Yrtti kierre puutarha yrttejä

Yrtti kierre ihanteellinen kasvien kasvulle

Yrtti kierre yrttitarha

Rehevä yrtti on voimavara puutarhaan ja keittiöön. Kuitenkin monet kodin puutarhurit näkevät itsensä sen ongelman eteen, etteivät kaikki yrtit yhdenmukaistaa: Varsinkin Välimeren ja paikallisia yrttejä laittaa erilaisia ​​vaatimuksia maaperän kasvaa terveitä ja vakaa. Kuitenkin yksityinen, monipuolinen kasvimaa on entistä tärkeämpää. Joten mitä tehdä?

Yrtti kierre, jota joskus kutsutaan yrtti kierre, on ihanteellinen ratkaisu: Tässä eri ilmastovyöhykkeillä säätää pienellä alueella ja mahdollistaa viljely eri yrttejä: Eli rakuunaa voi menestyä rinnalla persilja ja salvia vieressä Tilli - mielikuvitus ei tunne rajoja.

Lue oppia lisää etuja ja rakentaa oman yrtti kierre.

Sisältö: Yrtit puutarhassa

 • On yrttejä, että asiat - oikea paikka yrtti
 • Ilmastovyöhykkeillä yrtti kierre
 • Substraattikoostumukset yrtti kierre
 • Vaihe 1: perusta yrttejä ruuvi
 • Vaihe 2: pensas yrtti kierre
 • viljellä yrttejä ruuvi kunnolla
 • Asiantuntija Vinkki yrtti kierre kuiva kivi
 • rakentaa yrtti kierre itse: Videon

On yrttejä, että asiat - oikea paikka yrtti

Optimaalinen sijainti takaa runsas ja terveellinen kasvien kasvua. Täällä, puutarhurit on erotettava toisistaan ​​paikallisten ja Välimeren yrttejä:

Kasveja Välimeren alueella, kuten salviaa, timjamia tai oreganoa mieluummin aurinkoinen paikkoja kuivalla, valutettu maahan. Oman hoidon tarve pudota taas ulos melko alhainen. Kipsilevy tukee kasvua enemmän merkittävä, koska se toimii luonnollinen lämmön varastointi.

Native aromaattiset kasvit, kuten Woodruff, persilja tai ruohosipuli viihtyvät pääasiassa varjossa tai osittain varjossa, kun taas alustan tulee olla ravintoaine-rikas, löysä ja humusta. Jos maaperä tiivistyy liian voimakas ja on alhainen ravinteita, se voidaan käsitellä orgaaninen lannoite, kuten kompostia tai multaa vastaavasti.

Jos olet kiinnostunut istutus erilaisia ​​yrttejä, sinun pitäisi ajatella rakentaa tilaa säästävä, mutta monikäyttöinen yrtti kierre.

Ilmastovyöhykkeillä yrtti kierre

yrtti kierreVuonna yrtti kierre monia erilaisia ​​yrttejä ja mausteita voi optimaalisesti menestyä.

Kolmiulotteinen yrtti kierre kestää kahdesta kolmeen neliömetriä puutarhoja ja on rinnastettu optimaalisesti pohjois-etelä-suunnassa, jotta yksittäisten mikroilmaston. Native yrtit istutetaan melko varjoisa paikoissa, kun taas Välimeren mausteet voivat nauttia paahtavassa auringonpaisteessa.

vihje: Rakenna yrtti kierre talon tai patio lähellä pitkiä matkoja välillä keittiö ja yrtti pelastaa itsesi.

Perusperiaatteena yrtti kierre on mutkainen kivimuuri, joka nousee jatkuvasti - kuten kierteiden pienen kotilon kuori. Onnistuessaan se jaetaan lopulta neljään osaan, jotka täyttävät erilaiset kasviperäisten tarpeisiin.

yrtti kierreEri ilmastovyöhykkeillä mahdollistavat optimaalisen kasvien kasvua eri viljelykasvien.

