wekken vakantieherinneringen met kruiden

Klik hier voor de vakantie in de tuin

Kruiden in de tuin

Door geur, uiterlijk en plezier kunnen kruiden in al hun varianten vakantie herinneringen komen naar de tuin en regen om te experimenteren in de keuken één.

Als specerij voor vlees, pizza's en stoofschotels om tijm (Thymus vulgaris) is zeer goed. In aanvulling op de voordelen als specerij tijm biedt ook veel voor de ogen en de neus. Delicious voorbeelden zouden zowel de citroen tijm (Thymus citrodorus) met zijn intense citroengeur, en de fruitige oranje tijm (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus) zijn.

Probeer het uit en laat u inspireren!

Inhoud over kruiden als Urlaubserinnerung

 • Tijm (Thymus vulgaris)
 • Lemon tijm (Thymus citrodorus) en oranje tijm (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus)
 • Pepermunt (Mentha piperita)
 • Mojito als Minty vakantiedrank
 • Salie (Salvia officinalis)
 • Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)
 • Oregano (Origanum vulgare)
 • Melissa (Melissa officinalis)

Bij het planten moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat ze het planten op een plek waar ze snel kunnen ontwikkelen. Voor de snelle en uitgebreide ontwikkeling is een kenmerk van deze planten. Als alternatief is het ook mogelijk om ze te planten in een pot, want daar is het goed groeit.

Ook, salie (Salvia officinalis) is comfortabel met kalmerende ingrediënten met behulp van verschillende blad kleurstoffen zoals de groen-gele variant Icterina een echte eye-catcher te wijten aan de interessante kleureffecten.

Veel kruiden, zoals lavendel, rozemarijn, oregano en citroenmelisse, kunnen worden geplant, zowel in de tuin en in potten alle zintuigen.

In de regel, de kruiden de voorkeur aan een luchtige locatie met voldoende zonlicht. Deze factoren leiden tot een meer intense smaak, voorkomt wateroverlast en zorgt daardoor voor een betere winterhardheid van planten.

Tijm (Thymus vulgaris)

tijm fabriekTijm een ​​aromatische en geneeskrachtige plant.

Deze plant ruikt kruidig ​​en jaar na jaar is de zomer kleine delicate roze bloemen waaruit tot de winter kan worden geoogst. Deze platen kunnen nu worden verwerkt tot pie spice of thee.

Curatieve werking en herkomst

Echter tijm is niet alleen een specerij plant, maar ook een medicinale plant. Zijn belangrijkste gebied in termen van genezing en verlichting, variërend ademhaling. Het helpt ook bij gynaecologie en aan het zenuwstelsel te kalmeren.

theelepel tijm overgoten met 4,1 liter kokend water en men liet de thee te zetten gedurende 5 minuten: dienende tijmthee keelpijn wordt als volgt bereid.

Ten slotte kunt u zoeten met honing als dat nodig is.

Claims en kweken

Zijn oorsprong is dit een belangrijke plant in de mediterrane landen. In de 11e eeuw echter, werd hij door de Benedictijner monniken naar Europa en vanaf nu is er gegroeid. Tot 40cm van dit kruid is hoog en kan een halve vierkante meter, afhankelijk van de ruimte en milieu bedekt.

De perfecte locatie voor de echte tijm is een plaats in de zon in vrij droog, doorlatend en humus bodem. Het moet ook spelen een beschutte plek. Oorspronkelijk was de tijm was niet winterhard, maar nu zijn er een aantal manieren waarop de kou maakt niet uit heel veel, zoals de Duitse winter.

Als je het zelf wilt groeien, moet je het planten in het voorjaar in potten. Als de aarde moet potgrond, idealiter gemengd met een beetje zand, worden gebruikt. De zaden worden vervolgens in 2 cm diep ingebracht in de vochtige aarde. Op het moment van kieming tijd dat de aarde moet altijd vochtig te zorgen voor een goede groei. dan vervolgens ontkiemen na 2-3 weken kleine tijm planten.

Bij een grootte van ongeveer 10 cm, kunnen ze worden getransplanteerd in de tuin of in grotere potten.

Lemon tijm (Thymus citrodorus) en oranje tijm (Thymus vulgaris ssp. Fragrantissimus)

Orange tijm fabriekTijm komt in vele smaken en kleuren.

