verwijderen wespennest

Wespennesten in het huis en de tuin

Vrijhangende wespennest

Een wespennest in uw tuin brengt vaak veel problemen. Vaak is het moeilijk voor mensen om samen te leven zonder conflict met de agressieve vliegende insecten in de zomer. Met het outdoor seizoen en de gevreesde wespen begint. Zodra u een fluitje van een cent te genieten, een koele limonade of verse gegrilde steak in de tuin, de hongerige insecten worden aangetrokken - ook vlees eten - in vergelijking met bijen.

Echter, wespen beschermd, onbevoegde bestrijding van insecten of reageren of verplaats een wespennest wordt dus bij wet verboden. Alleen in acute nood wanneer de wespen in de onmiddellijke buurt van het huis en een gevaar voor de mens, is een afstand van filigraan nest toegestaan. In dit geval moet u contact opnemen met een verdelger.

Lees verder voor meer informatie over wettelijk toegestaan ​​en effectieve manieren voor gerichte Wasp controle te leren.

Inhoud: verwijder wespennest

  • De nesten door insecten State
  • De correcte afhandeling van wespen in de tuin
  • Populaire broedgebieden in de tuin en huis
  • Video: Wespen in de tuin
  • verwijderen wespennest
  • Wasp Sproeischuim en wespen
  • kan de korf door exterminator verwijderen
  • verwijderen van wespen hervestiging
  • Wespen en bijen vergeleken
  • Hommels en horzels - gezellig of gevaarlijk?

De nesten door insecten State

 Wespen bouwen nesten jaar met een kleine ingang gat, een verlaten nest wordt dus nooit meer opnieuw bevolkt. In tegenstelling tot de oude koningin en de verweesde arbeiders, de jonge koningin overleeft de winter. Na de winter rust in een koude-beschermde plek vliegt ze weg in het voorjaar om een ​​geschikte broedplaats voor de nieuwe wesp kolonie vinden. Hier begint de bouw van het nest door steken van geschraapt houtvezels met de hulp van haar speeksel kleine vijfhoekige cellen. Deze vormen de basisstof van de sierlijke wespennest.

In deze eerste honingraat de jonge koningin haar eieren legt. de eicellen worden bevrucht met sperma van het voorgaande jaar, draagt ​​in een gevulde zaden zak met hem. Zijn de eerste onvruchtbare arbeiders uitgebroed en getogen, ze zijn verantwoordelijk voor de verdere nesten, het voederen buiten en opkweek van larven. De koningin echter zelden het verlaten van de steeds groeiende nest en richt zich op het leggen van eitjes aan de staat te verhogen.

In het midden van de zomer, de bevolking uiteindelijk bestaan ​​uit tot 7.000 dieren. In de winter is het hele volk sterft, maar overleefde de pas uitgekomen jonge koningin en opgericht na hun winterslaap in de volgende lente weer een nieuwe kolonie op een andere plaats.

De correcte afhandeling van wespen in de tuin

Wasp doden insectWespen zijn roofdieren.Wesp op houtWespen verdedigen hun nest in noodsituaties en kan meerdere keren steken.

De wespen begint in de zomer. Echter, een wespennest in uw tuin niet een probleem, vooral free-opknoping nesten worden voornamelijk bevolkt door kortstondige volkeren. Zo'n nest is in de rug, onbewoonde deel van de tuin en er is een veiligheidsmarge van ten minste 6 meter van het huis, moet je gewoon negeren de nijvere dieren.

Bovendien Vermijd snelle bewegingen en trillingen in het nest in de buurt, kan dit provoceren de wespen overbodig.

Breng de veiligheid in het algemeen schermen op alle ramen en deuren en ook nooit rechtstreeks drinken uit geopende flessen - Wespen willen kruipen in de fles om de zoete inhoud te krijgen. Een steek in de mond of keel kan gevaarlijk zijn, kijk, indien nodig onmiddellijk een arts te raadplegen. Tijdens het lopen of spelen op het gazon, moet je de omgeving te observeren goed, omdat wespen zitten graag op bloemen en in het natte gras.

Een wesp nest ziet er interessant - maar je moet nooit het nest te benaderen, of zelfs aanraken, omdat wespen hun nesten en angel verdedigen snel en herhaaldelijk op. In de pas, ook de dieren te bevrijden speciale feromonen die een alarm signaleren en roepen extra wespen voor hulp. Spelende kinderen, vrije uitloop Dieren en mensen met insect wespenallergie moet daarom vooral rekening te houden in een bewoond door wespen tuin.

Echter, het nest ligt in de onmiddellijke buurt van het huis, de vraatzuchtige wesp schade al houten balken in de zolder of de buren ook bedreigd door de vliegende insecten, de wespennest moet worden vakkundig verwijderd uit de tuin.

