Trykluft på værkstedet

Trykluft på værkstedet

Luften kompressor er på vej ind flere og flere værksteder, da det kan bruges på mange måder og ikke bare bruge de dæktryk. Med mange forskellige luft værktøjer nu næsten alle elektriske håndværktøj kan udskiftes.

Men hvad særlig grund bag det? Hvad er forskellene i elektriske værktøjer og hvorfor mange foretrækker at engagere pneumatisk værktøj? Årsagen bliver tydelig, når byggeriet og priserne mellem elektriske og pneumatiske værktøjer sammenlignes. Men sikkerhed og følgeomkostninger spiller en stor rolle.

En særlig status tage en tavs kompressorer. De arbejder meget stille og roligt, men er ret dyrt at købe. Dette førte til den nu udbredte variant af selv-konstruktion af køleskab kompressorer fundet. Kompressor af gamle køleskabe er nemt at få, og også opbygningen af ​​en sådan kompressor kræver ingen særlige færdigheder.

Indhold: Komprimeret luft på værkstedet

 • Hvorfor pneumatisk værktøj bruges?
 • Jackhammer
 • Hvordan virker en kompressor eller kompressor?
 • Video af funktionen af ​​stempelkompressor
 • For mere information om luftkompressorer
 • Hvad der er behov for brug af trykluft?
 • Hvad er de tekniske data, en kompressor er vigtigt, og hvad de betyder?
 • Eksempel beregning for kravet magt en indvirkning skruenøgle
 • Air Slagnøgle
 • Nyttige tilbehør til værkstedet
 • Vær forsigtig ved rengøring af edb-fans!
 • bygning sandblæsning kabinet
 • Ualmindeligt stille "Silent kompressor"

Hvorfor pneumatisk værktøj bruges?

Såsom en ventilator, trykluft kan vendes let omdannes til en roterende bevægelse. I teorien kan således alle el-værktøj, som har en motor betjenes med trykluft. Men hvorfor sker dette? Elværktøj fungerer godt, relativt sikkert og elektricitet er tilgængelig næsten overalt - i hvert fald, en elektrisk kompressor kræver en strømforsyning.

Men opførelsen af ​​et elværktøj i forhold til et pneumatisk værktøj, den store fordel er allerede synlige: Elværktøj kræver elektronisk hastighedsregulering, beskyttelse mod fugt, en intakt isolering, regelmæssige inspektioner, den ene er beregnet til den elektriske installation nødvendige effekt mv Indsatsen er stor og reparationsomkostninger til el-værktøj skal ikke undervurderes ved siden af ​​motoren. Trykluftværktøj imidlertid er enkel i design, kan føre olien fortrænges trykluft smøring og er derfor omfattet af væsentligt mindre vedligeholdelse.

Særlige pneumatisk værktøj i brugSærlige pneumatisk værktøj i brugIngen trussel mod elledninger ved gnisterIngen trussel mod elledninger ved gnister

Men et andet meget vigtigt aspekt er sikkerheden. Elværktøj brug for regelmæssig Kontrol til almindelig driftssikkerhed - især i et selskab ikke at foragte omkostningsfaktor, som kan minimeres ved anvendelse af pneumatisk værktøj. En anden ulempe er ofte den Gnister de elektriske motorer. I brandfarlige omgivelser de derfor ikke bør anvendes. Men finslibning støv kan reagere meget følsomme og selv små gnister af et elektrisk drev kan forårsage en støveksplosion. Air værktøjer kræver ingen elektrisk strøm og derfor absolut arbejde-gnister. De er også relativt ufølsom over for fugt og kan endda bruges når det regner.

Være i en workshop tunge dele i bevægelse, der arbejder med varme eller forårsaget skarpe metalspåner, er der altid risiko for, at tilslutningskabel beskadigelse af elektrisk værktøj. Dette kan hurtigt føre til en kortslutning eller kompromis sikkerhed. En beskadiget Druckluftschlauf maksimum taber luft, men udgør ikke en særlig sikkerhedsrisiko.