Nominaal ruikt citroen tijm aangename citrus. Ook deze plant is, natuurlijk, gebruikt als specerij en in de geneeskunde. Echter, de citroen tijm is ook een belangrijke sierplant dat zeer veel wordt genomen op het balkon, in rotstuinen en in plantentrays.

de oranje tijm struik met grijze, naaldachtige bladeren. Hij heeft een ongewoon licht fruitige en kruidige aroma en is winterhard, in tegenstelling tot andere rassen. Dit Thymianart is één van de meest populaire en intensievsten kruiden in de keuken en kan worden verwerkt tot een heerlijk smakende thee.

Pepermunt (Mentha piperita)

MinzpflanzePepermunt bloemen in juni met heldere roze bloemen.

Sinds de oudheid, wordt de munt gebruikt in Europa en Azië. Er zijn verschillende soorten munt, zoals pepermunt, Japanse maïs munt en water mint.

Pepermunt is de meest bekende munt verscheidenheid, vooral als gevolg van de kruidenthee, die ook graag drinken als je niet ziek bent. Het is een hybride water mint en groene munt. Pepermunt is ook een veelgevraagd geneeskrachtig kruid. Het helpt bijvoorbeeld bij maag- en darmklachten, hoofdpijn en migraine. De etherische olie triggers spasmen en spierspanning.

Pepermunt groeit gemakkelijk in onze tuinen, en komt elk jaar terug. Pepermunt is gerelateerd aan de munt die spontaan in Engeland in de 17e eeuw ontstond. Ze zijn winterhard, kruidachtige planten die zich snel vermenigvuldigen door ondergrondse uitlopers.

Pepermunt 50 cm tot 90 cm hoog. De meest kale stam vaak wordt ondergraven paars. Bloom tijd is voor de pepermunt in juni. dan vormt deze wit-roze bloemen.

Mojito als Minty vakantiedrank

Mojito cocktail in glasDe Mojito is een Cubaanse originele drankje met rum.

Mojito, de nationale drank van Cuba is altijd de perfecte zomeravond drankje. Verse munt (Mentha piperita) geeft de Mojito een zeer speciale smaak.

ingrediënten:

 • 6-8 verse muntblaadjes
 • 5 cl rum (Havana Club)
 • 2,5 cl limoensap
 • 3 bar lepel rietsuiker
 • Gemalen ijs
 • 4 cl soda

voorbereiding:

Voeg het limoensap, samen met de bruine suiker en de muntblaadjes in een longdrinkglas en samen roer en crush iets om de smaken los en los de suiker. Vul dan het glas met crushed ijs en giet rum. Kan nog steeds vullen met soda water.

Serveer de drank met een rietje. Bij het versieren van een schijfje citroen kan worden gebruikt op de glazen rand naast het takje verse munt in glas. Finish is de verfrissende cocktail!

Salie (Salvia officinalis)

sage plantenSage is een populair kruid met een aangenaam aroma.

Thuis is hij in de mediterrane gebieden, met ons, maar hij gedijt ook goed. Eerder sage werd zeer gewaardeerd, omdat het in veel gebieden kunnen worden toegepast.

Sage is een goede en populaire medicinale plant, het beïnvloedt, bijvoorbeeld, anti-transpirant, tegen ontsteking en is speciaal voor keelpijn de weg naar verbetering. Dan wordt hij gehouden in de vorm van snoep of genoten als thee. 

Functies en vorderingen

Sage is een struik. De kleur van haar zacht vilten bladeren veranderen met de seizoenen. In het voorjaar zijn ze grijs-groen, terwijl tot het voorjaar aannemen dat de herfst een zilverachtige kleur.

Het licht violet lip bloei toont de plant medio mei of juni, die ook voorzien in een bittere en kamfer-achtige geur. Echter, er zijn nu ook soorten in andere kleuren, zoals blauw salie (Salvia nemorosa), branden de bloemen in helder blauw. Als gevolg van de opvallende en mooie bloemen van salie wordt vaak gebruikt als sierplant. Daarom werd hij zelfs uitgeroepen in 2003 door de Vereniging van Duitse vaste planten tuinman eeuwigdurend van het jaar.

Deze belangrijke medicinale plant geeft de voorkeur aan droge, rotsachtige en vaak kalkrijke gronden, evenals tal van zonlicht en milde winters, omdat ze ontstaan ​​in warme gebieden.

