verandering Schokdempers / Ophanging

verandering Schokdempers / Ophanging

De schokdempers en veren op het chassis van een voertuig een veilige wegligging en comfort tijdens het reizen, maar het is zo snel voorbij als de schokdempers over hun hoogtepunt heen. Vuil, corrosie en vocht met hen zitten en het materiaal is vermoeid na ongeveer 100.000 km. Dan moeten ze snelle actie en schokbreker, of indien gewenst, voorjaar uitwisselen om een ​​sponsachtige rijden te voorkomen.

Inhoud: Change Schokdempers / Ophanging

 • * Security Note *
 • Bouw van een landingsgestel
 • Verificatie van het chassis
 • Wat letten bij het kopen?
 • De voorbereiding van de werkzaamheden aan het chassis
 • Materialen die nodig zijn voor de verandering
 • Uitbreiding van het landingsgestel
 • Installatie van het chassis
 • * Opmerking voor het verwijderen / installeren *
 • eindwerk

* Security Note *

 

Het chassis van het voertuig is een veiligheidsrelevante component en vereist kennis en ervaring die overeenkomt met wijzigingen uit te voeren. Speciale gereedschappen en machines zijn ook nodig voor het werk om het goed en niet uit te voeren om eventuele veiligheidsrisico's te nemen.

Als ze dan ook nog nooit hebben gewerkt aan het chassis van een auto, bieden ze per se voor deskundige ondersteuning! In de meeste hobby winkels hen is een ervaren meester met woorden en daden.

Heimwerker.de distantieert zich van enige schade veroorzaakt door onjuiste werkzaamheden aan het voertuig.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Formaat: 300x250 ContentAD_Zusatz_mitte
SmartAdServer ( '37381/278909' 17861, '');

verandering Schokdempers / Ophanging

Bouw van een landingsgestel

Vaak is men denkt aan de term "onderstel" Alleen de schokdempers en veren. Dit zijn echter slechts een onderdeel van de gehele behuizing.

Voor chassis zelf omvatten wielen, de arm, de schokbreker, de ophanging, de stuurinrichting en bedrijfsrem.

Het gewicht van het voertuig wordt ondersteund door de veren en de wielen op de grond. Veren moet de eigenschap zwaaien bij afbuiging in de andere richting terug, zodat het noodzakelijk dat voorbijschieten dempen door middel van een schokdemper. Zonder schokdempers, zou het voertuig bij elke hobbel krijgen geleidelijk en sterk weergalmen. De schokdempers werken met olie die door kleine gaatjes onder hoge druk moet stromen. De hardheid van de demper kan worden gevarieerd door de afmeting van de openingen voor de olie moet stromen. Door deze structuur wordt de kinetische energie omgezet in warmte.

De veer-demper combinatie een sterke invloed op de totale rijdynamiek een voertuig, en er wordt dus afgestemd verschillende combinaties. In luxe voertuigen in aanvulling elektronisch verstelbare chassis beschikbaar zijn, die kunnen worden aangepast aan uw eigen wensen en rijstijl.

Andere belangrijke afstelling van de vering die van invloed zijn op de dynamiek van welving, de spoor, de trailing en verspreiding. Deze instellingen moeten na elke verandering aan het chassis per se een werkplaats worden gecontroleerd en goed afgesteld, omdat het vereist speciale instrumenten.

Verificatie van het chassis

Of de schokdempers van een voertuig zijn nog steeds goed, is het makkelijk om jezelf te controleren. Een daarvan is om een visuele inspectie uit te voeren en te zien of de dempers olie komt en deze lekken. Ten tweede, kunt u op op alle vier de hoeken zitten en kijk de rebound van de auto een voor een. Het chassis moet de auto alleen een back-up terug te duwen zonder deze staking. de Nachwippen het lichaam zou een indicatie van een defecte schokdemper zijn.

Vaak echter reeds merkbaar tijdens het rijden dat ze de schokdempers moet veranderen. De tekenen zijn hier knikken van Fahrzugs in bochten, progressief met hobbels en een langere remweg.

Als u niet zeker weet of de opschorting is nog steeds in orde is, kunnen ze ook goedkoop op vele workshops of zijn TÜV en Dekra gecontroleerd.

// Pagina: heimwerker.de/_heimwerker_relaunch_2012/basteln_und_kreativitaet, Formaat: Standard Banner (onder thema) 468x60
SmartAdServer ( '37381/278909' 16464, '');

verandering Schokdempers / Ophanging

Wat letten bij het kopen?