Et meget vigtigt aspekt er helt sikkert den pris de nødvendige redskaber. Som pneumatisk værktøj er bygget meget lettere, kan de tilbydes til lavere priser og omkostningerne ved den krævede kompressor hurtigt betaler for sig selv. En gunstig elektrisk slagnøgle koster omkring 50 € - drives med trykluft koster en sammenlignelig model under 30 €. Lignende forskelle kan ses selv i højere kvalitet værktøjer og i det professionelle felt.

Jackhammers med overbevisende slagkraft

Jackhammer

De er svære at gøre enorme støj - trykluftshammer. Men de overbeviser med en enorm slagkraft og det pneumatiske drev gør relatiev modstandsdygtig over for snavs og fugt. Jackhammers med overbevisende slagkraft

Hvordan virker en kompressor eller kompressor?

Der er mange forskellige former for drift af en kompressor, såsom roterende kompressorer, skruekompressorer eller membran kompressorer. I lokale værksteder, men er næsten udelukkende den stempelkompressor brugt. Dette svarer i design en motor og bruger funktionen i den modsatte retning: Ved hjælp af en elektrisk motor for kompressoren drives og stemplet i cylinderen sættes i bevægelse. Når stemplet bevæger sig nedad, skabes et vakuum i cylinderen og luft suges gennem luftindtaget. En kontraventil forhindrer luften kan undslippe igen ved luftindtaget. derefter følger en stempelbevægelse opad, er den indsugede luft tvinges gennem luftudløbet og presses til den komprimerede luftledning eller et trykluftlager. Således at luft ikke kan trækkes tilbage ind i cylinderen, en kontraventil forhindrer uønsket luft bevægelse her.

Den følgende video giver denne funktion meget enkel og forståelig måde:

Video af funktionen af ​​stempelkompressor

For mere information om luftkompressorer

For mere information om luftkompressorer

Kompressorer og kompressor deres vej ind i mange værksteder. Vi forklarer, hvordan de fungerer, og hvilke data til brug i hjemmet er vigtige. Kompressor / pneumatisk kompressor

Hvad der er behov for brug af trykluft?

Det grundlæggende krav er naturligvis en kompressor, som er ganske gunstig i Baumark eller online. Mange af disse kompressorer er allerede forsynet med de vigtigste vedhæftede filer og kan gøres personlig med en trykluft slange og en trykluft pistol til rengøringsopgaver, såsom at blæse støv brug. For en mere omfattende brug er nødvendig, men flere faciliteter, der er kort beskrevet nedenfor:

Kombination af vand og smøreapparaterKombination af vand og smøreapparater

 • trykreduktionsventil - Konventionelle kompressorer operere bar med et maksimalt tryk på 8 til hvor kompressoren automatisk reguleres ved hjælp af en pressostat. Er en konstant, lavere tryk, der behøves for særligt arbejde, kan dette justeres ved hjælp af en trykregulator og aflæst på en trykmåler. Reduktionsventilen er næsten altid en del af grundudstyret af en kompressor.
 • Overtryksventil - Trykaflastningsventilen at forhindre overbelastning af alle komponenter, hvis pressostaten ikke lukkes af ved det maksimale arbejdstryk. Da trykaflastningsventilen sikrer driftssikkerhed, er standard i alle kompressorer.
 • olieudskiller - Mange kompressorer arbejder for selvsmørende med olie, som altid er den funktion, der er nogle olietåge med trykluften frigivet. Kun pneumatiske værktøjer, der anvendes, den olie, der ingen skade - det er endnu meningsfuld støtte. Ved maling eller arbejder på træ, men olien skal deponeres. Til dette formål er der en olieudskiller fastgjort til trykluft udløb.
 • vand - oliefri kompressorer kræver kun en vandudskiller, transporterede den akkumulerede kondensvand fra trykluften afsættes.
 • kondensat - Lav en kombination af olie og vand ved at filtrere dem alle væsker fra trykluften.
 • oiler - Oilers anvendes hovedsageligt kun i pneumatisk værktøj, hvis de kræver smøring, hvilket kan gøres ved hjælp af trykluft. Smøreapparater muliggøre trykluften med olietåge, som fastsætter de anvendte trykluftværktøj for den nødvendige smøring. Hovedsagelig Oilers er afmålt og kan justeres i det transporterede mængde olie.

