vække ferieminder med urter

Få ferien i haven

Urter i haven

Ved duft, udseende og nydelse kan urter i alle deres variationer ferie minder kommer ind i haven og regn for at eksperimentere i køkkenet én.

Som et krydderi til kød, pizza og gryderetter til timian (Thymus vulgaris) er meget god. Ud over de fordele som et krydderi timian tilbyder også en masse for øjne og næse. Lækre eksempler ville være både citron timian (Thymus citrodorus) med sin intense citron duft, og den frugtagtige appelsin timian (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus).

Prøv det og bliv inspireret!

Indhold om urter som Urlaubserinnerung

 • Timian (Thymus vulgaris)
 • Citron timian (Thymus citrodorus) og orange timian (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus)
 • Pebermynte (Mentha piperita)
 • Mojito som minty ferie drikke
 • Salvie (Salvia officinalis)
 • Rosmarin (Rosmarinus officinalis)
 • Oregano (Origanum vulgare)
 • Melissa (Melissa officinalis)

Ved plantning bør tages for at sikre, at de er plantning i et sted, hvor de kan udvikle sig hurtigt. For den hurtige og omfattende udvikling er en funktion af disse planter. Alternativt er det også muligt at plante dem i en gryde, fordi der den vokser godt.

Også, salvie (Salvia officinalis) er komfortabel med beroligende ingredienser ved hjælp af forskellige blade farvestoffer såsom den grøn-gul vifte icterina et blikfang på grund af de interessante farveeffekter.

Mange urter, såsom lavendel, rosmarin, oregano og citronmelisse, kan plantes både i haven og i potter til glæde alle sanser.

Som regel urter foretrækker en luftig placering med tilstrækkelig sollys. Disse faktorer føre til en mere intens smag, forhindrer vandmætning og dermed giver en bedre vinter hårdførhed af planter.

Timian (Thymus vulgaris)

timian planteTimian er en aromatisk og lægeplante.

Denne plante dufter krydret og år efter år er sommerens små sarte lyserøde blomster, hvorfra der kan høstes indtil vinter. Disse plader kan nu forarbejdes til tærte krydderi eller te.

Helbredende virkning og oprindelse

Men timian er ikke bare et krydderi plante, men også en medicinsk plante. Hans hovedområde med hensyn til helbredelse og lindring spænder vejrtrækning. Det hjælper også i gynækologi og at berolige nervesystemet.

Betjener timian te for halsbetændelse fremstilles som følger: en teskefuld timian hældes over med 4,1 liter kogende vand og fik lov til at brygge te i 5 minutter.

Endelig kan du forsøde med honning det efter behov.

Krav og dyrkning

Dens oprindelse er denne vigtige plante i Middelhavslandene. I det 11. århundrede, men han blev taget af benediktinermunke til Europa og fra nu vokset der. Op til 40 cm af denne urt er høj, og kan dækkes en halv kvadratmeter afhængig af rum og miljø.

Det perfekte sted for at Thymus vulgaris er en plads i solen i nogenlunde tør, gennemtrængelig og humus jord. Det bør også spille en læ. Oprindeligt timian var ikke hårdføre, men nu er der nogle måder, at den kolde er ligegyldigt meget, såsom den tyske vinter.

Hvis du ønsker at dyrke det selv, bør du plante den i foråret i potter. Som alverden skulle pottemuld, ideelt blandet med lidt sand, der bruges. Frøene indsættes derefter i 2 cm dybde i fugtig jord. På tidspunktet for spiring tid skal jorden altid være fugtig til at garantere for god vækst. derefter efterfølgende spire efter 2-3 uger små timian planter.

Ved en størrelse på omkring 10 cm, kan de blive transplanteret ind i haven eller i større potter.

Citron timian (Thymus citrodorus) og orange timian (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus)

Orange timian planteTimian kommer i mange varianter og farver.