 1. vesi vyöhyke muodostuu pieni lampi on jalka yrtit mato. Se mahdollistaa yhteyden viereiseen ympäristöön. Täällä kasvaa kasveja, jotka rakastavat kosteutta, kuten vesiminttu tai vesikrassi. (Tämä osio on valinnainen, mutta suositeltava asiantuntijoita.)
 2. myöhempi kosteikko on erityisen runsaasti humusta, kostea ja rikastettua komposti. Sijainti on aurinkoinen ja tarjoaa kasvit kuten persilja tai kirveliä hyvä paikka kasvaa.
 3. normaali alue sijaitsee varjostettu puolella yrtti spiraalin ja on kuiva, humus rikas maa. Kasveja kuten burnet tai sitruunamelissaa arvostavat näitä ilmasto-olot.
 4. Välimeren vyöhykkeen muodostaa ylä- Beetbereich ja on erityisen ohut ja kuiva. Terveen kasvin kasvua kalkki sekoitetaan substraattiin ja joka sisältää kuivatuskerros soraa tai kivimurska. Täällä, Välimeren yrtit kuten timjami, oregano ja salvia kasvaa.

Substraattikoostumukset yrtti kierre

yrttejäEri yrttejä sopivan maa ja alustan koostumus on toteutettava.

Kasvien optimaalinen kasvu voidaan saavuttaa täyttämällä eri substraattikoostumukset: suositella eri vyöhykkeillä asiantuntijat yksittäisen yhdistelmä puutarha maaperän, hiekan ja komposti, joka täyttää asianmukaiset elinympäristö vaatimukset kasveja.

Yläosassa yrtti kierre maa ja hiekka sekoitetaan yhtä suureen osaan. Täällä Välimeren yrtit kuten timjami ja meirami viihtyvät. Seuraavien vyöhykkeiden vähemmän ja vähemmän käytetään hiekkaa ja ja prosenttiosuus kompostin on yhä enemmän niin, että jalka yrtit mato on vihdoin löytää erityisen ravintoaine-rikas ja kosteassa maaperässä. Keskialueella persilja ja sitruunamelissa kukoistavat lopussa spiraalin kasvaa tilli, tilli ja ruohosipuli erityisen hyvin.

Vaihe 1: perusta yrttejä ruuvi

Pohjapiirros yrtti kierreEnsimmäisen rivin lohkojen määrää koko ja muoto yrtti kierre. Kiinnittää huomiota riittävän etäälle. Pohja voi (kuten kuvasta näkyy) on peitetty tai valmiiksi kohdistettuja kaivettiin. Mieti: Ruma kannet on istutettu uudelleen myöhemmin saavuttamiseksi harmoninen kokonaiskonsepti.

Jos haluat luoda pieni lampi, kaivaa vastaavasti suuri, etelään reikä on ensimmäinen askel. Aseta lampi elokuvaharrastajia ja suunnitella sen reuna harmonisesti pyöristetty kivet sekä vesi-rakastava kasveja. Vaihtoehtoisesti pyöreä tai neliömäinen Maurer kauha voidaan sisällyttää maaperään.

vihje: Lampi on aina hyödyllistä, koska hänen vesi heijastaa auringonvaloa ja siten myös lämmittää kasveja. Lisäksi linnut voivat käyttää lampi kuin juoma.

On alueella yrtti kierre katkeaa, lattia on poistettu lapio syvä ja muodostaa kapean kuivatuskerros soraa. Tämä takaa terveellisen valuva vesi ja estää waterlogging, haitallista kasveille.

Poolista kivimuuri vedetään nyt nousevassa järjestyksessä ulkoa sisälle. Tee ensimmäinen rivi tiiliä loitolla: istutusalueelle seinien välinen yrtti kierre tulisi olla vähintään 50-60 senttiä, jotta tervettä kasvien kasvua.

Käyttää näkyvän osan seinämän visuaalisesti kivien, kuten alalla, kalkkia tai tiiliä. Saavuttaa harmoninen kokonaiskonsepti luontaisesti integroituu ympäröivään puutarhaan. Jos olet työskennellyt pyöreä kivi, raot savea tai maa täytettäväksi. Korkein kohta spiraalin seinän pitäisi lopulta olla noin yksi metri.

Vaihe 2: pensas yrtti kierre

istutusMukaan sovellettu ilmastossa yrtti kierre on istutettu erilaisia ​​kasveja, Välimeren yrtit ovat alkuun. Oljilla kestämään aukkoja voidaan täyttää.yrtti kierreYrttejä on asetettu ja ympäröivä alue on katettu luonnollisen ilmeen multaa. Olki on vapaaehtoista, se suojaa juuria liialliselta auringonvalolta.

