vervangen radiator

Installatie van vlakke radiatoren en radiatoren

vervangen radiator

In oude gebouwen zijn ze vaak nog niet gevonden: De grote, gietijzeren monsters uit het verleden van verwarmingstechniek. Gietijzeren radiatoren is dat ze niet de beschikbare ruimte voor de radiator op efficiënte wijze het nadeel ten opzichte van de moderne platte radiatoren exploiteren.

Ten tweede, de oude kleppen vaak niet meer betrouwbaar functioneren, de radiatoren zijn vaak verkalkt, lekken in de oude flenzen en afdichtingen zijn mogelijk.

De vervanging van oude radiatoren mag niet ontbreken van een energetische renovatie van een huis of een appartement. Met deze gids savvy klusjesman kan gemakkelijk vervangen oude radiatoren met moderne varianten zichzelf. 

Vervangen Verwarming: Overzicht

 • Radiatoren Koop met gezond verstand en expertise
 • Waarschuwing en veiligheidsinformatie
 • Viervoudige of zesvoudig radiator?
 • Materialen en gereedschappen voor de radiator verbinding
 • Radiator mount (beide soorten)
 • Gemonteerd afdichtende hennep
 • Bevestig radiatorbeugels
 • sluit de radiator
 • Controleer verwarmingssysteem en in werking gesteld

Radiatoren Koop met gezond verstand en expertise

Voor het kopen van nieuwe radiator moet u eerst berekenen van het aantal en de kracht van de benodigde radiator. Na deze resultaten worden de nieuwe radiatoren dan gekocht. 

In vergelijking met gegoten radiatoren moderne paneelradiatoren het voordeel dat deze worden aangebracht in verschillende vlakken zijn verwarmingselementen. Een moderne vlakstraler drie vlakken van slechts een derde van een oude gietijzeren radiator met conventionele ribben.

Daarnaast zijn moderne platte radiatoren konvektionsoptimiert, i de doorvoer en uitstroming van de lucht is verbeterd door een speciaal ontwerp met betrekking tot het gieten radiatoren. 

Waarschuwing en veiligheidsinformatie

Zelver moet niet te veel vertrouwen in: De aansluiting van een verwarmingssysteem is niet zonder reden dat een deel van de opleiding tot installateur!

In het bijzonder moet de overgangen, koppelingen en flenzen uiteindelijk worden gecontroleerd door een vakman. Gevolgschade ontstaan ​​door het water lekken zijn vaak niet gedekt door de verzekering voor de doe-projecten.

Daarom: Als je twijfelt, vraag dan altijd de expert!

Viervoudige of zesvoudig radiator?

vervangen radiator4-radiatorenvervangen radiator6-voudig radiator

De misleidende term "viervoudig" en "zesvoudig" verwijst niet bij radiatoren op de verwarming, maar de mogelijkheden voor aansluiting op het verwarmingssysteem. 

Quad radiator zijn de oudere versie. Hier worden de aansluitingen zich aan de vier hoeken van de radiator, wordt het ventiel naar rechtsboven of linksboven bevestigd. Dergelijke verhitters is bijzonder geschikt voor de vervanging van bestaande radiatoren. Vooral in oude gebouwen werden radiatoren dit type verbinding sinds de jaren 1960 gemonteerd. 

Six-radiatoren bij voorkeur gemonteerd in nieuwbouw. Deze kunnen ook worden aangesloten op de onderrand en de installatie van elektronische verborgen verwarmingskleppen mogelijk. Een uitwisseling van kachels in nieuwe gebouwen dient zodanig 6- voudige radiator worden gebruikt.

Af en toe, investeringen voor 6-voudige radiator ook worden gebruikt in de volledig gerenoveerde, historische gebouwen met nieuw dekvloeren. Echter, dit is eerder uitzondering dan regel. 

