Zolder isolatie met Jutedämmstoff

Jutedämmstoff

Isoleer het dak duurzaam

Ecologische isolatiematerialen spelen een steeds belangrijkere rol. Ze hebben niet alleen toestaan ​​dat een vervuiling-vrij leven, maar ook bijdragen aan behoud. Voor organische isolatiematerialen, hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt die zonder hoge energieverbruik in isolatiemateriaal kunnen worden verwerkt.

Als de eco-isolatiematerialen gerecycleerd of gecomposteerd, hebben ze niet duur veroorzaken en vervuilende afval. Inmiddels zijn er een aantal ecologische isolatiematerialen omvatten deze isolatiemateriaal hennep, zeegras, cellulose (papier), houtvezel en recenter, jute.

Vanwege de goede eigenschappen, deze stof is derhalve geschikt voor het isoleren van dakspanten.

Inhoud: zolder isolatie jute

  • Wat is Jute?
  • Vanaf gebruikt jute zak voor high-performance isolatie
  • Veelzijdige dakisolatie
  • Professioneel isoleren met jute
  • Beste isolatie door lage thermische geleidbaarheid
  • Zomer bescherming tegen hitte
  • Duurzame isolatie met hoge beschikbaarheid

Wat is Jute?

Bedrieglijk Jute wordt vaak verward met een plant. Strikt genomen, deze zijn maar een plantaardige vezels de Corchorus planten. De natuurlijke vezel is gelegen tussen de schors en de stengels van de plant: de zogenaamde Bast. Door middel van een speciaal proces, het roosteren, kan de natuurlijke vezel los te maken. gebruikelijk, het water roten, waar de planten gedurende enkele dagen in water worden geplaatst. Door opeenvolgende breken en zwaaien van de afzonderlijke componenten van de tropische plant worden gescheiden. Het belangrijkste teeltgebied van Corchorus fabrieken in Bangladesh en India.

Vanaf gebruikt jute zak voor high-performance isolatie

Jute zakken worden gerecycleerd in de ReißereiJute zakken worden gerecycleerd in de Reißerei

De Jutedämmstoff niet gebaseerd op nieuw gewonnen jute, maar op gebruikte jute zakken voor voedsel. Deze jute zakken vervoerd koffie- en cacaobonen uit de hele wereld aan de Duitse koffiebranders en chocolade fabrikanten. In plaats van eindigt in de afvalverbranding, worden de jute zakken gerecycled. Hiertoe worden de zakken in een Reißerei verscheurd door een machine, zodat aan het einde weer kwaliteit jute voordoen. De vezels worden gemengd met de minerale Soda als brandbeveiliging en een textieldrager vezel als een soort bindmiddel. een non-woven wordt dan in de kaarde plant in een mechanisch proces geproduceerd, die wordt verhit tot de schakeling in thermisch proces bij 170 graden Celsius. Zo de stof vast werd. Als hoogwaardiger producten geproduceerd uit afval, heet upcycling.

Veelzijdige dakisolatie

De ecologische isolatie jute vindt toepassing als isolatie tussen de spanten, onder de spanten of spant tussen de drager spant. Voorts kan de Jutedämmstoff ook worden gebruikt voor het isoleren van metalstudwanden, houten balken, alsook bekledingen van buiten en binnenwanden in hout, onder houtskeletbouw.

Professioneel isoleren met jute

Isolatie van jute zakkenIsolatie van jute zakken

De Jutedämmstoff is verkrijgbaar in rollen en daardoor zeer flexibel zijn behandeling. Dankzij de eenvoudige montage is het ook geschikt voor home improvement. De 1200 mm brede rollen kunnen gemakkelijk worden bewerkt met standaard elektrische snijgereedschap of een gekarteld mes. Het isolatiemateriaal is erg tijdens de installatie huidvriendelijk, zorgt ervoor dat er geen hinderlijke jeuk zijn andere huidirritaties.

Worden omgegaan verschilt weinig van andere isolatiematerialen: Dus moet de eerste dienovereenkomstig worden aangepast. Met de isolatie tussen spanten, wordt aanbevolen dat de rollen 1-2 centimeter breder snijden dan de werkelijke afstand spant.

Vervolgens klemt de isolatie-elementen tussen de balken. Vervolgens wordt een afdichtende tape bevestigd aan het spant en dampbarrière geniet tot de nok. De afzonderlijke foliebanen moeten overlappen ongeveer 10 cm. Daarna worden de naden van de foliestroken afgedicht met tape.

Aan het einde is een Transversale latwerk als een onderbouw gehecht. De verkregen ruimte kan een extra onder de dakspanten isolatie.

Beste isolatie door lage thermische geleidbaarheid

Jute heeft een bovengemiddelde isolatie en, zoals de meeste ecologische isolatiematerialen, hogere thermische geleidbaarheid dan conventionele isolatie. Hoe groter de thermische geleidbaarheid, hoe slechter werkt isolerend bouwmateriaal. Terwijl glaswol zeer goede waarden tussen 0,032-0,035 W / mK (Watt per meter Kelvin maal) wordt bereikt, de hoogste van hennep en houtvezel, elk met 0,040 W / mK en dus slechter. Jute met een waarde van 0,038 W / mK isolatiemateriaal die soms best bevatte onder Eco-isolerende materialen.

Zomer bescherming tegen hitte

Afgezien van de thermische beveiliging, de Jutedämmstoff voordat een effectieve zomerhitte bescherming. De ecologische isolatie verkoopt van 's morgens tot' s avonds de warmte onder het dak. Dit komt overeen met ongeveer negen uur. Glaswol, kan echter, onder dezelfde voorwaarden, alleen tot de middag, dus ongeveer vier uur, een effectieve bescherming tegen hitte.

Duurzame isolatie met hoge beschikbaarheid

Thermo Flex juteThermo Flex jute

De Jutedämmstoff is geenszins een materiaal met beperkte beschikbaarheid van grondstoffen. In de toekomst zullen er nog de ruwe jute genoeg zijn. De wereldproductie van jute per jaar tussen de twee en drie miljoen ton. meer dan 100.000 kubieke meter van het isolatiemateriaal kan per jaar opgesteld.

BENZ24 | De online winkel voor bouwmaterialen

Deze provider verkocht als de eerste en enige slaan een Jutedämmstoff om ten minste 85 procent van jute daar. De BENZ24 THERMO jute FLEX draait als een prive-merk van de winkel. Alle andere isolatiematerialen beschikbaar Jute aandeel bevatten nog steeds een bepaald percentage hennep. De eco-isolatiemateriaal is in vergelijking met veel andere natuurlijke isolatie beschikbaar tegen een redelijke prijs. In een isolatiedikte van 180 mm, wordt de isolatie kost 14,99 euro per vierkante meter.

Voor meer informatie over BENZ24