Tuoksuva kasvit sitruunan maku

Sitruunan tuoksu tuoksu puutarha

Sitruuna timjami kuten aromaattinen kasvi

Tuoksu puutarha yllätti kävijöilleen paitsi visuaalisia vaikutelmia, mutta erityisesti tuoksu kokemuksia, jotka muistuttavat viimeinen loma. Tuoreus sitruunat on erityisen virkistävä ja tekee kuuman kesän ilman suoraan näyttävät tuoreempaa ja kevyempää.

Samalla houkutella aromaattisia kasveja sitruunan maku monia hyödyllisiä hyönteisiä puutarhaan ja voidaan edelleen käsitellä monipuolisesti keittiössä tai yksinkertaisesti jauhaa vain nopeasti välillä sormiaan. Yllätyt haistaa kasvien intensiivistä, jos olet valmis menemään tutkia luonnossa.

Tarjoamme kaunein puutarhakasvit Sitruunantuoksuinen alla. Ne, jotka haluavat voivat vetää tuoksuva kasveja parvekkeella tai sisällä, koska monet yksilöt soveltuvat myös helppohoitoinen ämpäri asenne. Inspiroidu istutus ehdotuksia.

Sisällön aromaattisia kasveja sitruuna-aromi

  • Aromaattisia kasveja puutarhaan
  • Sitruuna Verbena (sitruunaverbena)
  • Sitruuna basilika (Ocimum citriodorum)
  • Sitruunaruohoa (intiansitrusheinä)
  • Tuoksuampiaisyrtti (tuoksuampiaisyrtti)
  • Vinkkejä tuoksuva puutarhan suunnitteluun

Aromaattisia kasveja puutarhaan

Aromaattiset kasvit rikastuttaa puutarhan toinenkin merkitys ulottuvuus: kiitos monenlaisia ​​makuja, luonto on kokenut, koska herännyt kautta hajuaisti tunteita ja ainutlaatuinen muistoja menneistä matkoja. Monet tuoksuvia kukkia ovat valkoisia - ja että on myös syy: huomaamaton kukkia kehittää voimakas tuoksu houkuttelee pölyttäjiä ja muita hyödyllisiä hyönteisiä. Muodostaen kukka tuoksu ja väri jakamaton yksikkö, joka on täysin sovitettu tottumukset niiden pölyttäjien: Koska mehiläiset ovat pois päivän aikana, jopa salvia tuoksuu jo lounasaikaan, kun taas kuusamaa kehittää maku vasta illalla, kun sen tyypillisiä pölyttäjille että koi, vähitellen levitä.

Yksi suosituimmista aromaattisia kasveja kuuluu Välimeren yrttejä. Ne voivat olla monipuolisia keittiössä käsitellä ja palvella ansiosta heidän intensiivisen tuoksuvia eteerisiä öljyjä luonnollisena tuholaisten suojaa. Näin et vain nauttia olostaan ​​istutus tuoksuvia kasveja puutarhassa, mutta myös edelleen suojella muita koristekasveja kukkapenkissä.

Mitä olisi tuoksu puutarha ilman valoa sitrushedelmien tuoksu, kesähelteillä vie sen vakavuuden? Olemme koonneet kaunis tuoksuva kasveja Sitruunantuoksuinen sinulle ja antaa hyödyllisiä istutus ja hoito vinkkejä.

Sitruuna Verbena (sitruunaverbena)

sitruuna VerbenaSitruuna Verbena on heinäkuusta hieno kukkia haisee miellyttävä.Sitruuna verbena kuin potin kasviEi-sitkeitä sitruuna Verbena pidetään ämpäri.

Sitruuna Verbena, sitruuna Verbena usein kutsutaan, on ihanteellinen kaunistaa terassilla tai parvekkeella ja jo huokuu klo hipaisemalla miellyttävä sitrushedelmien tuoksu. Koska tehdas ei ole kestävä, ämpäri asenne on suositeltavaa käyttää pensas loppusyksyllä helposti talvella kotiin.

Sitruuna Verbena kasvi kuuluu perheeseen raudan yrtti kasveja ja on kotoisin Etelä-Amerikasta ja voi kasvaa jopa viisi metriä korkea optimisijoituskohdasta ja istutus niin ruma kulmat. Joka haluaa kompakti kasvua, voi leikata aromaattinen kasvi, erityisesti muodossa. Optinen kohokohta on herkkä kukkia, joita voidaan jo nähtävissä heinäkuussa ja jonka väri vaihtelee valkoisesta violettiin.

Kuitenkin, ei ainoastaan ​​koristekasvien ja aromaattinen kasvi tekee sitruuna verbena hyvä kuva, jopa amatööri kokit ovat yhä enemmän aromaattinen maku kasvi.

