verticuteermachine

Gazon zorg door middel van gerichte verticuteren

Gazononderhoud met Verticuteermachine

Als u ontevreden bent over het uiterlijk van uw gazon zijn, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Meestal echter een overwoekerd grasmat is het probleem, zoals oude knipsels en mos lodge tussen de grassprieten en vormen een dichte laag van vilt.

Deze laag verhindert het gras wordt voorzien voldoende licht en lucht, die een nadelige invloed op het uiterlijk van het gras oppervlak: Het gazon wordt bleek, mat en dof. Af en toe, zelfs kale plekken.

Dergelijke gazons zijn het gebied van de aanvraag voor een verticuteermachine, een tuin apparaat dat snijdt in de viltlaag vervelend en kan het gazon weer ademhalen. Aldus de expressie van Vertikutierens geconcludeerd dat de resultaten van de bepalingen Engels "verticaal" en "gesneden", D.w.z. bestaande uit verticale snijden.

Inhoud op Verticuteermachine

  • de Handvertikutierer
  • De elektrische en beluchter
  • Waarom rieten dak ontstaat
  • Tips voor een juiste verticuteren
  • Video: gazon zorg in de lente
  • Extra gazon zorg na het verticuteren

de Handvertikutierer

De Handvertikutierer is een handleiding tuin apparaat dat het mogelijk maakt om het vilt tapijt in het gazon zeer nauwkeurig en op hetzelfde moment voorzichtig te verwijderen. Dit Vertikutierermodell lijkt op een kleine hark, maar heeft speciale prikkeldraad messen die het vilt tapijt af en haal het zelfde.

Werken met een handmatige verticuteermachine is zeer moeilijk en daarom alleen geschikt voor kleinere gazons. Als alternatief is er ook deze inrichting met wielen, maar slechts iets gemakkelijker tuinieren. Daarom Access voor grote oppervlakken in plaats van een automatisch aangedreven verticuteermachine en gebruik vervolgens de Handvertikutierer alleen voor de reparatie of moeilijk te bereiken plekken om je rug spieren en gewrichten te beschermen.

De elektrische en beluchter

VertikuriererVoor grotere gazons elektrische of beluchter geschikt.

In elektrische en Benzinvertikutierern een as met veerstalen messen wordt geroteerd door een motor. De messen snijden het beluchte materiaal en doe het afhankelijk van het model achter het apparaat uit of transporteren in de geïntegreerde verzamelzak.

Scarifier met elektromotoren hier zijn het goedkopere alternatief, het vermogen voor een normaal huis tuin is meestal voldoende. Hun nadeel als bij de elektrisch aangedreven grasmaaiers, lange voedingskabel, die altijd op de weg moet worden aangesloten en dus vaak.

Als dit is te vervelend of de kracht van de elektrische verticuteermachine lijkt te laag is, die moet directe toegang tot een verticuteermachine met een verbrandingsmotor hebben. In aanvulling op de prestaties van de motor en de kracht van de golf speelt een grote rol. Voor zeer oneffen gazons is hier vaak het probleem dat de golf dan kan zelfs snijdt niet diep genoeg of in sommige plaatsen te diep in de grond.

Daarom letten wanneer de apparatuur detail dat uw verticuteermachine heeft een in hoogte verstelbare as om de intensiteit van de snij-eenheid variëren en beter te kunnen beheersen. Dit is van belang om te voorkomen dat het blokkeren van de as, niet als het gaat te veel in de grond. Dit is vaak het geval dat het blokkeren golf thermische veiligheidsschakelaar triggers en Elektrovertikutierer alleen gebruiksklaar als de motor is afgekoeld. Daarnaast is er een apparaat met catcher heeft als voordeel dat je niet hoeft te later halen de mulch.

