Vær med: og højne

Vær med: og højne

Svalehalesamlingen er en af ​​de mest komplekse, men også stabile træ forbindelser. I emnerne, der skal samles, f.eks. Som for en skuffe er skåret en række komplementære kroge, der er limet sammen - som med to hænder, deres finger sammenflettes i en 90 graders vinkel med hinanden.

den Antal tænder for en finger fugning med lige tænder er bestemt af træ Beam i mm ved tykkelse træ aktier i millimeter. En 19 mm tyk og 171 mm bred træ er således opdelt i ni dele. Hvis resultatet ikke er et heltal er en helhed, og især afrundet ulige antal. Desuden bør bredden af ​​en enkelt del ikke være større end træ styrke. Ellers er du nødt til at tilføje yderligere to dele til det, så fingeren bredde mindskes, og antallet af dele stiger. Ideelt er det Arm bredde omkring en Tredjedel af tykkelsen træ.

Den mest avancerede version er den svalehale fælles, hvor krogene kiles ved deres trapezform formular passer sammen og er synlige ved de ydre kanter. I en halvt dækket svalehaleformet er tænderne til at se fra den ene side, v ierdeckten Schwalbenschwanzinkung med gering Endelig ser vi intet mere af endetræ af de to emner.

For at anvende en sammenkædning godt med T-formede forbindelser til tilbud bærende kant , Der kun består af en svalehale leddene og en egnet Gratnut. Hvis du vil, kan du se den bærende kant som en variant af den Spundung forstået (se fer og not). For at tilslutte store træflader til hinanden, såvel som at gøre tilbud til et stik i form af to relaterede sinker på.

Indhold på Zinkuni

 • Materialer og redskaber
 • instruktioner fingersamlingsmaskinen
 • Mærkning zink division
 • Save og mejsling ud af tænderne
 • Plukning tænderne på tilsvarende
 • Rengøring, limning og pudsning
 • Variation: svalehale fælles
 • Simpel zink division
 • Regelmæssig zink division

Materialer og redskaber

 • Skrue- eller klemme ferruler
 • Målebånd eller lineal
 • Kvadrater og mærkning gauge
 • Skarp blyant eller Scriber
 • Absetzsäge eller fine sav
 • Mejsler og Carpenters
 • kødhammer
 • Slibeklods og sandpapir

instruktioner fingersamlingsmaskinen

Mærkning zink division

Vær med: og højneOm vinkler med anslagsvinkelVær med: og højneopdelte tænder med mærkning gaugeVær med: og højnezink division

På en kasse eller ramme med finger fugning første omgang af en belægning niveau af enderne af emnerne tykkelse træ rørt. Så for at trække på tænderne. Når bredden tømmer er opdelt i fem dele, for eksempel, vil et emne to stikben og dets parring modstykke har tre grene (se beregning ovenfor). Derfor er de enkelte tænder ridsede på endefladen og indre og ydre kant af det første emne med mærket gauge. Tidligere skulle du har over vinklet med et stop vinkel, træ tykkelse på enden af ​​emnet.

Save og mejsling ud af tænderne

Vær med: og højneSavning af tænderneVær med: og højnesavet tænderVær med: og højneMortising af tænderne

Efter alle de nødvendige foranstaltninger er blevet karakteriseret, er det stykke træ klemt oprejst. spillemaskiner  er fra foran begynder at første Streichmaßriss ned savede. To ting er vigtige: Du skal bruge en sav med fine tænder. En Absetzsäge eller fine sav egner sig til det. Man bør altid set på halv den markerede linje på siden af ​​træet wegzunehmenden også, som du betaler ellers for meget materiale würde.Es ikke vil skære lidt forskudt fra midten af ​​linien præcis på baren, men.

Har at skære alle de slots, ved at bringe emnet ind i horisontal og fjernes med en mejsel det overskydende træ. Vigtigt er det, kun til midten af ​​tykkelsen træ og ikke til enden af ​​emnet, er den faldende træ mejslet. For bedre kontrol er slået til halvdelen af ​​emnet og redigeret af den anden side. For at sikre, at Zinkgrund er alle uddybninger på samme niveau, det også kan være en som en guide lige træ Spændinger på Streichmaßriss. Dette forhindrer, at man også får over dette.

Plukning tænderne på tilsvarende

Vær med: og højneFærdig emne som en skabelonVær med: og højneForbedre de gørelser revnerVær med: og højneSavning af modparten

Hvis man har fuldstændig bearbejdet tænderne i et emne, kan dette være så skabelon til gren på hans modstykke bruge. Til det færdige emne holdes på modparten, som det skal sættes sammen senere. Hjælp af en skarp blyant eller Ridsenål at drage de ydre kanter af tænderne på modpart. efterfølgende løbet vinklet Hvis zink revner på endeflade modstykke, dette fastspændt oprejst og proceduren fortsætter som i første træ del.

