Zijn brandblussers plicht?

Zijn brandblussers plicht?

Hoeveel is de bescherming en veiligheid?

 • een nieuwe auto - ongeveer 20.000 €
 • een nieuw huis - ongeveer 200.000 €
 • een nieuw leven - onbetaalbaar
 • een brandblusser 20 €

De vraag of brandblussers nodig zijn, moeten daarom niet aan de orde. Toch is het goed om te weten waar en wanneer de verplichting om een ​​of meer brandblussers. Niet alleen maar om zichzelf te beschermen, soms zijn ze ook helpen de schade te minimaliseren en kan met verzekering kwesties van groot belang.

Ten laatste, als de verzekeringsmaatschappij zegt "Hier is er een brandblusser plicht en met een brandblusser, zou je grote schade kunnen voorkomen. We zullen niet betalen!" komt te overwegen of het niet beter zou zijn geweest om te investeren in een brandblusapparaat.

Inhoud: Zijn brandalarm plicht?

 • Brandpreventie regelgeving en brandveiligheidsvoorschriften
 • Brandblussers verplicht in de auto en caravan
 • Brandblussers verplicht in privé-woningen
 • Brandblussers plicht in het kantoor en commerciële
 • Brandblussers verplicht voor olie verwarming en gasverwarming
 • brandbeveiliging: brandblussers en haar regels

Brandpreventie regelgeving en brandveiligheidsvoorschriften

Iedereen in de hoop de term "Verordening Fire Protection" een wet waarin alle punten en regelgeving voor de brandblussers, rookmelders of andere maatregelen brandbeveiliging zijn vindbaar, sorry worden teleurgesteld. Er zijn talloze regels, voorschriften en wetten voor de brandbeveiliging in het algemeen en in specifieke gevallen. Bovendien kan een dergelijke brand voorschriften ter bescherming van regionaal en door staten verschillen. Een goed voorbeeld is de rookmelders die is niet uniform in Duitsland uitgevoerd.

In woord slechts minimaal verschillend zijn, de "Fire Safety Regulations". maar de betekenis die het bevat iets anders. Het regelt het gedrag preventief en in geval van brand in de ondernemingen, openbare instellingen en appartementsgebouwen. zijn vaak de rode en witte borden "brandgedrag" Om te zien die een deel van de Branschutzordnung vormen. Maar nogmaals, dat, hoewel er regels volgens DIN echter geen uniforme nationale regels voor alle gebouwen. daarom moet altijd individueel worden geïnformeerd.

Brandblussers verplicht in de auto en caravan

In principe zijn er in Duitsland geen brandblussers verplicht voor personenauto's of campers. Hier is iedereen in hun eigen plicht om zijn bezittingen te beschermen.

Een brandblusser in de auto kon de brand kunnen voorkomen.Een brandblusser in de auto kon de brand kunnen voorkomen.

Er dient echter te worden opgemerkt dat elk jaar vele voertuigen volledig burn-out als gevolg van een elektrisch vuur en de eigenaar kan toekijken net ernaast. Een kabel brand is niet ongewoon en kan gemakkelijk ontstaan. Door enkele zeer hoge stromen die door het ontstekingssysteem of kan nodig zijn door de muziek-systemen, is dit een slecht misplaatst of een te hoge afgedekt kabel is voldoende. Wrijft op een plaatmetalen wand, kan de isolatie beschadigen en een kortsluiting veroorzaken, waarbij de lijn warm, maar niet de backup triggeren. Een kabel brand is onvermijdelijk.

De kabel brand kan plaatsvinden op een grootte van een pakje sigaretten en geen geschikte brandblusapparaat of andere beschikbare blusmiddel, kan men alleen kijken als de gehele voertuig zich binnen enkele minuten in vlammen. Een kleine brandblusser voor auto's is al beschikbaar voor weinig geld en kon de schade te minimaliseren.

