Vuurwerk het hele jaar - voor een bruiloft, verjaardag of voor een festival

Vuurwerk het hele jaar - voor een bruiloft, verjaardag of voor een festivalVuurwerk het hele jaar - voor een bruiloft, verjaardag of voor een festivalVuurwerk het hele jaar - voor een bruiloft, verjaardag of voor een festivalVuurwerk het hele jaar - voor een bruiloft, verjaardag of voor een festivalVuurwerk: niet alleen mooi New Year's Eve, maar een appreciatie van andere feestelijke gelegenheden

Zelfs na Nieuwjaar de raketten kan pop

Alleen tussen de 28 en 31 december zijn raketten en rotjes in de winkels te koop. Jammer dat velen vinden. Omdat vuurwerk viering geeft elke speciale glans of 60ste verjaardag moeder in juni of de bruiloft van beste vriend in augustus.

"Raketten en rotjes kan in feite alleen worden ontstoken op New Year's Eve en New Year's, maar met een vergunning is het toegestaan ​​bij andere gelegenheden"Zegt Anja Hamann, beveiligingsexpert bij het Infocentrum van R + V Versicherung. "Zonder toestemming, echter, bedreigen boetes van enkele duizenden euro's"Zij waarschuwt. Als u wilt om een ​​voorraad aan het eind met vuurwerk kunnen zo gemakkelijk doen: de opslag van vuurwerk voor eigen gebruik is toegestaan.

De meeste steden en dorpen vereisen een schriftelijk verzoek om II bij het verbranden van vuurwerk klasse de standaard New Year's bangers en raketten te staan. Dit moet worden ontvangen ten minste vier weken voor op schema bij de desbetreffende bestelling of milieudienst. Naast de naam van de aanvrager, de gelegenheid en de tijd van het festival zijn vereist in informatie over het type van vuurwerk en het afvuren plaats Anytime schets. In geval van twijfel, kan het Bureau de aanvraag bij de brandweerlieden die de site ten koste van de aanvrager gecontroleerd doorsturen.

De kans voor een vergunning verhoogt wanneer de plaats uit de buurt van gebouwen en bomen. Hopeloze is een verzoek, maar in de nabijheid van ziekenhuizen, rust- of kindertehuizen. Maar niet alleen de locatie van het vuurwerk, maar ook de aard van het explosief zelf is belangrijk: "Hoe hoger de vliegende projectielen, hoe groter de afstand huizen en gewassen te worden"Weet Hamann. Ook belangrijk: Een bestaande aansprakelijkheid verzekeringsmaatschappij alleen als er een vergunning is afgegeven.

Om ongelukken te voorkomen: Bewaren droog

Om ongelukken te voorkomen op voorhand, op te slaan pop en lichte body noodzakelijk correct. De R + V-Info Center adviseert om de overblijfselen van de New Year's Eve originele verpakking te bewaren. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat ze buiten het bereik van kinderen. Bijzonder belang is een droge opslag: "Als zwart poeder trekt vocht aan, het is niet meer branden ga zo maar door zoals gepland"Waarschuwt Hamann. Mogelijke gevolgen: De raketten vallen veel te vroeg om de grond en branden daarom nog steeds. Meer informatie is verkrijgbaar bij R + V Verzekeringen.