Hvad er de tekniske data, en kompressor er vigtigt, og hvad de betyder?

Udover den typiske oplysninger om elektrisk udstyr, såsom magt input eller strømforsyning, kompressorer har specifikke oplysninger, der kan være relevante for deres senere anvendelse er afgørende.

den Maksimalt driftstryk indikerer arbejdstryk med hvilken kompressoren. Af en pressostat, kompressoren starter ved dette tryk og med fald på 1 til 2 bar igen. Det maksimale driftstryk er derfor ikke konstant. For en stabil maksimal værdien af ​​trykket reducering skal indstilles til den værdi, ved hvilken kompressoren tændes igen. Kompressorer i DIY sektoren arbejde i gennemsnit med et maksimalt tryk på 8 bar, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste applikationer.

Med kedelstørrelsen er den tilsvarende trykbeholdere udtrykt i liter, som er ansvarlig for en forsyning af komprimeret luft. På den ene side, det forhindrer, at kompressoren tændes ved hver lille fjernelse af trykluft og på den anden side kan slås bro manglende strøm til finansieret mængde luft for en given tidsperiode. For små anvendelser, hvor kompressoren er sjældent flyttet til sin strømningshastighed, et lille kar på 6 liter tryk er tilstrækkeligt. Ved større mængder af luft, der kræves en tilsvarende større fartøj af nogle flere hundrede liter tryk giver mening.

den Suge er sjældent en nyttig indikation, fordi det kun viser hvad mængden af ​​luft kompressoren er i stand til at rumme. Denne angivne værdi er nogle gange betydeligt højere end den udgangseffekt og gives ofte som en reklame formål. En eksakt værdi, hvorfra udgangseffekt kan beregnes ifølge den sugeeffekt, der ikke. Her køberen har til at stole på fabrikantens specifikationer. Eksemplarisk oplysninger er effekt på forskellige trykkerier tjenester. Således kan aflæses nøjagtigt, om en kompressor til den ønskede anvendelse er tilstrækkelig.

Eksempel beregning for kravet magt en indvirkning skruenøgle

Den ønskede virkning skruenøgle gives med følgende data:

 • maksimalt driftstryk 6,3 bar
 • Luftforbrug: 288 l / min

Undertiden lean information til kompressoren, kun er tal for den maksimale sugestrømningshastighed på 270 l / min inkluderet. Denne værdi passer ved første øjekast, hvortil slagnøgle, men siger ikke noget om den faktiske luft levering fra. Kun med en omfattende angivelse af udgangseffekten vil forstås, at kompressoren opfylder kravene. I dette eksempel, et meget model specifikation.

 • Udgangseffekt ved 0 bar: 140 l / min
 • Udgangseffekt ved 4 bar: 127 l / min
 • Udledning ydeevne ved 7 bar: 100 l / min

Nu er det klart, at kompressoren ved 6 bar ca. 109 l / min forsyninger, hvilket er utilstrækkeligt til driften af ​​den ønskede virkning skruenøgle. naturligvis med en tilsvarende stor kedelkapacitet, en bestand kan oprettes i luften, der danner bro over mængden af ​​luft, der kræves for en kort tid. Ved længerevarende brug, men kompressoren ville blive overbelastet. Angivelsen af ​​sugekapaciteten er derfor ikke tilstrækkelig.