Gewoon campers en caravans zijn onderworpen aan een speciale brandbeveiliging. Hier wordt gekookt met gas en geïntegreerde elektrische apparaten kunnen onopgemerkt blijven hebben technische tekortkomingen in de elektrische installatie. Ook de nog maar net verbrand voedsel kan ervoor zorgen dat het gehele voertuig plotseling in brand. In een stacaravan partij wordt ondergebracht in een afgesloten ruimte en vlammen uit de pan verspreidde zich snel naar andere items. Een brandblusser in stacaravans wordt sterk aanbevolen en is zelfs verplicht in sommige landen.

In Duitsland is er een brandblusser verplicht noch voor personenauto's, noch voor stacaravans. Maar als je in het buitenland wilt met zijn mobiel huis, moet informatie te zoeken. 

 • Brandblussers duty: Baltische staten, Bulgarije, Griekenland, Montenegro, Polen, Roemenië, Rusland, Turkije
 • Verplichte geregistreerd in het land van kampeerders: België
 • Brandblussers aanbevolen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Hongarije

Brandblussers verplicht in privé-woningen

Bijna een schande om te zeggen dat zelfs voor huishoudens geen vuur gaten plicht bestaat in Duitsland. Toch is het natuurlijk aan te raden op daartoe geschikte plaatsen, zoals keuken, workshop of met de hand in de gang om een ​​brandblusser te plaatsen.

Slechts een paar brandblussers zijn geschikt voor een vet vuur.Slechts een paar brandblussers zijn geschikt voor een vet vuur.

Gevaarlijk is het bijvoorbeeld in de keuken wanneer de olie in de pan in brand vliegt. mag nooit in de verleiding komen om de olie vuur te wissen met water. Het water zou verdampen in de hete olie onmiddellijk, abrupt uit te breiden (explosief) spreiding en de brandende oliebron. Begroting voor het verwijderen van een olie of vet brand zijn zeldzaam.

Maar een brandende toestel kan een grote brand veroorzaken en mogen niet worden geblust met water. Te groot is door de combinatie van water en elektriciteit een elektrische schok te krijgen. Logischerwijs zijn hier CO2 blussers waarvan blusmiddel niet geleidend en veroorzaken geen schade aan het milieu in het bijzonder. Eerst en vooral is het daarom noodzakelijk te onderscheiden welke blusser is geschikt is voor welke brandklasse. Niet elke brandblusser kan gebruikt worden in elk geval van brand.

Voor een breed scala branden in het huis, vooral poederblussers zijn zeer geschikt voor het merendeel van de verschillende brandklassen te dekken. Zij hebben echter het nadeel dat hoewel hierin poeder (zoutmengsel) opwekken en moeilijk kan worden gedistribueerd te verwijderen. De situatie is anders met schuim brandblussers. Uw blusmiddelen kunnen gemakkelijk worden, waardoor schoon. Met een olie brand in de keuken, echter, schuim brandblussers mogen niet worden gebruikt.

Een brandblusser plicht in het huis of huishouden bestaat niet. Voor preventieve brandbeveiliging, maar iedereen moet zichzelf te beschermen en brandblusser te installeren in het appartement of huis. aanbevolen poeder en schuim. Algemene huishoudelijke zijn schuimblustoestel een goede keuze, maar mag niet gebruikt worden op een vet brand. Het is veiliger om een ​​vet brand stikken door de aanleg van een droge deksel of het gebruik van een speciaal vet brandblusser is. Ook, blusdekens zijn een goed alternatief.

Brandblussers plicht in het kantoor en commerciële

duidelijk - er is een brandblusser rechten van het kantoor, commerciële en alle werkplekken. Twee soorten zijn de klasse van brandgevaar en natuurlijk de basis van de kamers of het gebouw. 

Hoewel er specifieke richtlijnen met betrekking tot gebouwen en welke hoeveelheid van het blusmiddel units zijn noodzakelijk te classificeren, maar het is altijd raadzaam om een ​​deskundige te raadplegen voor advies. Als de behoefte aan bluseenheden verkeerd te detecteren, is er een koude kermis thuis op zijn laatst in geval van brand of na het onderzoek. Daarom willen we onze informatie hier te beperken en hebben betrekking op een individueel advies.

Brandblussers verplicht voor olie verwarming en gasverwarming

Verwarming apparatuur onderworpen aan een bijzondere brandgevaar, omdat hogere temperaturen ook optreden, zoals brand bij het branden van het verwarmingssysteem.