Koop online Verticuteermachine

Waarom rieten dak ontstaat

Over het hele jaar, Pflenzenreste verzamelen tussen de afzonderlijke grassprieten. Door kapotte knipsels (mulch), mos, oude bladeren en soortgelijke delen van planten, het bodemoppervlak gematteerde geleidelijk en wordt ongevoelig voor belangrijke voedingsstoffen, licht en lucht. Als gevolg hiervan, het gras planten groeien alleen slecht en het gazon wordt geel, ziet er ziek en is kaal.

Tips voor een juiste verticuteren

snijdendOnder de Verticuteermachine de scherpe messen die slice open de vloer en zo goed los te maken en te beluchten sit.

De optimale tijd voor verticuteren het voorjaar, maar men moet er rekening mee dat de werking van de bodem niet te vochtig zou moeten zijn. Daarom verwacht de eerste warme dagen van het jaar tot het gras weer is begonnen met de groei. Dit gebeurt globaal van buitentemperaturen van 8 ° C

Daarom raden experts een eerste verticuteren tussen half april en begin mei, want het gras is nu pas in staat om regeneratie. Ook in de late herfst kan weer gispen om het gazon te bereiden voor de winterslaap.

AttentieVerse gazons misschien niet gispen, omdat niet geworteld grassen zijn gescheurd. Het gazon moet minstens drie jaar oud zijn.

ZitmaaierScarifier is ook beschikbaar als accessoire voor zitmaaiers. Dus zelfs grote gebieden kunnen gemakkelijk gispen.

Voor het verticuteren het gazon weer gemaaid diep in om een ​​optimaal resultaat te bereiken. Een maaihoogte van ongeveer 4 cm is hier ideaal. en schuif de verticuteermachine op het grasveld en zet het blad diepte zodat de messen de grond raken recht.

wenk: In een gezond en regelmatig onderhouden tuin, het snijden diepte in ongeveer drie millimeter. Een verwildeter gazon is ongeveer vijf millimeter diep gesneden om het verwijderen van alle oude plantenresten resten. Over het algemeen de voorkeur aan herhaaldelijk zijn gispen per jaar, dan eens te diep.

Ga panel door paneel met de volgende verticuteermachine voor - je doet het werk, zowel in lengterichting als in horizontale lijnen. Zij moeten ook overlapping te werken en eventueel ook het gazon bewerken dwars, zodat het resultaat zo goed mogelijk.

De volgende video geeft een duidelijk beeld hoe voor te bereiden in het voorjaar van uw gazon perfect aan de tuin seizoen. De afzonderlijke aspecten van maaien, zal gazon zorg Vertikutierens en de daaropvolgende in detail worden uitgelegd en uitgevoerd.

Video: gazon zorg in de lente

Extra gazon zorg na het verticuteren

Na Vertikutiervorgang de grasmat is vaak slechter dan voorheen. Maar maak je geen zorgen: Na een paar weken hersteltijd het gazon is het groener en rijker. Voor het beste resultaat, kunt u nog steeds bieden de kammen grasmat extra care '. Onkruidverdelger gebruikt - Dit gazonmeststof komen en - indien nodig.

wenkDe markt biedt meststof producten met geïntegreerde onkruidverdelger, maar het mengen van de twee componenten werken in 1: 1 verhouding net zo goed en is zeer effectief.

Met het oog op een meer dichte gazon te bereiken, dan kunt u ook zaaien vers graszaad, wat het beste werkt met een speciale uitzending spreader. Dit verdeelt de graszaad gelijkmatig, die later leidt tot een continue dichte groen.

Seeding dient als de kerven worden in twee stappen om een ​​optisch perfect resultaat eveneens bereiken in het proces. Als alternatief kan alleen kale plekken worden aangeraakt met verse zaden. irrigeren dan allemaal goed en kijken naar de nieuwe gras groeien en bloeien.

gazonHet gazon voor verticuterengazon gispenHet gazon na het verticuterengazonmeststofHet gras na het schoonmaken, bemesting en Einsamung

Koop Verticuteermachine bij Westfalia