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

De installatie van RosemaryDe rozemarijn voorkeur als mediterrane planten in zon.

Rozemarijn vindt zijn oorsprong zoals tijm en salie in de Middellandse Zee en is daarom niet erg winterhard. Het moet altijd worden geplant in een beschutte en zonnige plaats. Voornamelijk het groeit warm, licht kalkrijke gronden met veel humus.

Deze plant is een struik en dichte plant met groenblijvende bladeren en prachtige, lichtblauwe gesteelde bloemen. De bloemen display toont hier in Duitsland van maart tot mei

de Lippenblüter als specerij en medicinale plant worden gebruikt. Zo wordt de plant reuma, spijsverteringsstoornissen en pijn zenuwen gebruikt. Echter, men moet doen zonder dat ze tijdens de zwangerschap.

Als specerij plant pluimvee en vlees geeft een speciale smaak. Rosemary aardappelen en Rosemary smaak uitstekend met het kruidige toets.

Deskundigen wijzen erop een naam komt uit het Latijn: ros marinus staat voor "Dauw van de zee"En rozemarijnstruiken eigenlijk gedijen op de oevers van de Middellandse Zee. 'S Nachts, de dauw op de bloemen, het maken van een fantastisch schouwspel gecreëerd in Sunrise verzamelt.

Oregano (Origanum vulgare)

oregano plantenDe smaak intensiteit van oregano is afhankelijk van het klimaat.

Plaat oregano wordt uitgesproken, kruid aromatische geur en smaak. Het gedroogde kruid is vaak lekker dan tijm, oregano derhalve nog voldaan indien gebruikt als specerij.

Echter, de intensiteit van de smaak variëren: Voor een warm klimaat leidt tot een bijna oorverdovend sterke, unieke smaak. echter, oregano koele teeltgebieden heeft een onbevredigende smaak.

Oorsprong en kenmerken

Oorspronkelijk inheemse oregano de Middellandse Zee. Natuurlijk is hij nu gekweekt voor zijn unieke smaak in zeer vele gebieden. Oregano liefst kalkhoudend ondergrond en warme plaatsen. Hij houdt ervan om te groeien in droge open bossen, op zonnige hellingen en in heggen of op lean en droge graslanden.

Oregano blijkt niet alleen in zijn sterke geur, maar ook tot ovaal, kortgesteelde bladverliezende bladeren, die smal en in een verscheidenheid van roze violet, zelden witachtige bloemen, die samen zijn overvol in bolvormige Scheinrispen vervallen.

Als een vaste plant oregano is altijd zeer welkom. Het heeft in aanvulling op de prachtige geur van het gewas op hetzelfde moment een sieraad voor de tuin.

Melissa (Melissa officinalis)

melissa plantenMelissa is een vaste plant met intense citrusgeur.

Oorspronkelijk was de balsem is afkomstig uit Zuid-Europese landen. Maar voor vele jaren is hier gegroeid, evenals een geneeskrachtige plant met ons te wijten aan hun hoge betekenis. Het was al verplicht in de middeleeuwen om te groeien, om uitsterven van de soort te voorkomen en veel planten beschikbaar voor lichamelijke kwalen hebben.

Vaak wordt de balsem genoemd vanwege de citrus geur citroenmelisse. Aangezien de balsem geeft een fruitige geur, is het bijzonder geschikt als ontspannende thee. Deze thee heeft een kalmerend effect en helpt om los te laten en te ontspannen. Echter, vonden zij een hoger belang, aangezien diverse medicinale plant. Hun belangrijkste gebied is de kalmerende van het zenuwstelsel of het kalmerende effect in het algemeen.

Functies en vorderingen

Melissa is een meerjarige, kruidachtige, vaste kruidachtige plant met heldere groene bladeren bladeren en ongeveer 1 cm wit, geel of blauw, kortgesteelde bloemen. Deze tonen hun pracht pas in het tweede jaar na het planten, dan bloeit er in juli en augustus.

De plant ademt een zeer fruitig citroengeur. Ze gezoete hun omgeving in de tuin en verwent de zintuigen. In de tuin mogen ze niet worden geplant in droge grond terras in de buurt, dus je kunt de geur genießem.

Bovendien, Melissa geeft de voorkeur aan een zonnige en windgecshützten locatie. Zelfs als potplant op de vensterbank ze kunnen gedijen.

Koop Herb Seeds online