Materialen en gereedschappen voor de radiator verbinding

Voor quad radiator, zijn de volgende items nodig:

 • radiator
 • thermostaatklep
 • voetventiel
 • Attachment (radiatoren of railvoet en standpijp)

 

Gedurende zes-kachels zijn ook nodig:

 • ventiel
 • thermostaatkop
 • Hahn blok

 

 

In het algemeen, moet u:

 • Entlüftungsschlüssel of automatische ventilatieplug
 • Radiatorrozetten
 • Schnappfix (leidingmantel)
 • elke Z-aansluitingen voor ongepaste aansluitafstanden
 • Hennep en afdichtpasta

 

Gereedschappen:

 • Kleppen tang (sleutel)
 • schroevedraaier
 • Holle muurankers (voor bevestiging aan gipsplaten gips)
 • Betonankers (voor bevestiging aan wanden of betonwanden)
 • waterpas
 • heerser
 • potlood

 

 

Radiator mount (beide soorten)

Eerst wordt de verwarming uitgeschakeld, losgekoppeld van het net en het water volledig afgevoerd uit het verwarmingssysteem. Dan is de oude radiatoren kunnen worden ontmanteld. 

De nieuwe half-inch aansluitingen worden nu vastgeschroefd aan de bestaande verbindingen in de muur. Afhankelijk van het systeem ofwel onder deze (zes radiator) of vastgeschroefd aan de zijkanten. Als de nieuwe verbinding niet past in de ruimte, kunnen zogenaamde S-stukken worden gebruikt. Een verbinding met flexibele slangen is mogelijk, maar dient met het oog op duurzaamheid en warmteverliezen mogelijk worden vermeden.

Gemonteerd afdichtende hennep

Verwarming aansluitingen moeten krap blijven voor decennia. Derhalve wordt een samenstel van draad met afdichtende hennep en afdichtpasta aanbevolen. Afdichtende hennep wordt gebruikt voor buisafdichtingen eeuwen. Eerst worden enkele langere vezels vrijkomen uit hennep bosjes, zijn ze strak om de afgedichte draad. Dan is er iets afdichting pasta wordt aangebracht. Dit houdt de hennep plaats en sluit bovendien af. Vervolgens wordt de draad geschroefd aan het verwarmingssysteem terminal. 

Bevestig radiatorbeugels

Afhankelijk van een hangende of standaard montage van de bevestigingsbeugels zijn nu bevestigd. Most is dit in een montage-instructies. Het is bijzonder belangrijk dat de verwarmingselementen veilig en stevig gekoppeld aan een duurzame wand. Meer informatie kunt u vinden in onze DIY compendium pluggen en schroeven.

sluit de radiator

De radiateur is opgehangen aan het armatuur. zijn nu Levering en retour geschroefd (altijd bezig met hennep en afdichtingspasta!):

is afhankelijk van het ontwerp, de thermostaatklep gelegen tussen de inlaatpoort en verwarming (viervoudige radiator) of de stroom rechtstreeks naar de radiator vastgeschroefd (zes radiator). Daarna wordt de thermostaatklep geschroefd en voorzien thermostaatkop.

Ten slotte is de opbrengst geschroefd, hier kan het water weer stromen van de radiator op de verwarmingskring. 

 

vervangen radiatorQuadruple radiator: Verbindingen en ventielvervangen radiatorSix-radiator: Verbindingen en klep

Controleer verwarmingssysteem en in werking gesteld

Nadat alle radiatoren zijn gemonteerd, moet eens in de schroef te worden beoordeeld. Als alle vaste en blijkbaar goed (vergeet niet blind plug!), Zijn De verwarmingsinstallatie gevuld met water.

Elk verwarmingssysteem een ​​boven de ketel Manometer: Indien tijdens het vullen van het water bouwt hier geen druk, gewoonlijk de druk verwarmingsinstallaties met min. 1 tot max. 3 bar, is iets lekt!

Daarna alle thermostatische kleppen geopend om de verwarmers: Rauscht het water in de nog lege radiator in het? Heel belangrijk: Als het er over? Alles strak? Zo ja, kan de druk van de ketel naar de normale druk (koud water) kunnen worden verhoogd voor de werking van de installatie.

Nu is het verwarmingssysteem wordt ingeschakeld, wordt de Entlüfterschlüssel gebruikt. Vanaf het hoogste punt van de verwarmingsinstallatie (in woningen is dit de hoogste boven de bodem radiator of het einde van het buisstuk aangebracht) moet zorgvuldig worden ontlucht elke radiator totdat er water uit de opening schiet. 

Regelmatige controles druk zijn nu bekend: Als de druk nu constant in de komende paar dagen blijft, is alles goed gedaan!

nadere inlichtingen