Populaire broedgebieden in de tuin en huis

Wasp koninginnen op zoek in het voorjaar om te drogen, schaduwrijke en beschutte holten, die ze kunnen gebruiken voor het nestelen. Outdoors Wespen bevolken zoals verlaten holen van muizen en mollen, maar ook oude boomstammen worden vaak gekozen als een broedplaats.

Wespen vindt ook vaak in de nabijheid van het huis, in een schuur of zolder. Zelfs weinig gebruikte sluiter dozen worden ingenomen door de jonge koningin.

Video: Wespen in de tuin

verwijderen wespennest

Nest van de wesp met wespen bij de ingang gatde wespen voer de self-made nest over een kleine entree gat.

In het najaar gaat de wespen mensen beneden en de wespen nest kan veilig worden verwijderd. Je kunt niet zo lang wachten, de Wespenplage te sterk of de bevolking simpelweg te groot is, moet u overwegen het verwijderen van de wespennest of te verhuizen.

Raadpleeg een wesp vechten altijd een specialist.

De nodige contacten zijn een lokale imker of een verdelger. In acute noodsituaties kunt u ook contact opnemen met de brandweer. Vermijd direct contact met de dieren zonder het dragen van adequate beschermende kleding. Als huurder, moet u uw verhuurder over de bestaande gevaren informeren, moet het dan betalen voor de kosten van het verwijderen van de insecten.

Wasp Sproeischuim en wespen

Wasp is op zoek naar cameraWespen zijn beschermd en kunnen niet worden aangepakt zonder meer.

Natuurlijk zijn er ook chemische middelen ter bestrijding van wespen. speciaal wesp sprays maar moet worden toegepast als gevolg van de giftige stoffen alleen buiten bevatte. Bovendien kunnen deze vernietigende stoffen niet worden gebruikt voor niets, want wespen worden beschermd en de ingrediënten zijn schadelijk voor het milieu. Aanbevolen zijn sprays met een resterende actie, ze voorkomen dat het hele seizoen het vullen van de nesten.

Deze sprays spuiten met hoge druk, een biocide, waarbij een grote wolk van vergif vormt en dus nog steeds gericht op nesten van een afstand. De sprays kunnen uiteraard ook worden gebruikt tegen bepaalde insecten die zijn afgedwaald naar het terras of balkon.

Echter, kan het gebruik van het gif de overlevende insecten daarnaast te lokken, ze zijn agressief en attakieren de gebruiker. daarom beslist beschermende kleding dragen bij het gebruik van wesp spray.

Een andere tactiek belemmert het nest ingang met wesp schuim. Zo veel home improvement graag een commercieel gebouw schuim gebruiken om de gaten te vullen in de voorkant van een wespennest. In bouwmarkten voor zelfs speciale Wasp schuim is beschikbaar.

Echter, deze methode levert alleen succes op korte termijn. Binnen korte tijd de wespen hebben gegeten door de uitgeharde schuim en gebruiken zelfs voor de verdere expansie van het nest.

Wij raden u aan wespen schuim gebruiken slechts tijdelijk, totdat er een permanente verwijdering van het nest is mogelijk.

In het algemeen zijn deze producten geschikt voor de bestrijding van wespen. Echter, adviseren wij voorzichtigheid, omdat zowel de wesp sprays en de Wasp schuim beeiträchtigen alleen de wesp bevolking en niet te elimineren het nest zelf en niet de dood van de insectenlarven. Dus het probleem aanhoudt, kan verergeren zelfs omdat de insecten geïrriteerd overbodig.

kan de korf door exterminator verwijderen

beschermingsmiddelenBenader een wespennest met een voldoende beschermende uitrusting. In het ideale geval u het huren van een professional.

Als u aanhoudende problemen met agressieve wespen naar een specialist. Dit kan het volgende onderdeel snel en eenvoudig te verwijderen en beschikt over de nodige know-how en een speciale beschermende uitrusting.

Gesuspendeerd nesten worden volledig verwijderd bij nesten in uitsparingen of holtes speciale chemicaliën. Bijvoorbeeld, een insecticide poeder die wordt gedragen door de arbeiders naar het nest, zodat later inkomende dieren en de larven sterven.

Deze professionele plaag is natuurlijk overeenkomstig duurder dan de zelftests, maar het is ook voor een effectieve en geen gevaar voor de eigen persoon niet te betrekken. Met gemakkelijk toegankelijk nesten, de kosten bedragen 150 € tot 170 € in moeilijk te nesten u kunt verwachten tegen een vergoeding van maximaal 250 € te bereiken.

Veel verdelgers bieden een hulpdienst in het weekend of 's nachts voor een kleine vergoeding. Zelfs een niet-bindende schatting van de kosten kan worden verkregen via de telefoon.

verwijderen van wespen hervestiging

nest wespen build wespennestIn het begin van de zomer, de korf is nog klein en kan professioneel worden verplaatst.