Hoewel er over het algemeen in de private sector geen brandblussers verplicht voor verwarmingssystemen, maar het moet zijn aandacht te maken aan de verschillende verwarming en lijn het vuur.

Brandblussers verplicht VerwarmingHaarden en vaste brandstof verwarmingssystemen onderworpen aan speciale risico op brand - een brandblusser moet altijd binnen handbereik.

 • Brandblusser verplichte olieverwarmer: Enige tijd geleden (2003) was er een brandblusser behoefte aan olie kachels, maar dit werd geannuleerd dus je bent niet langer verplicht om brandblusser installeren naast stookolietanks. Besloten werd om de status stookolie als niet ontvlambare vloeistof. Daarom is de relatief hoog vlampunt boven 55 ° C Echter, men moet niet vergeten dat een brand die niet mag worden veroorzaakt door de stookolie, kan snel de temperatuur oplopen tot boven het vlampunt van de stookolie en deze vonk. Legt de opgeslagen stookolie alleen brandblusmiddelen elke poging is zinloos zonder het gebruik van de brandweer. Een netwerk via radio rookmelder waarbij het alarmsignaal overbrengt naar de woonkamer, ook zijn standaard, zoals een brandblusser kan snel worden aangepakt met de eerste vuur.
 • Brandblussers duty gas Verwarming: Er was en is geen verplichting voor de aanwezigheid van een brandblusser. Het is ook relatief sinnfrei om een ​​gaslek te vechten met een brandblusser. ontsteekt worden weggeschoten gas ensteht in veel gevallen een explosie die niet kunnen worden opgenomen met een brandblusser ook. Daarom is veel belangrijker een alarmsysteem in de vorm van een gas detector die detecteert gas ontsnapt voordat het ontbrandt. 
 • Brandblussers duty pellet: Ketel en opslagruimten van een pellet onderwerp, afhankelijk van de capaciteit van de verwarming verschillende eisen, maar de plicht van brandblusser is dat niet. Een brand in de pellet winkel met een brandblusser om te vechten is alleen succesvol als het heel vroeg wordt ontdekt. Als de pelletopslagruimte in vlammen, de noodoproep nuttiger dan de eigen poging zich te verzetten tegen het vuur. Het zinvoller een alarmsysteem of de installatie van een sprinklersysteem die automatisch weerhoudt het vuur.
 • Brandblussers duty vaste brandstof: Ook hier is er geen behoefte aan brandblussers. Veel vaste brandstoffen zijn moeilijk te ontsteken of zich gedragen als gewone meubels in de woning. Echter, er is een risico dat uitvallen sintels of de zeer hete ketel zet de omgeving in brand. Daarom verhogen risico op brand in het directe gebruik of reiniging. Hier is het altijd raadzaam, een brandblusser, omdat ontluikende brand begin kan worden bestreden.

Ook al is er nauwelijks een brandblusser verplicht in de particuliere sector, kan aan de eisen van de deelstaten verschillen. Hoogte wanneer een brandblusser is verplicht precies, in uw staat en waar niet.

brandbeveiliging: brandblussers en haar regels

Aangezien er geen behoefte aan brandblussers in de particuliere sector, is er geen brandblusser alimentatieverplichtingen of een brandblusser TUV plicht. Echter, degenen die in het vuur geïnvesteerd, zou waarschijnlijk ook dat hij kan vertrouwen op zijn brandblusser in geval van nood. Dit omvat een tweejaarlijks onderhoud en inspectie van brandblussers door getraind personeel.

De kosten van onderhoud en testen van een brandblusser om het te testen liggen brandblusser 20-30 € per eenheid afhankelijk van het type en de grootte van de brandblusser of het nummer. Op welke schaal onderhoud winstgevend is of is het denken over het kopen van een nieuwe, zeker hangt af van de inspanning. Echter, grotere brandblusser kosten aanzienlijk meer dan 20 €, dus hier is altijd de moeite waard een inspectie. De kleine draagbare brandblusser in de auto, echter, moeten worden vervangen.

Brandblussers voor privé-gebruik