Rengøring, limning og pudsning

Vær med: og højnefit galvaniseringVær med: og højneglatte tænderVær med: og højneComposite finger fugning

Hvis forbindelsen er monteret, det trækker alle indvendige kanter, limet rammedelene og kombinerer dette. Dette gøres bedst, når en lille fladt stykke træ anvendes der anvendes til beskyttelse af træoverfladen til emnet tappes med en hammer i sit modstykke. Hvis forbindelsen tørres, kan du bryde rammen kanter og rammen sand glat.

Variation: svalehale fælles

en svalehale fælles eller svalehaleformet fremstilles analogt med en fingersamlingsmaskinen. Kun tegn på tænderne sker på en anden måde, fordi tænderne er her trapezformet uddybet. Derfor kræver det en masse færdigheder og matematisk forståelse, således at emnerne også kan samles præcist.  

Forholdet for hældningen af zink hældning er normalt 1: 6 til bløde træsorter og 1: 8 i hårde træsorter. end Schwalbe stykke den ene arbejdsemnet omtales, hvis tænder - svaler - set fra forsiden er rektangulær og den lange side er set fra trapezformet. i zink stykke Situationen er den anden vej rundt.

Simpel zink division

Vær med: og højneSchwalbe divisionVær med: og højneSavning af svalerVær med: og højneSchwalbe stykke

Selvfølgelig er det bedre, hvis tænderne og afstandene mellem dem om det samme. Men ikke altid udseendet af link er afgørende, så man nogle gange kan undvære nedenfor, forbrugende metode Anzeichnens.

I denne type zink division er det ikke nødvendigt at arbejde med guider eller klemme emnerne op til i dag. I stedet kan du sætte brikkerne Schwalbe bare vis masse bestemmes, hvor der skal sørges at zink hældning er valgt i området fra standarden og tænderne er alle lige. Svalerne kan derefter bredere end tykkelsen træ, afstandene mellem svalerne kan imidlertid være smallere.

Vær med: og højneSpor af svaler på zink stykkeVær med: og højneOm vinkler med anslagsvinkelVær med: og højneParret sinkesamling

Hvis en Schwalbe stykke har udviklet, kan det være så skabelon til zink stykke bruge og fortsætte som i fingersamlingsmaskinen.

Regelmæssig zink division

For at gøre regelmæssig zink division, skal de to trædele fastspændes således at den Zink stykke oprejst står og Schwalbe stykke i en ret vinkel indefra (det senere tilfælde) kommer an denne og skyl med det.

De zink division behov ved hjælp to guider gjort. på zink stykke en såkaldt mærkning gauge Central plan ridsede på endetræ overflade, der løber parallelt med den længste kant af ansigtet og centrum af endefladen, d. h. halvdelen af ​​tykkelsen træ markeret. På overfladen af ​​den horisontalt liggende Schwalbe stykke fremstilles startende fra slutningen af ​​emnet, den to og en halv gange tykkelsen træ rørt, d. h. hjælpeledningen er to og en halv træ tykkelser fra endefladen af ​​emnet væk og parallelt med den længste kant af ansigtet.

den Antal Swallows er ved en målrettet zink hældning på 1: 6, bestemt ved at dividere tømmer bredde ved halv gange tykkelsen træ. Det er vigtigt, at man rundet op til et heltal bliver kun afrundet på en decimal af det 7. Antallet af Enheder for zink division resultater fra tre gange det bestemmes Schwalbe nummer plus en. I fire svaler Således 13 enheder (4 svaler x 3 + 1) er nødvendige for zink division. Disse 13 enheder er på en skillelinje fjernes, hvilket forløber skråt i en vilkårlig position på Schwalbe stykke. Det er blot vigtigt, at du vælger en længde, der kan opdeles i 13 dele godt. 

Efter at have opdelt skillelinjen, sender den ved hjælp af en stoppe vinkel divisionerne på Central plan på zink stykke, og den tidligere trukket hovedbog linjeSchwalbe stykke. Nu, mærkning af tænderne af zink stykke foregår ved at trække fra det andet opdelingspunkt af hjælpelinien på Schwalbe stykke i hvert tilfælde en linie gennem det første og tredje opdelingspunkt på medianen plan af zinken stykke. Ligeledes vil andre Tines penciled. Så du går fra den femte, ottende og ellevte division punkt på svalen stykker.

Når alle tænderne penciled man frem længere som i fingersamlingsmaskinen. den zink stykke derefter anvendt som skabelon for svalen stykker.

købe bøger på Amazon