Beregningen Eksemplet refererer til de følgende produkter:

 • 18-stykke slagnøgle pneumatisk sæt
 • Einhell kompressor TE-AC 270/24/10

Air Slagnøgle

Air Slagnøgle

Især i garager luft slagnøgle bruges som anvender en meget høj fastgørelse kapacitet. Dog med den passende kompressor kan også anvendes privat. Air Slagnøgle

Nyttige tilbehør til værkstedet

Selv uden en stor mængde luft værktøjer, en kompressor i værkstedet er ganske fornuftig. Allerede med en enkelt komprimeret luft pistol og en lille, billig kompressor, at mange rengøringsarbejder udføres. Som eksempler kan nævnes her blæser ud borehuller eller støvsuger filter. Også beschliffene trædele kan fjernes med trykluft af støv og forberedt til overfladebehandling.

En anden praktisk brug er inflationen af ​​cykel, knallert eller bildæk. Dette kræver imidlertid en særlig trykluft pistol er forpligtet til oppumpning af dæk med trykmåler. Billige modeller for den private sektor er tilgængelige starter ved otte euro. Dette arbejde bør dog altid bruges sammen med et kondensat eller olieudskiller. Dette er nødvendigt som i maleriet. Der skal udvises omhu tilbage til den ønskede luft magt. Selv om de fleste maling sprøjtepistoler, men kræver et lavere tryk, højere luftydelse. Vi anbefaler derfor, airbrush og sprøjtepistoler, der som "mini" annonceres.

Mini-sprøjtepistolMini-sprøjtepistolDæk oppumpning pistol med en trykmålerDæk oppumpning pistol med en trykmåler

Meget trykluft anvendes til rensning svært tilgængelige steder og indviklede overflader. Revner og smalle steder er svære at nå med en klud eller børste og kan ret let blæses ud med trykluft. kræves ofte som en rengøring som i computerkabinetter: Mellem køleribber og ventilatorhjul ophobes hurtigt kendt "Støv eller støv gækkebreve" på hvilket forhindrer spredning af varm luft. Med trykluft er overfladen ikke beskadiges mekanisk, støvet men helt fjernet.

Vær forsigtig ved rengøring af edb-fans!

rengøres computer og ventilator specifikt medtaget, ventilatorhjul må nødvendigvis fast (afholdt) er. Hver motor er at generere inverteret stand til flow og fan ved høj hastighed sættes i bevægelse ved hjælp af trykluft, kan spændinger genereres som skader elektronikken i computeren.

bygning sandblæsning kabinet

Ved sandblæsning kan fjernes rust og maling eller redigere overflader. Vi viser, hvordan en sandblæsning stand til mindre opgaver kan bygge sig selv. bygning sandblæsning kabinet

DIY Silent kompressor af køleskab kompressorerSelf-bygget Silent kompressor af køleskab kompressorer

Ualmindeligt stille "Silent kompressor"

En kommerciel kompressor forårsaget op til 100 dB en enorm volumen, der kan være hurtigt med hyppig brug for chikane. Brug i løbet af natten eller på søndag er derfor næsten umuligt. Derfor er der stor interesse i roligere, såkaldte Silenkompressoren. Disse niveauer, en mellem 30 og 60 dB, hvilket maksimum svarer til den konventionelle lav lydstyrke. Dette opnås ved en passende isolering eller specielle typer af kompressorer. Prissat denne meget rolige kompressorer på sammenlignelig effekt ofte langt ud over simple støjende kompressorer.

Derfor er det ofte forsøges i private værksteder til at bygge stille og roligt kompressorer eller for at isolere eksisterende. Isolering af stempelkompressorer imidlertid sædvanligvis begrænset af mangel på varmeafledning, således at en varmeopbygning vil forårsage uoprettelig skade.

den Eigenbau fra køleskab kompressorer designet til at være mindre kompliceret end vi troede, men det har en stor handicap for luftstrømmen. Med kun et par liter i minuttet, strømningshastigheden er ikke tilstrækkelig til driften af ​​pneumatisk værktøj eller det vil være et enormt stort akkumulator nødvendig. For blæser chips, dæk inflation eller for små maleopgaver en selvbyggede køleskab kompressor er ganske fornuftig.

Køb kompressor online