Nominelt lugter af citron timian behagelig citrus. Også dette anlæg er naturligvis bruges som krydderi og i medicin. Men den citron timian er også en vigtig prydplante, der er i høj grad taget på balkonen, i rock haver og i plante bakker.

den appelsin timian voksende busk med grå, nål-lignende blade. Han har en usædvanlig frugtagtig krydret aroma og er vinterhårdfør, i modsætning til andre sorter. Dette Thymianart er en af ​​de mest populære og intensievsten krydderier i køkkenet og kan forarbejdes til en lækker smagning te.

Pebermynte (Mentha piperita)

MinzpflanzePeppermint blomster i juni med lyse lyserøde blomster.

Siden oldtiden, er mynte bruges i Europa og Asien. Der findes forskellige typer af mynte, såsom pebermynte, japansk majs mynte og vand mynte.

Pebermynte er den mest berømte mynte sort, især på grund af de urteteer, der også kan lide at drikke, når du ikke er syg. Det er en hybrid af vand mynte og pebermynte. Pebermynte er også en meget efterspurgt lægeurt. Det hjælper, for eksempel til mave-tarmproblemer, hovedpine og migræne. Dens æterisk olie udløser spasmer og muskelspændinger.

Pebermynte gror godt i vores haver, og kommer tilbage hvert år. Pebermynte er relateret til mynte, der opstod spontant i England i det 17. århundrede. De er hårdføre, urteagtige planter, der hurtigt formere sig ved underjordiske løbere.

Pebermynte er 50 cm til 90 cm høje. Den mest nøgne stilk er ofte undermineret lilla. Bloom tid er for pebermynte i juni. så det danner hvide-lyserøde blomster.

Mojito som minty ferie drikke

Mojito cocktail i glasDen Mojito er en cubansk original drink med rom.

Mojito, den nationale drik af Cuba er altid den perfekte sommer nat drink. Frisk mynte (Mentha piperita) giver Mojito en meget speciel smag.

ingredienser:

 • 6-8 friske mynteblade
 • 5 cl rom (Havana Club)
 • 2.5 cl limesaft
 • 3 bar skeen rørsukker
 • Knust is
 • 4 cl soda

forberedelse:

Tilsæt limesaft sammen med farin og mynteblade i et highball glas og rør sammen og knuse en anelse for at frigøre smag og opløse sukker. Derefter fylde glasset med knust is og hæld rom. Kan stadig fylde op med sodavand.

Servér drikken med et sugerør. Når dekorere kan bruges en skive citron på glaskanten ved siden af ​​kvist frisk mynte i glas. Finish er det forfriskende cocktail!

Salvie (Salvia officinalis)

salvie planteSage er en populær urt med en behagelig aroma.

Hjem er han i Middelhavsområdet, med os, men han trives også godt. Tidligere vismand var meget værdsat, da det kan anvendes på mange områder.

Sage er en god og populær lægeplante, det påvirker for eksempel antiperspirant, mod enhver betændelse og er især for halsbetændelse vejen til forbedring. Så han er taget i form af slik eller nydes som te. 

Funktioner og fordringer

Sage er en flerårig busk. Farven på dens bløde til filtede blade skifte til årstiderne. I foråret de er grå-grøn, mens indtil foråret antage efteråret en sølvskinnende farve.

Lyset violet læbe flor viser planten i midten af ​​maj eller juni, hvilket også giver en bitter og kamfer-lignende lugt. Men der er nu også typer i andre farver, såsom blå salvie (Salvia nemorosa), lyser blomsterne i lys blå. På grund af de slående og smukke blomster af salvie er ofte brugt som en prydplante. Derfor blev han selv erklæret i 2003 af Sammenslutningen af ​​tyske stauder gartner staude af året.

Denne vigtige lægeplante foretrækker tørre, stenede og ofte kalkholdig jord, samt masser af sollys og milde vintre, som de opstod i varme områder.