Sijainti ja huolto

Sitruuna Verbena pidetään ensisijaisesti meressä. Onko tämä terassilla tai ikkunalaudalle, ei ole niin kriittinen. On tärkeää, että kasvi voi kaapata riittävästi auringonvaloa eikä yleensä alustaan ​​waterlogging. Täällä voit napata omatunto tavallisiin parvekkeelle kasveja maapallon ja yhdistää kapea kuivatuskerros kiviä. Tällä tavalla, herkällä juuret ovat riittävästi suojattuja pysyvä kosteus. Kuitenkin, juuripaakun olisi koskaan kuivua kokonaan, kaada siten sää suuntautunut.

Jopa nopeasti kasvava sitruuna Verbena edellyttää lisäravinteita että optimaalinen huolta hänestä kasvuvaiheessa. Esittää joka toinen viikko rytmi mineraali- tai orgaanista typpilannoitteiden toteuttamiseksi tasapainoinen ravinteita. Terävä karsinta tapahtuu lepotilan jälkeen keväällä.

Talvehtivat ja moninkertaistaa

Vuonna sairastuu ja jo kuivuneet lehdet ja versot poistetaan ennen laitoksen siirtymässä talven neljäsosaa. Viimeistään, kun lämpötila laskee alle -4 ° C: ssa, kasvi on sijoitettava kirkas, lämmittämätön huone. Kastelu tehdään vain satunnaisesti ja säädetty lannoitus. Kun pakkanen aikoja odotetaan, sitruuna Verbena takaisin ulkopuolella on. Olisi silti löytyi kuolleena kasvinosat, nämä poistetaan ja Bush leikataan mukailee voimakasta uutta kasvua.

Siementen lisäämiseksi on periaatteessa mahdollista, mutta osoittautuu erittäin monimutkainen. Sen sijaan, asettaa Stecklingsvermehrung: Tätä varten on noin 10 cm pitkä pistokkaat leikataan emokasvista, riisuttu lehdet, ja istutetaan noin 5 cm syvälle torfreiches alustaan ​​kesällä tai syksyllä. Edistää juurtumista, sinun pitäisi kattaa säiliön rei'itetty muovikelmu ja säilytä noin 25 ° C: Joka toinen päivä kalvon nostetaan, jotta vaihdon ilman ja estää homeen kasvu substraatin. On muodostunut riittävä juuret, taimet istutetaan suurempia ruukuissa.

käyttötarkoitukset

teeLehdistä aromaattisia teetä sitrushedelmien makua voidaan tuottaa.

Luonteenomainen sitruunan maku sitruuna pensas leviää jo puutarhassa, kun kevyt tuulahdus tuo lehdet pensas liikkeessä. Jos haluat kokea maku haju myös, voit sadon syyskuusta lokakuun lopussa, aromaattiset lehdet sitruunan verbena ja raikas käytön.

Vuodesta tuoksuva lehdet aromaattinen teetä voi hautua esimerkiksi joka lupaa nopeaa helpotusta vilustuminen ja ruoansulatushäiriöt. Lisäksi tuoreet lehdet ja salaatti voi antaa kesäinen kosketus - aseta lähtee kaikissa tuomioistuimissa, jotka hyötyisivät kevyt sitrushedelmien tuoksu.

Lisäksi, lehdet voi kuivua helposti: Murskattu kuivatut lehdet voidaan sitten täyttää pieniin tyynyt, jolloin muodostuu aromaattisia pusseissa, jotka tarjoavat vaatekaappi miellyttävä tuoreus tai antaa pois, kuten henkilökohtainen lahja puutarhan ystäviä ja sukulaisia.

Sitruuna basilika (Ocimum citriodorum)

sitruuna basilikaSitruuna basilika muodostaen lopulta valkoisia kukkia, mutta sitten menettää sitrushedelmien makua.sitruuna basilikaSitruuna basilika on yksivuotinen kasvi ja kasvatetaan potissa.

Sitruuna basilika on ihanan tuoksuva lehdet ja on kotoisin Pohjois-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Aromaattinen kasvi kehitetty tummanvihreästä kapeampi lehdet kuin meidän tutumpi basilika, joka on usein tarjoillaan tomaattia ja mozzarellaa. Maku vaihtelee: Lemon basilika antaa pois intensiivistä sitrusaromin ympäristöönsä tai elintarvikkeiden ja siksi käytetään usein Aasian curryt. Loppukesästä syksyyn, siro valkoisia kukkia, mutta vaikuttaa haitallisesti maku laitoksen näyttää.

