vervolgens voor de sanering van metselwerk zijn.

De voorbereiding van de grond

Het afdichten van de vloer of muur veilig, moet het substraat eerst worden bereid. Bijgevolg moeten verven en oude gips worden verwijderd en scheuren en andere schade in het metselwerk worden gerepareerd.
Een grondige mechanische reiniging kan plaatsvinden met behulp van een staalborstel, een borstel of een hoge druk of zand straalinrichting.

Bestaande gaten of scheuren worden gevuld met herstelmortel en afdichting. Hetzelfde geldt voor broos metselwerk gewrichten. Droog en zeer zuigende ondergronden worden bevochtigd voordat afdichten.

toepassing GroutStap 1: Breng Dichtschlämme met een plafond borstel tegen de muurtoepassing GroutStap 2: gladde laag met een troffeltoepassing Groutspread slib op de bodem: Stap 3toepassing GroutStap 4: glad met een troffel

Breng waterdichte coating op de muren en vloeren

Na voorbehandeling van het substraat, kan de afdichtende beginnen. Voor dit werk heb je de volgende materialen en gereedschappen:

  • Abdichtungsschlämme in poedervorm
  • Boormachine met mixer
  • Een emmer water
  • plafond borstel
  • troffel

Roer eerst het poeder - volgens de verpakkingsgegevens - in water en meng het zo lang met een mengarm te boren tot een klontvrije, soepele massa wordt verkregen: de eigenlijke afdichting modder. Dit is in ten minste twee of drie dunne en gelijkmatige lagen aangevraagd. B. een plafond borstel, een muur borstel of spaan.

moet worden afgedicht, de hele kamer begint op de wanden en draag het slib aan het eind van de vloer (foto nr. 3). strijk het dan met de troffel (foto nr. 4).

De overgangen tussen wand en vloer, moet je in een filet benadrukken d. h. zij dragen slurry in de rand en plat ze round. Op deze manier voorkomt u dat het binnendringen van vocht naar deze moeilijke plek.

Na het aanbrengen dient de gietmassa worden beschermd gedurende ongeveer drie dagen in direct zonlicht, tocht, regen en vorst. Als het materiaal volledig wordt uitgehard in het buitenste gebied om de complete isolatie van een bitumineus afdichtmassa kan worden toegepast.

belangrijk: Quality Dichtschlämme zijn relatief duur, moet men dus goed worden geadviseerd alvorens te kopen. Vooral bij minerale afdichting slurries, moeten de afzonderlijke lagen zeer dun worden toegepast, ze te dik, de afdichtende slib lost na enkele maanden of jaren weer naar beneden.

Baupfusch met afdichtende suspensies

toepassing GroutUngründlich toegepast en dus niet effectief: Dichtschlämme als spatwaterbescherming buiten

Zoals het er nu, als Dichtschlämme ungründlich of scheuren werden toegepast, deze beelden illustreren. Lekkende Dichtschlämme zijn ineffectief en het vocht kan ongehinderd door te dringen in de gevel. De capillaire krachten van de gebruikte bouwmaterialen en de hygroscopische werking van zouten aanwezig in het metselwerk een rol spelen.

In de spatzone van de gevel base ten minste een hoogte van 15-30 cm altijd omtrek worden beschermd met afdichtende slurries. In gebieden met een hoge regenval belasting kan aanzienlijk hoger beschermende laag nuttig zijn. Indien na zware sneeuw gebruik dooi zijn ook gebieden boven de minimum hoogte van 15-30 cm vaak blootgesteld aan vocht.

toepassing Grouttoepassing Grout

Koop Dichtschlämme Amazon