Waar het om gaat bij een Balkonsanierung

Gevaarlijk kwetsbare positie

Balkons hebben het heel zwaar: Als gevolg van hun kwetsbare positie ze worden blootgesteld aan het weer, luchtvervuiling en temperatuurverschillen van maximaal 60 graden. En dit ongeacht hun structuur, want dat is altijd hetzelfde: Het is gebaseerd op de steunplaat, gevolgd door de afdichtende laag, gewoonlijk een dekvloer, en tenslotte de bovenste laag kunststof, tegels of platen. Met betrekking tot de schade "Balkonien" vandaan komt en hoe de sanering goed wordt aangepakt, toont Bausparkasse Schwäbisch Hall.

Waar het om gaat bij een Balkonsanierung

Water is de grootste vijand van het balkon. Waarschuwing tekenen van ernstige schade uitslag: Over defecte gewrichten, water loopt onder de toplaag. Bij verhitten boven de mortel het oppervlak. Zichtbaar blijft lijmresten. Bij vorst, het water verandert in ijs in de poriën. De resulterende druk veroorzaakt barsten, invoeren via het water opnieuw. Dit leidt tot grotere scheuren - een cyclus die uiteindelijk de bouwconstructie vernietigd.

Inhoud op Balkonsanierung

  • Kleine opening, grote schade
  • te lang wachten

Kleine opening, grote schade

Een gebroken afdichting uiteindelijk onthult de steunplaat grote gevaren. Dringt hier water, wordt roest opgericht voor versterkingsijzer en de verbinding met het beton lost het begint te brokkelen. Wat begint met kleine marges en Aufblühungen, eindigt met chippen en scheuren die later verspreid naar de gevel.

Deze gedetailleerde beschrijving van de schade maakt duidelijk wat betrokken bij een renovatie is: Water moet lopen, het balkon kan volledig droog na elke regen. Deze stelregel moet ondergeschikt worden gemaakt aan alle andere punten.

Zodat het water niet stopt in de gewrichten, moet het balkon gebied enigszins worden gekanteld en in de afvoer. Het regenwater moet worden opgevangen in een goot en niet alleen lopen over de rand van het balkon, want dit laat niet alleen lelijk rijstroken met de tijd, maar kan ook het metselwerk weken. Dat is waarom het zo belangrijk is om de procedure voor de valpijp vrijwaren van bladeren, zodat het niet overstroomt tijdens een fikse regenbui. Zodat er geen water kan doordringen in de beschermende laag van de steunplaat, moet de gewrichten strak en elastisch. zelfs met "zwemmen" gelegde vloeren materialen, kan het water niet ophopen onder het. Trade houdt klaar geschikt drainagesysteem. Helemaal aan het einde van de balustrade is: Het moet niet alleen goed uitzien, maar zeker in de eerste plaats en stabiel. Bij het ontwerpen aan de huurders, zoals appartement eigenaren moeten echter voldoen aan de richtlijnen voor het huis.

te lang wachten

Met tegenzin voorlopig alleen visueel gebrekkige toestand wordt vaak getolereerd, terwijl de toestand van de plaats in de zon gestaag achteruit. En op een gegeven moment is het dan "No entry", Omdat schade ontstaat alleen aan de oppervlakte, heeft rumbles ondergrond, waar ijs en water vormden een destructieve duo over een langere periode. De reden voor de lange vertraging wordt vaak gehoord dat er een reorganisatie technisch verbonden is zeer complex en met veel geld en tijd. Daar komt bij dat de overhead bij de coördinatie van dakdekkers, vloer lagen, sanitair en tegels komt.

Maar er is een eenvoudiger en vooral sneller: Met het balkon constructies van Schlüter-Systems de Tegels zijn systeemoplossingen die het mogelijk maken om een ​​Freisitz- herstel te bieden van de ene bron. Onder goede omstandigheden een balkon of terras schijnt na korte tijd in een nieuwe look en is weer bruikbaar. 

Waar het om gaat bij een Balkonsanierung

Een essentieel onderdeel van het balkon, dat uiteraard ook geschikt voor nieuwbouw, is het ontkoppelen Schlüter-DITRA. Het ontkoppelt niet alleen de tegel van het substraat, waardoor barsten en afschilferen worden voorkomen, maar fungeert als een afdichting in combinatie met tegels of natuursteen bekleding. Bovendien maakt de polyethyleenmat opleggen product nat. Het tweede belangrijke onderdeel van het systeem zijn de randprofielen van de serie Schlüter--BARA. Verbergt de externe zijranden balkons en terrassen dus beschermen tegen vocht voer aan te vallen. Op de top van dat zijn de BARA-profielen die beschikbaar zijn voor alle soorten van structuren, steun geschikt voor het gootsysteem Schlüter-BARIN zijn. Voor systeemoplossingen voor snelle Balkonsanierung is online beschikbaar (www.schlueter.de).