Sijainti ja huolto

Basilika on kylmäherkän kasveja ja viihtyy aurinkoisella ikkunalaudalla laadukkaita kasviperäisiä maa. Varmista, että alusta on melko kuiva kuin kostea - vettyminen on vältettävä. Jos haluat sijoittaa tehtaan kesän ulkopuolella, tämän pitäisi tapahtua vasta Ice pyhät, joten toukokuun puolivälissä. Täällä suojaiseen paikkaan valitaan, että etanat ei ole pääsyä. Ohjaa kasvi ulkona edelleen säännöllisesti syöntituhojen.

Saada tuuhea kasvi että ampua kärjet leikataan säännöllisesti. Sitruuna basilika piirretään vuoden, mutta voi talvehtivat tyyni, hellen Platz lämpötiloissa 16 ° C ja 20 ° C: hieman onnea. On kuitenkin suositeltavaa, että Neuaussaat.

viljely

Toisin kuin sitruuna Verbena sitruuna basilika voidaan helposti kasvatettava siemenistä. Anna siemeniä hieman kostea kylvöalustalle ja peitä siemenet hyvin vähän maaperä. Sen jälkeen, viljelyastian on peitetty läpinäkyvän levyn, joka on varustettu reikiä, jotta ilma vaihto. Kuitenkin, kalvon tulisi avata kahden päivän välein muutaman tunnin estää homeen kehittämiseen istutus substraattiin.

Aseta kylvökone nyt kirkas windowsill 20 ° C: ssa 25 ° C: een lämpötilassa, koska basilika ituja, kunnes lämpötila on 17 ° C Pitää pinta kostea, jossa on vesisuihkulla. Kahden tai kolmen viikon ensimmäinen taimet että piqued vielä kolmen viikon välein, joten voidaan toteuttaa näyttää. Yrittää varmistaa, että sakon juuret eivät vahingoitu siirtojen aikana.

eteeriset öljytEteeriset öljyt sitruunan basilika antavat ominainen sitrushedelmien makua.

Culinary käyttötarkoitukset

Sitruunainen mauste Kalkin basilika sulautuu täydellisesti aasialaista ruokaa, mutta voi myös yhdistää kalaa, kanaa, patoihin tai hedelmäsalaatteja. On tärkeää, että lisäät lehdet loppuun ruoanvalmistusta, koska pitkä ruoanlaitto ja lämmitys vahingoittaa maku. Samoin sitruuna basilikaa ei kuivattu, koska ne myös menettävät nopeasti maku. Ne, jotka haluavat voivat kuitenkin hienonnettu lehdet ja pakastetaan jääpalat tarjoillaan tuoreita kesän limonadi.

Huomio: Kun kasvi kukkii, se menettää sen ainutlaatuinen maku. Sinun täytyy siis valita ulkonäön ja maun. Jos aina hyppysellinen takaisin silmut, sitrushedelmien maku säilyy.

Sitruunaruohoa (intiansitrusheinä)

Sitruunaruohoa sängyssäSitruunaruoho voidaan kasvattaa vuodetta tai kattiloita ja kasvaa tuuhea pensas.käyttöSitruunaruoho antaa monissa Aasian ruokia tyypillisten sitrushedelmiä.

Sitruunaruoho tunnetaan aasialaista ruokaa, mutta myös viihtyy kotimaisen potin tai kukkapenkkiin erityisen hyvä. Immergüne tehdas ei kuitenkaan ole winterized ja joutuvat viettämään talven sisätiloissa, joten viljely on osoittautunut meressä. Jos suojaisa, aurinkoisella paikalla sängyssä käytetään luonnollista talven suoja oksia ja syksyllä lehdet puutarha ja erityisiä elokuvia voi suojata laitosta jäätymiseltä. Siten aromikasvi on voimavara tahansa puutarhassa: Vehreät varret tuoksuvien sitruuna ja voidaan viljellä helposti jopa kokematon amatööri puutarhurit. Sadonkorjuun jälkeen, varret monia ruokia tai juomia antaa raikkaalla otteella.

Sijainti ja substraattia

Laitoksessa mieluummin lämmin sivustoja suojaisessa pihan. Saatat löytää vapaa sänky, valitse potti parvekkeella tai potti kirkkaan ikkunalaudalla. Usein monivuotinen sitruunaruoho viljellään kesän ulkoilmassa ja sijoitetaan talvella sisätiloissa. Lisäksi ihanteellinen sijainti ja optimaaliset maaperän ominaisuudet ovat edellytys terveen kasvun: Alustan tulee tiefengelockert olla humos ja kostea.

hoito

Sitruunaruoho tarvitaan - erityisesti kuumina kesäkuukausina - tarpeeksi nestettä, pysyvä kosteus johtaa root vaurioita. Toimittaa aromikasvi sää suuntautunut noin kolme kertaa viikossa riittää nestettä. Ruuhka kasvujakson huhtikuusta syyskuuhun kerran lannoitettu kuukaudessa. Asiantuntijat suosittelevat tässä orgaaninen neste lannoite tai pelletit, jotka on annettu kevään ja kesän alle alustan. Klassinen pitkäaikainen lannoite edustavat sarvi siruja, jotka toimittavat sitruunaruoho kanssa paljon ravinteita, kun ne sekoitetaan istuttaa jo kaivauksia.