Als u niet wilt dat de wesp kolonie te doden, het proces van de verhuizing biedt zich van april tot augustus. Op dat moment de wespen nog steeds het nest te bouwen, is overeenkomstig klein en handig. Neem contact op voor een geplande verhuizing naar de plaatselijke natuurbeschermingsorganisatie. Hier vindt u professionele contacten die u actief te ondersteunen bij uw project te vinden.

Maar zelfs met een diervriendelijke hervestiging moet actief worden nooit laat de professionals het werk.

Kleine nesten worden ingebracht vanaf de geautoriseerde professionals in een papieren zak, knippen en bovendien weg in een bee doos vervoerd. Bij grotere populaties die aanvankelijk werknemers worden getekend met een speciale afzuiginrichting met vanger bij het nest zorgvuldig toegevoegd.

De ideale plek voor een nieuwe vestiging van de bevolking is ongeveer 4 km ver weg, zodat de arbeiders van de wespen mensen de weg niet terug naar het oude nest plaats van gebruik te vinden. Bovendien moet de nieuwe omgeving spaarzaam bewoond sinds de uitgenodigde wespen reageren onevenredig agressieve en kunnen mensen weg lopen mensen en dieren aantasten. Een verlaten bos is ideaal. De verhuizing moet dus goed worden gepland.

kosten worden gemaakt, zelfs wanneer hervestiging, maar ze zijn aanzienlijk lager dan een chemisch bestrijdingsmiddel. De prijs hier is afhankelijk van de locatie en de toegankelijkheid van het nest tussen 50 € en 100 €.

Wespen en bijen vergeleken

Zwerm bijen op de takZwermen bijen op zoek naar een nieuwe broedplaats en hechten zich te rusten op takken.

de honingbijen leven niet in een nest, maar in een grote bijenkorf in vergelijking met de wesp. Terwijl de jonge koningin is een nieuwe staat in deze woning, de oude koningin vliegt met de andere helft van de bevolking in een nieuwe regio.

Deze zwermen kunnen vaak worden waargenomen in goede jaren bijen toen ze vliegen op zoek naar nieuwe broedplaatsen door de tuinen. De dieren vaak worden dichtgeknepen in clusters vestigingen of het huis dak vormen.

Als je zulke bijen druif, moet de lokale imkers vereniging worden geïnformeerd. Dit, op zijn beurt, contact op met de eigenaar van de bijen zwerm. De imker zorgt vervolgens voor de veilig afvangen en zachte verplaatsing van zijn dieren.

wilde bijen niet een regering te vormen, maar leven solitair. Ze leggen hun eieren in buisjes, die zij in de muren van gebouwen of holle bomen. Het volgende jaar, de volgroeide wilde bijen broeden en laten hun geboorteplaats.

Dergelijke nesten zijn volkomen onschadelijk en hoeven niet te worden verwijderd of chemisch gevechten, omdat de wilde bijen niet terug naar het nest. Daarnaast zijn veel wilde bijen bedreigd en daarom worden beschermd.

Hommels en horzels - gezellig of gevaarlijk?

Het nest van hommel wordt vaak ondergronds of in beschutte hoeken van terrassen of daken. De comfortabele vliegende insecten worden beschouwd nauwelijks agressief en als een teken van een gezonde tuin. Als de wespen verwijzen de bijen elk jaar een nieuw nest.

Als de hommel nest verwijderd, wacht, idealiter tot de herfst, wanneer de bevolking is verhuisd, omdat hommels worden beschermd. Een moedwillige vernieling van het nest of een gerichte doden met chemische insecticiden is strafbaar, en schadelijk voor het milieu.

Hornets Hoewel zijn grote insecten, maar worden beschouwd als schuwe dieren die mensen te voorkomen. Ze komen zelden voor en sterven als de wespen in de winter van. Deze insectenval beschermde soorten en kunnen alleen opnieuw gevestigd met vergunning, maar niet chemisch gecontroleerd. Contact is een gespecialiseerde bestrijders hier.

Bij op bloemDe wilde bijen verlaat haar nest en keert niet terug.Hommel op bloemHommels bouwen voornamelijk in de bodem, en nauwelijks agressief.horzelHornets zijn bijzonder groot, maar ook erg verlegen.

Of wesp, honingbij, wilde bij, stuntel bij of hornet - u problemen met vliegende insecten altijd een deskundige te raadplegen. Lokaal kan de beheerder beslissen welke maatregelen worden genomen in de toekomst om de dieren te beschermen, het milieu te beschermen en nog steeds helpen de plaatselijke bewoners.

verwijderen wespennest

maak wesp zelf controleren

In de zomer kan wespen snel een plaag worden als je wilt een plakje cake of ijs te genieten in de tuin. Met de juiste gedrag of met een zelfgemaakte wesp val, is het heel goed mogelijk om de tuin met de zwarte en gele insecten te delen. maak wesp zelf controleren

kopen wesp vallen online