Bij uw aankoop van de nieuwe schokdempers of veer-demper combinatie, moet je niet besparen op het verkeerde eind. Vooral op het internet wordt nu geadverteerd veel in dit gebied, de geadverteerde kwaliteit helaas vaak sterk beperkt gehouden en de componenten niet beginnen om met OEM materiaal bijbenen.

Willen ze alleen vervangen van de defecte schokdempers hun voertuig zij hun toevlucht tot producten van autofabrikant, of producten van gevestigde leveranciers zoals Bilstein, Koni of Sachs terug.

Naast de standaard chassis kunnen ook bouwen bogies, de rijdynamiek significant veranderd en bovendien het uiterlijk van het voertuig. Most is deze wijziging als "Het verlagen" bekend is welke een sportievere rit met hem brengt, maar op het verlies van rijcomfort. Schorsing kits zijn vaak zeer nauw afgestemd op een betere behandeling, vooral in bochten en bij het accelereren. fabrikanten op dit gebied de voorkeur Eibach, B&R, KW of Bilstein, om er maar een paar te noemen.

De voorbereiding van de werkzaamheden aan het chassis

De veren en dempers zou een vervanging breed scala aan hulpmiddelen bij de hand, dat ook speciaal gereedschap omvat als de lente spanner of moersleutels met ongebruikelijke maten, omdat ze vaak worden gebruikt in de automotive sector.

Daarnaast is het raadzaam om te werken in een Mietwerkstatt uit te voeren, omdat dit niet alleen de nodige faciliteiten, maar ook adviesdiensten personeel.

Materialen die nodig zijn voor de verandering

 • Bumper (+ veren)
 • Zelfsluitende schroeven
 • Domlager
 • doel dragende
 • buffer

Self-vergrendeling schroeven moeten gebruiken om de spanner worden vervangen, omdat het na één gebruik verliezen hun effect. De welving buffer de carrosserie op het ontvangen van de schokdemper, ter lagering kan de voorwielophanging draaibeweging voor de besturing. Beide kampen moeten ook worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Bumpers schuim inzetstukken, die bij volledige uitslag temperen de aanval op de schokdemper en dus relatief snel slijten.

Uitbreiding van het landingsgestel

1) Til truck met de lift en verwijder de wielen.

2) Los de bovenste schroef van de schokdemper.

3) Draai de onderste schroef van de schokdemper aan de fusee en verwijder schroeven.

4) Verwijder remleidingen en eventueel aanwezige ABS lijnen steunen.

5) Draai de bovenste schroef van de schokdemper volledig, het aandrukken gewricht en verwijder de stut naar beneden.

 

 

Installatie van het chassis

Als u alleen de schokbreker wilt wijzigen en de oude veren moeten worden gehandhaafd, is het noodzakelijk om de verende benen uit elkaar te halen om te kunnen naar de oude bronnen van nieuwe schokdempers te monteren. Hiervoor moeten de veren, gedemonteerde toestand en door middel van een veercompressor een vertekend beeld geven, omdat anders de nieuwe schokdemper kan niet samen schroeven!

Zijn de stutten volledig gemonteerd, kan de installatie worden uitgevoerd.

1) Druk knokkel naar beneden en weer gebruiken strut. Draai de bovenste schroef met de hand.

2) fix remleidingen en ABS leidingen naar de respectieve houders.

3) Lagere montage van de steun met de bijbehorende schroef koppel aan de fusee.

4) Schroef de bovenkant aanbrengen van de steun op de dom met draaimoment.


5)
Fit wielen en afvoer het voertuig met de lift weer.

* Opmerking voor het verwijderen / installeren *

Deze instructies zijn over het algemeen gehouden rond de Basisprincipe van een chassis verandering Om dit te illustreren.

Het chassis is tussen voertuigen heel anders, waardoor het moeilijk is om de stappen te generaliseren. Voordat je begint met de conversie, is het nuttig om voertuigspecifieke informatie inhalen.

eindwerk

Na het wijzigen van de demper stutten is op te merken dat is ingesteld door het installeren van de baan. Daarom moet men onmiddellijk een werkplaats met geschikte meetapparatuur en kan het volgen van het voertuig aanpassen door gekwalificeerd personeel.

Na het instellen van de track is een proefrit uit te voeren en controleer of alles goed werkt. Echter, deze stap is een van de activiteiten van de werkplaats en wordt ook uitgevoerd door hem.

Als ze zouden hebben gekozen voor een aangepaste onderstel (sportonderstel), is ook de registratie van het landingsgestel in het kentekenregister plicht. in te voeren inspecties uit bij dit soort TÜV of Dekra. Houd ze naar een algemene gebruiksvergunning (ABE) of verslag klaar voor de geïnstalleerde onderdelen.