Sitruunaruoho voi olla hyvin laaja nopea. Repotting suositellaan alkukeväällä: Irrota laitoksen, mukaan lukien juuripaakun potin ja laita se syvälle tuoreena alustaan. Säilytä kosteita alustan riittävän helpottamaan nopeaa juurtuvat.

talvehtiminen

Loppusyksystä kun lämpötila on 5 ° C ja 10 ° C olisi toteutettava ryhmäkasveja pataan ja toi taloon. Ihanteellinen talven sitruunaruohoa ovat kasvihuoneita, konservatorioissa tai aurinkoinen paikkoihin lähelle ikkunaa. Kastelu tapahtuu vain satunnaisesti, ja lannoituksen on asetettu. Jos kasvi on jo liian suuri paikkausistuttaa auttaa luonnollinen eristävä pudonneet lehdet, ruohoa ja oksia sekä talvella kuitukankaita talvella sängyssä. mutta se voi myös johtaa suojattu paikalla kuoleman aromikasvi vahva Nachfröste.

Culinary käyttötarkoitukset

Jalostettavaksi keittiössä, varret leikataan pois lattiasta, pestään ja hienonnettu. Voit poistaa yläosa, koska se on liian voimakkaasti halkoo kuituja ja sisältää sipuli kaltainen osa alareunassa korkein pitoisuus eteeriset öljyt. Usein ruoho on tarkoituksella murskataan paloiksi niin, että ne voidaan helpommin poistaa keittämisen jälkeen. Vaihtoehtoisesti sitruunaruoho voi myös syödä, tietenkin, mutta sitten maistuu edelleen hyvin vahva. Tuoreita lehtiä ja versoja antaa kastikkeita ja salaatteja, erityinen maku, mutta myös poistaa ennen tarjoilua.

vihje: Grillattu sitruunaruohoa integroituu täysin kalaa tai liharuokia.

Tuoksuampiaisyrtti (tuoksuampiaisyrtti)

Turkin balsamiaLohikäärme pää on punaiset kukat haisee miellyttävä sitrushedelmien ja ovat syötäviä.

Turkin lohikäärme pää kuuluu istuttaa minttu perhe ja on usein viitataan vain nimellä Turkin balsamia koska sen maku muistuttaa, että sitruunamelissaa. kasvin saanut nimensä, koska samankaltaisuutta heidän violetit kukat möly lohikäärme pää. Tässä tapauksessa, yhden vuoden aromaattinen kasvi oli saavuttanut korkeus noin 40 cm ja muodostaa useita pystyssä varret kiilamainen lehdet. Kukkia voi nähdä heinä-elokuussa ja ovat syötäviä.

viljely

Lämpöä rakastava kasvi viihtyy kokonaan sun, joilla on kohtalainen, kalkkipitoinen maaperä. Ei kasvin substraattia savipitoisuus korkea tai kallista maan voimakas tiivistys ja vettyminen, kasvi kasvaa huonosti tai ei lainkaan. Lisäksi Taimettumisen ja kylvön on osoittautunut kedolle toukokuu: Pidä rivivälein 20 cm ja poraussyvyyden 3 cm. Kahden viikon kuluttua ensimmäisestä taimet osoittavat.

vihjeHaju lohikäärmeen pää houkuttelee monia mehiläisiä ja kimalaisten kesäpuutarhassa. Lisäksi tehdas on myös korkea koriste-arvo ja on katseenvangitsija monivuotinen puutarhat ja kukkaistutuksia.

käyttö

Aromi lohikäärme pää muistuttaa sitruuna, mutta lehdet ja kukat maistuvat hieman heikompi sitrushedelmiä. Siksi kasvi sopii kiinnittymiseen kesän virvoitusjuomia ja liköörit tai mauste valon jälkiruokia tai ruoansulatuskanavan yrttiteesekoituksia. Houkutteleva ja voimakkaan värisiä kukkia maku aromaattinen hieman ja lisää tuoretta salaattia optimaalinen.

Vinkkejä tuoksuva puutarhan suunnitteluun

Jos et ole kaikki yhdellä tasolla asettaa valitun aromaattisia kasveja laastari, mutta levisi puutarhaan, voitte havaita intensiivistä aromit hieman kävellä paremmin ja eriytetty ja nauti. Myös valitse sijainti Terrace lähelle tai pitkin puutarhan polkuja. Jos kasvit suojataan talon seinään tai ikivihreät hedge, tuoksu ei haihdu niin nopeasti kevyissä tuulissa.

Sitruuna timjami netistä Amazon