Kasvi ilmastossa mukaan kasviperäisten kasveja valmistettu alustan tulee olla erityisen ravitsevaa ja kostea, ja erittäin ohut yläosaan ja kuivataan sen jalka yrttejä mato. Alempi alue saavuttaa optimaalisen substraatin suuri osa kompostia, Välimeren yrtit yläosassa spiraalin mieluummin kalkkipitoinen maaperä, jossa on paljon hiekkaa.

Mielikuvitus ei tunne rajoja, kun istutusta. Sinun tulisi kuitenkin perustua erityismieltymysten kasveja. Köynnöskrassi edullinen esimerkki, paikan seinän reunaan, jotta ne voivat jatkaa leviämistä ulospäin.

Basilika ja rosmariini ovat vain ehdollisesti talven kovaa ja kylminä kuukausina viettää sisätiloissa. Kasvi siis todennäköisesti tehdä tämän Välimeren yrttien savipataa seinälle tai takana korkeita kasveja yrttejä. Syksyllä se voi helposti kuljettaa keittiöön ja viihtyy täällä lämmin ikkunalaudalla.

Yrtit, joilla on hyvin pitkät juuret ei tulisi sijoittaa kierre, kun ne aiheuttavat voimakkaan kilpailukykyinen paine tai hajotetaan pitkä juuri juurella koko istutus alueella. Näitä ovat esimerkiksi lovage, comfrey tai vermuttiin.

Erityisen suosittu aromaattinen kasvi on segmenttikiilan. Se kasvaa helposti varjossa ja voidaan sijoittaa jalka on yrtti kierre.

vihje: Istutus He aukkoja tiiliseinään indeksoinnin kasvava Dachwurz tai rouva matkaa. Näissä tehtaissa mieluummin eteläseinä puolella ja vihreä kiven pintaa erityisen lempeä ja luonnollinen.

viljellä yrttejä ruuvi kunnolla

yrtti kierreKäytä erilaisia ​​kivi muotoja ja suuntaviivat luonnollisen ulkonäön yrtti kierre.

Yrtti kierre seuraa filosofian ns permakulttuurista, kun se tulee kestävää luonnonvarojen käyttöä. Mielellään puhua tässä yhteydessä mitään-do-maatalouden, koska yrtti kierre vaatii vain vähän hoitoa ja erityisen hyvä viihtyy, kun se voi kasvaa rauhassa.

Pieni lampi toimii ensimmäinen luonnollinen vesilaitokseen. Jos teet ilman uudessa puutarha etana veden vyöhyke, kannattaa veden kasvit tarpeidensa mukaan. Vältä kuitenkin kestävät kosteutta.

Auringon ystäville, Välimeren alueen kasvit on yleensä vähemmän lannoitteita. Tämä on jo valitun alustamateriaalin: Se on kuiva ja melko huono ravinteita. Alempi viljelyalueiden humus rikas maa sahautuvat ja olisi mahdollisesti täydennettävä. Myös säännöllistä kastelua kanssa nokkosen teetä edistää tervettä kasvien kasvua märkä ja normaali vyöhyke.

Puutarhanystävät tietävät, että säännöllinen sato on parasta hoitoa. Jos ampua vinkkejä poistaa selektiivisesti, syntyy uusi vahva kasvu. Kun kasvi on liian suuri, he voivat kaivaa ja jakaa asiantuntevasti helposti.

Asiantuntija Vinkki yrtti kierre kuiva kivi

Asiantuntijat suosittelevat rakentaminen yrtti kierre kuiva kivimuuri. Tämä tarkoittaa, että se on rakennettu ilman laastia ja pienempiä välit kivet jäävät. Suuria aukkoja voidaan täyttää mukaisesti savea tai maa. Tässä vaihtoehdossa on kaksi ratkaisevaa etua: Kipsilevy näyttää luonnollisemmalta ja pienille torjuntaeliöt koloissa turvaan.

Jos omistat rakentamista yrtti kierre ole mukava, erikoistuneille yrityksille puutarhanhoitoon ja maisemointiin ovat asianmukaiset yhteystiedot suurten ja pienten puutarha projekteja.

rakentaa yrtti kierre itse: Videon

Osta yrtti kierre verkossa