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

rosmarin planteDen rosmarin foretrukket som Middelhavet plante i solen.

Rosemary finder sin oprindelse, såsom timian og salvie i Middelhavet og er derfor ikke meget hårdfør. Det bør altid plantes på et beskyttet og solrigt sted. Hovedsageligt det vokser varme, let kalkholdig jord med masser af humus.

Dette anlæg er en flerårig busk og tætte plante med stedsegrønne blade og smukke, lyseblå stammede blomster. Den blomsteragtige Displayet viser her i Tyskland marts-maj

den Lippenblüter som et krydderi og lægeplante der bruges. For eksempel er det anlæg til gigt, fordøjelsesproblemer og smerte nerver brugt. Dog bør man undvære dem under graviditet.

Som krydderi plante kan give fjerkræ og kød en særlig smag. Rosmarin kartofler og rosmarin smager fremragende med den krydrede touch.

Eksperter foreslår et navn, der kommer fra det latinske: ros marinus står for "Dew af havet"Og rosmarin buske faktisk trives på bredden af ​​Middelhavet. Om natten, duggen på blomster, hvilket gør en fantastisk forestilling skabt i Sunrise indsamler.

Oregano (Origanum vulgare)

oregano planteDen smagsintensitet af oregano afhænger af klimaet.

Plade af oregano er udtalt, urt aromatisk duft og smag. Tørrede urter er ofte mere flavourful end timian, oregano, er derfor stadig overholdes, når der anvendes som krydderi.

intensiteten af ​​smag, kan dog variere: For et varmt klima fører til en næsten øredøvende stærk, unik smag. dog oregano kølige voksende områder har en utilfredsstillende smag.

Oprindelse og egenskaber

Oprindeligt indfødte oregano Middelhavet. Selvfølgelig er han nu vokset for sin unikke smag i mange områder. Oregano fortrinsvis kalkholdige undergrund og varme steder. Han kan lide at vokse i tørre, åbne skove, på solrige skråninger og i hække eller på magre og overdrev.

Oregano er tydelig ikke blot i sin stærke lugt, men også til ovale, kort stammede løvfældende blade, som udløber smal og i en række lyserød violet, sjældent hvidlige blomster, som er overfyldt sammen i sfærisk Scheinrispen.

Som en flerårig plante oregano er altid meget velkommen. Det har ud over den fantastiske duft af afgrøden samtidig et ornament til haven.

Melissa (Melissa officinalis)

melissa planteMelissa er en flerårig plante med intens citrus duft.

Oprindeligt balsam kommer fra de sydeuropæiske lande. Men i mange år er det vokset her såvel som en medicinsk plante med os på grund af deres høje betydning. Det var allerede obligatorisk i middelalderen at dyrke dem, for at undgå udryddelse af de arter og for at have mange planter til rådighed for fysiske lidelser.

Ofte er det balsam kaldes på grund af sin citrus duft citronmelisse. Da balsam giver en frugtagtig lugt, er det særligt egnet som en afslappende te. Denne te har en beroligende virkning og hjælper med at give slip og slappe af. Dog fandt de en højere betydning så forskellige lægeplante. Deres vigtigste område er beroligende i nervesystemet eller den beroligende effekt i almindelighed.

Funktioner og fordringer

Melissa er en flerårig, urteagtig, flerårig urteagtig plante med lyse grønne blade blade og ca. 1 cm hvide, gullige eller blålige, korte-stilkede blomster. Disse viser deres pragt, indtil det andet år efter plantning, så den blomstrer fra juli til august.

Anlægget udstråler en meget frugtagtig citron duft. De sødet deres omgivelser i haven og forkæler sanserne. I haven bør de ikke plantes i tør terrasse jord i nærheden, så du kan genießem duften.

Hertil kommer, Melissa foretrækker en solrig og windgecshützten placering. Selv som en potteplante i vindueskarmen, de kan trives.

Køb Herb Frø online